Şimdi Ara

Elektrikli Şofben kapalı olmasına rağmen elektrik çarpıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
41.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadşalar dün bi banyo yapayım dedim. şofbeni açmadan suyu açtım sadece birden elektrik çarpmaya başladı. korkudan ölüyordum az daha. Arkadaşlar bu neden böyle yapıyor ki kapaı olmasına rağmen nasıl elektrik çarpar bu?. Suyun altına girmeye korkuyorum ya :S



  • şofbenin arızalı olabilir.hiç kullanmadan tamirciye götürmeni tavsiye ederim.

    anahtarı açmadan elektrik çarpmasına gelince .faz ve nötr kabloları ters bağlantı yapılmış.akım öncelikle anahtar üzerindan dolaşmadan rezinstans üzerinden dolaşarak cihaz devresinde elektrik bulundurur.bağlantı kablo yönleri değiştirilmeli.
    dediğine göre ev tesisatında topraklama yok.olsa idi o kacak akın toprağa akacak ve yüksek akımdan dolayı sigortalar atacaktı.
    öncelikle evine topraklama hattı çektirmeni ve sigorta kutuna kaçak akım rölesi taktırmanı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k4n44t

    Arkadşalar dün bi banyo yapayım dedim. şofbeni açmadan suyu açtım sadece birden elektrik çarpmaya başladı. korkudan ölüyordum az daha. Arkadaşlar bu neden böyle yapıyor ki kapaı olmasına rağmen nasıl elektrik çarpar bu?. Suyun altına girmeye korkuyorum ya :S


    Selamlar,

    Öncelikle Faz , nötr ters bağlantılı olması yüksek ihtimal ama, bağlantılarda, temasdan kaynaklı kaçakda olabilir.
    Şofbenin, topraklama hattı nötr bağlanmış olmasıda ters bağlantı durumunda ciddi bir durum.
    Isıtıcı rezistansda kaçak olması durumuda kontrol edilmelidir.

    Bu durum uzun süredir kullandığınız bir üründe olduysa, bu durumda muhtemelen bağlantılardaki bir erimeye bağlı temasdan oluşan durum veya bozulan ısıtıcı rezistansıdan kaçak söz konusudur.

    Her şey doğru bağlıdır ama , elektrik bağlantılara su kaçağı olmuşsa yine bir kaçak durumu söz konusudur.
    Su temaslı elektrik çarpmalarında topraklama hattının bile yeterli olmadığı , zamanla eskiyen topraklama devresi nedeniyle bilinen bir durumdur. Bu nedenle genel sisteme muhakkak kaçak akım sigortası veya en azından sadece elektrikli şofben devresine uygun güçte gecikmesiz sigorta konulmalıdır.

    Ayrıca geçmiş olsun , Allah korumuş , elektrik ve su çok ciddi hayati tehlike arz eden bir durum, bir an önce elektrikçiye kontrol ettirin.




  • yardımlarınız için teşekkürler. sorun neymiş inanmassınız: Ufo elektrikli sobamda kaçak varmış. cihaz çalışmasa bile elektrik kaçağı yapıyormuş prize takılıysa. oha ya yuh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k4n44t

    yardımlarınız için teşekkürler. sorun neymiş inanmassınız: Ufo elektrikli sobamda kaçak varmış. cihaz çalışmasa bile elektrik kaçağı yapıyormuş prize takılıysa. oha ya yuh


