Şimdi Ara

Elektrikli soba için en iyi rezistans teli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teli sürekli kopan ufak bir quartz sobam var. Bir rezistans teli alacağım fakat türlü çeşitleri var kanthal, NIKROTHAL... gibi.Hangisi daha uzun ömürlü olur? Aliexpresteki kanthallar iş görürmü ki? Ayrıca tel kalınlığını ne kadar seçeyim? (0.81,-0.20mm arası var?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 4 Ağustos 2017; 21:51:26 >



  • Bence alaşım olmayan türlerden seçin. Ni veya SS gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler. Alaşım olmayanlar daha mı uzun ömürlü olurlar??
  • Bir sobanın teli sürekli kopmaması gerekiyor. Tel ne kadar sürede kopuyor ? Rezistans bağlantısını siz yapıyorsanız yanlış bağlantı yada telin baş kısımlarında boşluk bırakıyor olabilirsiniz. Yanlış tel seçmekte buna sebep olur .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Tahminimce teller kaliteli değil.1-2 ay gibi bir sürede sobanın gözlerti teker teker koptu servisine taktırdım yine aynı şey oldu malesef. Soba ufak kumtel 1800wat civarı toplam güç tüketimi var yani her rezistansa ortalama 450 watt düşüyor neden sürekli kopuyor anlamadım ama bu sefer servise götüremem hem garantisi bitti hem de servis daha masraflı olur onun yerine kedim takmak istiyorum uygun fiyatlı hazır rezistans bulursam alır takarım bulamazsam sarmam gerekecek galiba. Teller de kalınlık direnci etkiliyormuş.Ortalama 30cm bir rezistans için tel kalınlığı ne olmalı?
  • Elektrikli soba için en iyi rezistans teli ?
  • way_bee W kullanıcısına yanıt
    Rezistansın hesabını yapmak biraz sıkıntılı bir iş,sizin sardığınız sarılı rezistans kadar sağlam olmayacaktır . Sobalar biliyorum 5-6 yıl rezistansın kopmuyor . Sizin sobada yanlış rezistans takmış olabilirler muhtemelen hesaplayarak yeni bir rezistans takın . ısıtıcı hesabı diye aratırsanız bulursunuz.

    NOT : 3 Sene önce bir soba yapmıştım rezistansı kendim sardım kısa sürede rezistans koptu. Daha sonra hazır bir rezistans taktım normal kullanımda 3 senedir çalışıyor .:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 26 Ağustos 2017; 7:47:35 >
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    kaliteli rezistans bulsam sorun çözülür de kalitesi de nasıl anlaşılır hiç bilmiyorum satıcıların hali malum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.