Şimdi Ara

Elektro Gitar ile ilgili?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Century marka bir elektro gitarım var.Başlangıç için mega amp 10 watt anfi aldım.Çok temiz clean tonu var fakat overdrive da ses berbat ötesi..Distortion zaten yok. Sorularım;

    1-Sert tonlar için ne yapmalıyım?
    2-Pedal kullanmak zorunda mıyım?
    3-Ibanez 10 watt almayı düşünüyorum.Onda distortion var.Ibanez aldığım zaman sert tonlar elde edebilir miyim?Bazı şarkıların cover'larında çok sert tonları hiç pedalsız dümdüz adam çalıyor.Pedal'a illa gerek yok sanırım.

    Yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpereng -- 15 Mart 2009; 22:39:23 >



  • Öncelikle, gitar manyetikleri hakkında öğrenmen gereken şeyler var. "4 manyetikli gitar" diye bir şey yoktur. Senin 2 olarak saydığın manyetik humbucker'dır, diğerlerine ise single denir.

    Gitarının tonu temel olarak gitarının ağacı ve manyetikleri tarafından etkilenir (belirlenir). Aynı gitarı kullanacağım diyorsan Boss MT2 tarzı bir pedal + manyetik modifiyesi ile işi götürebilirsin, fakat sana tavsiyem para biriktirip yeni gitar alman olacaktır. İş gitarda bitiyor yani.

    Kolay gelsin.
  • Yani elimdeki gitar ile ibanez anfi alsam birşey değişmez diyorsun?
  • Ibanez TBX serisinin özellikle distortion tonunun gerçekten iyi olduğunu biliyorum.. Gitarındaki manyetikler humbucker şeklinde dizilmişse sert tonlar elde edebilirsin distortion'lı bi amfiyle.. Onun haricinde manyetiklerin single yani tek tek şekilde olsa bile sert tonlar elde edebilirsin ama tatmin edici olmicaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.