    Selamlar,

    Bu kaçakda şebeke üstünden dönüş yapıyor du demek ki.İlginç ama mantıklı.
  • Eğer başka bir cihazdaki kaçak diğer cihazlarda sizi çarpıyorsa çok yüksek ihtimalle topraklama hattınızda problem vardır. Topraklama hattı çekili olup toprağa bağlantısı yapılmadıysa böyle birşey olabilir ve bu durum çok ciddi !!!
    UFO cihazınızın kaçağı toprak hattına geçip toprağa akamadıysa evdeki diğer tüm topraklı cihazlarınızın yüzeyi de toprak hattına bağlı olduğundan çok kötü çarpılmalara yol açar. Toprak hattına geçen elektrik toprak hattı boyunca heryere ulaşır. Bu apartmansa ve tüm dairelere aynı toprak hattı çekiliyse tüm dairelere toprak hattından elektrik verir. Elektrikli cihazlarda insan elinin değidiği tüm yerler topraklama hattına bağlıdır. O nedenle acilen topraklama hattınızı kontrol ettirin mutlaka toprağa bağlanmasını sağlayın, bahsettiğim problem varsa Allah korusun ölümle sonuçlanacak olaylara sebep olabilir. Ayrıca elektrikçiye kaçak akım rölesi de taktırın

    Aynı durum benim başıma geldi apartmanın toprak hattını çekmişler ama toprağa bağlamamışlar dairenin birinde kaçak olmuş tüm dairelerdeki insanlar çarpılıyoruz diye şikayet ettiler, ben de o arada elektrikli suda banyo yapmışım, Allah korumuş. Kontrol kalemini suya bir tuttum cayır cayır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 24 Mart 2011; 12:58:46 >




  • Selamlar,

    Bu tesistları nasıl yapıyorlar, anlaşılır gibi değil, İnsan hayatı bu ülkede gerçekden çok ucuz. Elektrikli su ile banyo şaka gibi. Gerçekden Allah korumuş .

    Hoş bizim yeni dairede de , mutfak fayansları değiştiriken prizleri sökecekdik. Tezgah üstündeki pirizlere baktık adam girdi çıktı yapmış,
    Sigortasını kapattık, iş yapıyorum bulaşık makinasının arka kısmı sırtımdan bir çarptıki ne olduğu şaşırdım ( tişort ıslanmış, ter içindeyim yere çıplak ayak basmaktayım) Kendimi zor çektim. Baktım ki makinanın şasesinde da 220 var. Prizleri kontrol etmeye başladım bir de ne gördük, adam 2. bir faz hattı çekmiş ama ayrı sigortadan. Ama bu faz hattının toprak , nötr diğer faz hattıyla ortak .
    Panoda kaçak akım sigortası yok bina 2008 yeni sıfır daire, şartnamaeye aykırı bir durum, aydınlatma düğmelerinin aç kapa yönleri ters, başka yerde uydu anten prizinin metak gövdesinde yine 220 bulduk. Yandaki prizin kablosunu , prizin çektirme demiri kesmiş kaçak yapıyor. Prizlerin bazıları çalışmıyor.
    Kullanılan kablolar Atom marka TSE li kabloymuş ama kesitler norm olmakdan uzak. Dairede yeni sistem buatsız bir dağıtım var. Tüm kablolar panele geliyor.
    Çağırdık binanın , inşaat firmasının yetkilisini tek tek söyledik. Elektrik işlerini yapan firmanın sahibi geldi kendisi elektrik müh. bunlar ne dedik. Yanlışlık olmuş, şöyle yapalım böyle yapalım, kusura bakmayın. Gak guk.
    Yahu adam ölüyorduk , 40 tl kaçak akım sigortasını neden takmazsın ki, tüm sıva altı malzeme merlin-gerlin ama işçilik 10 üzerinden 0 rezillik. Bu inşaat firmasıda orta büyüklükde bağdat caddesinde , ataşehirde iş yapan bir firma yani sokak arası müteahhit değil ama tabi ki zihniyet ordan geliyor. Firma büyük olmuş, küçük olmuş ne fayda.
    Elektriğin şakası olmaz.




  • Ah @maxfocus dostum bu piyasada neler neler gördüm.

