Şimdi Ara

Elimdeki Ürünleri Tam Verimde Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar,

    Arkadaşlar evimde wifi çöplüğü oluşmuştu. Ne zamandır el atıp düzenlemeyi düşünüydum,

    Şimdi Superonline alt yapısına sahip bir evde kendilerinin tedarik ettiği Zxhn marka H267 V1.0.1 model modemi ile evime internet ulaşmakta. Evim uzunlamasına yapılmış bir ev olduğu için power line hattı ile desteklemekteydim. Hat evin tam ortasından geldiği için modem çevresine anca yetebilmekte. Ben de tp-link av600 (Link-1) modelinden 2 adet alıp evin iki uç noktalarına yerleştirdim. Bu iki alet wifi move ile birlikte ortak çalışırken (2.4Ghz) modem ayrı iki ssid (2.4GHz ve 5Ghz ayrı şekilde) ile bağlantı sağlıyordu. Evin saçma yapısı gereği salondan yatak odama gelirken bağlantı kopuyor hareket hızıma yetişebilirse modeme bağlanıyor ve yatak odasına geldiğimde tek çizgi verebildiğini veriyor sonra manuel olarak yatak otasında ki av600 aygıtına bağlanıyorum. Her biri kendi bölgelerinde sorunsuz çalışıyor yaklaşık %65-85 arası değişken olarak internetten faydalanıyorum (100megabit superonline). Bir kaç ay önce elime Huawei Wifi AX3 wifi 6 modeli geçti (link-2). Dümdüz bir şekilde kurulumunu yaptım ve landan modeme bağlantısını kurup yanına yerleştirdim :D . Bugün gaza gelip evimde wifi ları stabil bir şekilde aynı ssid ye toplamaya çalışıyorum yaptığım ne kadar mantıklıdır bilmiyorum modemimde move özelliğini bulamadım. her biri kafasına göre kanal seçti yayını o şekilde yapıyor. Elimden her iş gelir, modeme root atalım derseniz o topada girerim. Demek istediğim çok detaylı bilmesemde öğrenir denerim. Eldeki cihazlarla güzel verimli bir ağ oluşturmak istiyorum önerilerinize açığım. Evin kaba planını çizdim (ek-1), ayrıca çevre wifi leri ve kendi wifi (ek-2) lerimin modemin taradığı şekilde ekran görüntüsü aldım (kırmızı işaretli olanlar benim sahip olduklarım, siyahlar komşular) ayrıca Hepsinin SSid si aynı şuanda tek wifi ile girebiliyorum fakat stabil değil. Şimdiden mesajlarınız için teşkkürü borç bilirim iyi forumlar.


    Link-1

    Alıntı

    metni:
    TP-Link WLAN Powerline Adaptörü Üçlü Set TL-WPA4220T KIT (WLAN 300Mbit/sn, AV600 Powerline, Wifi Clone, 5 LAN bağlantı noktası, Plug&Play, tüm Powerline adaptörleriyle uyumlu, akış için ideal) beyaz : Amazon.com.tr: Bilgisayar


    Link-2

    Alıntı

    metni:
    Huawei AX3 Dual Core 3000 Mbps Wifi 6 4 Port Router Fiyatı (hepsiburada.com)


    Ek-1 (Kırmızı Sıralar sahip olduklarım)

    Elimdeki Ürünleri Tam Verimde Kullanmak


    Ek-2 Wifi 'ların verimli çalışma aralıkları (Kırmızı Çemberler 2.4ghz-sarılar 5ghz)


    Elimdeki Ürünleri Tam Verimde Kullanmak

    Düzenleme: Arkadaşlar şimdiden hatalarım için özür dilerim ayrıca alt başlık olarak modem seçmiştim fakat network alanına açılmış konu sanırım müdale edemiyorum. Bunun için de ayrıca özür dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzsuzkral -- 15 Kasım 2023; 18:27:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.