    Kabloyu soyunca naylon gibi katlayınca bükülmeyen sarı renkteki bi metalden kabloblar.
    Üzerinde Hight Voltage ve 0.75 yazan hiç bir kalite belgesine sahip olmayan pc power kabloları.
    Buatın içine Rahmetli Kemal Sunal'ın filmindeki gibi elle kabloyu kıvırma yöntemi ile yapılan bağlantılar.
    Kalorifer borularına bağlanan çakma toprak hatları.
    Sarı renkli kablo ile çekilen faz hatları.


    Haddim olmayarak okuyucularımıza bir kaç tavsiyem var,

    Evdeki elektrik işlerinde kendi işimizi kendimiz yaparken lütfen malzemenin masrafından kaçmayalım.
    Her şehirde neredeyse yapı malzemeleri satılan çarşılar bulunur (İzmir Gıda Çarşısı)
    Elektrik malzemelerini lütfen o tip yerlerden alın. Kalitesiz mal alma olasılığınız, mahalle arası elektrikçiye göre azalır.
    Hazır fişli kablo alırken 1mm kesitin altında kablo almayın, Kema Keur, RU, EU, EC, TSE standartlarını arayın.
    Antin kuntin markalarda elektrik kablosu almayın. 5 mt için kablonun kalitesinden şaşmayın. HES, Pamukkale gibi markalara yönelin.
    Antin kuntin prizler, elektrik düğmeleri almayın. piyasada en yaygın Vi-Ko satılıyor kaliteside yeterli. Vi-ko, Schneider, Legrand, ELBİ markalardan şaşmayın.
    Arkadaşım perakende malda 3 TL ye otomatik sigorta olmaz. Schneider, Merlin Gerin, Legrand ve Siemens'ten şaşmayın.
    Çinden gelen, Japon pazarı, sosyete pazarı, tahtakale pazarı gibi 1 milyoncularda ne idüğü belirsiz üçlü grup prizleri kesinlikle almayın.
    Piyasada 10 lu grup prizler var. TSE standartlarına göre en fazla 6lı grup priz olabilir. Bunlara itibar etmeyin.
    AK-KA markası adında 10 lu grup prizler var. Ama firmanın web sayfasında en fazla 6lı grup priz olduğunu görürsünüz.

    Elektrikte iyi tesisat, iyi malzeme, iyi işçilik güven verir.




  • Ehliyetsiz kişilerin, kontrolsüz yaptıkları işler bunlar. O kadar bu işin okulunu okumuş teknisyen boş gezerken bir çırağa bu işi yaptırmak, veya 2 kuruşluk malzeme için hayatı riske atmak, en azından kötü söz duyma ihtimalini göze almak standart olmuş bu ülkede.

    Kaçak akım rölesi yok hala. orta okul fen bilgisi kitabına göre elektrik tesisatı döşeniyor. Neymiş elektrik kolay yolu tercih edermiş. toprak hattından gider bizi çarpmazmış. ya benim diğer elim kalorifer tesisatına dokunurken, ya da musluğa, duş başlığında dokunurken çarparsa.. benim üzerimden geçerse.. direnç az olursa..

    Kaçak akım rölesi denen basit yarı iletken röleler var. en küçük elektrik kaçağında komple elektriği kesiyor. evinizde bir cihazda toprak hattına en küçük kaçak olsun, elektriği kesiyor. 3 kuruşluk ta birşey. 20-30 TL. Bunu neden kullanmıyorlar, neden şartnamelere uymuyorlar anlamıyorum.
    Ve yeni bir evde bu yoksa, ev şartnamelere uygun yapılmamış demektir. O evin donatısından da betonunda da çalınmıştır. çünkü hayatı hiçe sayan kişi ve kişilerce yapılmıştır.

    Çok rastlarsınız, fırının fişini böyle takarsam sigorta attırıyor, böyle takarsam attırmıyor diyenlere..
    veya sizin gibi şofben kaçağına çarpılanlara. İlginç olan o an eliniz muslukta olsa ölebilirdiniz. Biz bu sorunu hiç duymamış olurduk.

    Lütfen herkes toprak hatlarını kontrol ettirsin, evinde topraklama rölesi olmayanlar gidip taktırsınlar.

    Röle olması cihazların hiç bir zaman çarpmayacağı anlamına gelmez. ama riski büyük oranda azaltmış olursunuz.
    elektrik gevşekliği sevmez, karışıklığı sevmez. kitap gibi düzgün olmalıdır tesisat.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    Ehliyetsiz kişilerin, kontrolsüz yaptıkları işler bunlar. O kadar bu işin okulunu okumuş teknisyen boş gezerken bir çırağa bu işi yaptırmak, veya 2 kuruşluk malzeme için hayatı riske atmak, en azından kötü söz duyma ihtimalini göze almak standart olmuş bu ülkede.

    Kaçak akım rölesi yok hala. orta okul fen bilgisi kitabına göre elektrik tesisatı döşeniyor. Neymiş elektrik kolay yolu tercih edermiş. toprak hattından gider bizi çarpmazmış. ya benim diğer elim kalorifer tesisatına dokunurken, ya da musluğa, duş başlığında dokunurken çarparsa.. benim üzerimden geçerse.. direnç az olursa..

    Kaçak akım rölesi denen basit yarı iletken röleler var. en küçük elektrik kaçağında komple elektriği kesiyor. evinizde bir cihazda toprak hattına en küçük kaçak olsun, elektriği kesiyor. 3 kuruşluk ta birşey. 20-30 TL. Bunu neden kullanmıyorlar, neden şartnamelere uymuyorlar anlamıyorum.
    Ve yeni bir evde bu yoksa, ev şartnamelere uygun yapılmamış demektir. O evin donatısından da betonunda da çalınmıştır. çünkü hayatı hiçe sayan kişi ve kişilerce yapılmıştır.

    Çok rastlarsınız, fırının fişini böyle takarsam sigorta attırıyor, böyle takarsam attırmıyor diyenlere..
    veya sizin gibi şofben kaçağına çarpılanlara. İlginç olan o an eliniz muslukta olsa ölebilirdiniz. Biz bu sorunu hiç duymamış olurduk.

    Lütfen herkes toprak hatlarını kontrol ettirsin, evinde topraklama rölesi olmayanlar gidip taktırsınlar.

    Röle olması cihazların hiç bir zaman çarpmayacağı anlamına gelmez. ama riski büyük oranda azaltmış olursunuz.
    elektrik gevşekliği sevmez, karışıklığı sevmez. kitap gibi düzgün olmalıdır tesisat.

    Hocam o fırın fişinin ters takılması olayı bizde de var. Fırından mı kaynaklı. Ne yapmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.


    hocam banyoda topraklı prizden hat çekilmiş daha önce ev sahibi sigorta var prizden çekilmiş halde

    banyodaki topraklı elektrik prizden alınırsa olur mu

    gerçi servisine yaptıracağım

    ayrı hat çekilirse eğer o zaman elektriği kaldırır mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 7 Mayıs 2017; 13:35:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.


    hocam banyoda topraklı prizden hat çekilmiş daha önce ev sahibi sigorta var prizden çekilmiş halde

    banyodaki topraklı elektrik prizden alınırsa olur mu

    gerçi servisine yaptıracağım

    ayrı hat çekilirse eğer o zaman elektriği kaldırır mı

    Olur hocam. Benim de Arçelik Demirdöküm üretimi 50 lt termisifonum var. Evin içindeki sigortadan ayrı hat aldım. Banyodaki topraklı prize bağlı. Klima ile termisifonu kaldırır ama onun yanında fırın çalıştırma sakın. Çamaşır bulaşık makinesi de bende kaldırıyor ama sende bilemem. Sen yine de klima ile termisifonun yanında çamaşır bulaşık makinesi çalıştırma. Ha termisifon çalışacak nasıl diyeceksin onun ısıttıktan sonra termostattan çıkmasını bekle. Hatta kapat termisifonu çamaşır bulaşık makinesi çalışacaksa. Ondan sonra aç derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.


    hocam banyoda topraklı prizden hat çekilmiş daha önce ev sahibi sigorta var prizden çekilmiş halde

    banyodaki topraklı elektrik prizden alınırsa olur mu

    gerçi servisine yaptıracağım

    ayrı hat çekilirse eğer o zaman elektriği kaldırır mı

    Olur hocam. Benim de Arçelik Demirdöküm üretimi 50 lt termisifonum var. Evin içindeki sigortadan ayrı hat aldım. Banyodaki topraklı prize bağlı. Klima ile termisifonu kaldırır ama onun yanında fırın çalıştırma sakın. Çamaşır bulaşık makinesi de bende kaldırıyor ama sende bilemem. Sen yine de klima ile termisifonun yanında çamaşır bulaşık makinesi çalıştırma. Ha termisifon çalışacak nasıl diyeceksin onun ısıttıktan sonra termostattan çıkmasını bekle. Hatta kapat termisifonu çamaşır bulaşık makinesi çalışacaksa. Ondan sonra aç derim.

    tamam saol hocam

    sofben 1800 watt saat elektrik tüketimi yazıyor bu 1,8 kw tüketim sürekli mi yoksa sadece sıcak su kullanınca mı

    içindeki su ısınınca kullanmayınca genede bu eletriği tüketiryormu

    nasıl oluyor bu tüketimi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.


    hocam banyoda topraklı prizden hat çekilmiş daha önce ev sahibi sigorta var prizden çekilmiş halde

    banyodaki topraklı elektrik prizden alınırsa olur mu

    gerçi servisine yaptıracağım

    ayrı hat çekilirse eğer o zaman elektriği kaldırır mı

    Olur hocam. Benim de Arçelik Demirdöküm üretimi 50 lt termisifonum var. Evin içindeki sigortadan ayrı hat aldım. Banyodaki topraklı prize bağlı. Klima ile termisifonu kaldırır ama onun yanında fırın çalıştırma sakın. Çamaşır bulaşık makinesi de bende kaldırıyor ama sende bilemem. Sen yine de klima ile termisifonun yanında çamaşır bulaşık makinesi çalıştırma. Ha termisifon çalışacak nasıl diyeceksin onun ısıttıktan sonra termostattan çıkmasını bekle. Hatta kapat termisifonu çamaşır bulaşık makinesi çalışacaksa. Ondan sonra aç derim.

    tamam saol hocam

    sofben 1800 watt saat elektrik tüketimi yazıyor bu 1,8 kw tüketim sürekli mi yoksa sadece sıcak su kullanınca mı

    içindeki su ısınınca kullanmayınca genede bu eletriği tüketiryormu

    nasıl oluyor bu tüketimi

    Hocam hiç biri. Sadece su soğuyunca rezistansını açıyor.

    Hem sıcak su kullanımında da tüketiyor hem de su soğuyunca.

    İçindeki suyu hiç kullanmazsan tüketmez içindeki su soğuyana kadar.

    Yani sen bunu on of klima gibi düşün

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.


    hocam banyoda topraklı prizden hat çekilmiş daha önce ev sahibi sigorta var prizden çekilmiş halde

    banyodaki topraklı elektrik prizden alınırsa olur mu

    gerçi servisine yaptıracağım

    ayrı hat çekilirse eğer o zaman elektriği kaldırır mı

    Olur hocam. Benim de Arçelik Demirdöküm üretimi 50 lt termisifonum var. Evin içindeki sigortadan ayrı hat aldım. Banyodaki topraklı prize bağlı. Klima ile termisifonu kaldırır ama onun yanında fırın çalıştırma sakın. Çamaşır bulaşık makinesi de bende kaldırıyor ama sende bilemem. Sen yine de klima ile termisifonun yanında çamaşır bulaşık makinesi çalıştırma. Ha termisifon çalışacak nasıl diyeceksin onun ısıttıktan sonra termostattan çıkmasını bekle. Hatta kapat termisifonu çamaşır bulaşık makinesi çalışacaksa. Ondan sonra aç derim.

    tamam saol hocam

    sofben 1800 watt saat elektrik tüketimi yazıyor bu 1,8 kw tüketim sürekli mi yoksa sadece sıcak su kullanınca mı

    içindeki su ısınınca kullanmayınca genede bu eletriği tüketiryormu

    nasıl oluyor bu tüketimi

    Hocam hiç biri. Sadece su soğuyunca rezistansını açıyor.

    Hem sıcak su kullanımında da tüketiyor hem de su soğuyunca.

    İçindeki suyu hiç kullanmazsan tüketmez içindeki su soğuyana kadar.

    Yani sen bunu on of klima gibi düşün



    yazın ayda 60 / 70 tl gibi tüketmesi lazım aşağı yukarı o zaman sadece banyo için kullanılacak ise




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    s.a arkadaşlar normal şartlarda evdeki elektrikli eşyalardan elektrik kaldırır mı evdeki elektrikli şofbeni taktıracağım demirdöküm 65 tl termisifon acaba yazlıkta elektrik aşağıda bulunan kaldırırmı aynı anda çalışırsa bile

    yazlıkta 1 klima + 1 demirdöküm elektrikli termisifon + çamaşır makina+ tv + laptop bilgisayar + buzdolabı +su ısıtıcı

    aynı anda çalışırsa bile kaldırıyor şalter etmıyor elektrikli termisifon bağlanırsada elektrikler kaldırrır mı

    Hocam termisifon için ayrı sigorta hattı çek bence.


    hocam banyoda topraklı prizden hat çekilmiş daha önce ev sahibi sigorta var prizden çekilmiş halde

    banyodaki topraklı elektrik prizden alınırsa olur mu

    gerçi servisine yaptıracağım

    ayrı hat çekilirse eğer o zaman elektriği kaldırır mı

    Olur hocam. Benim de Arçelik Demirdöküm üretimi 50 lt termisifonum var. Evin içindeki sigortadan ayrı hat aldım. Banyodaki topraklı prize bağlı. Klima ile termisifonu kaldırır ama onun yanında fırın çalıştırma sakın. Çamaşır bulaşık makinesi de bende kaldırıyor ama sende bilemem. Sen yine de klima ile termisifonun yanında çamaşır bulaşık makinesi çalıştırma. Ha termisifon çalışacak nasıl diyeceksin onun ısıttıktan sonra termostattan çıkmasını bekle. Hatta kapat termisifonu çamaşır bulaşık makinesi çalışacaksa. Ondan sonra aç derim.

    tamam saol hocam

    sofben 1800 watt saat elektrik tüketimi yazıyor bu 1,8 kw tüketim sürekli mi yoksa sadece sıcak su kullanınca mı

    içindeki su ısınınca kullanmayınca genede bu eletriği tüketiryormu

    nasıl oluyor bu tüketimi

    Hocam hiç biri. Sadece su soğuyunca rezistansını açıyor.

    Hem sıcak su kullanımında da tüketiyor hem de su soğuyunca.

    İçindeki suyu hiç kullanmazsan tüketmez içindeki su soğuyana kadar.

    Yani sen bunu on of klima gibi düşün



    yazın ayda 60 / 70 tl gibi tüketmesi lazım aşağı yukarı o zaman sadece banyo için kullanılacak ise

    Valla o konuda garanti veremiyorum maalesef. Benim genelde yazın 200₺ gelen faturam termisifon yüzünden 323₺ geldi . Gerçi kışın çok soğuklarda kullandım. Ve benimkisi kireçlenmişti. Ama senin termisifonunda kireçlenme yoksa ve yazın suların ılık olduğunu varsayarak o civarları geçmez. Ama kireçliyse Allah ne verdiyse yakar onu da söylemem lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.