Şimdi Ara

Elektrikli Renault ZOE [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
6
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renault ZoeRenault tarafından 2012 yılından bu yana üretilen bir küçük sınıf elektrikli otomobil modelidir. Araç, 2006, 2009 ve 2010 yıllarında bir konsept olarak tanıtılmış olup üretime modeli ise 2012 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştır.[2]

    Zoe, 2015 ve 2016 yıllarında olmak üzere iki yıl boyunca dünyanın en çok satan on elektrikli otomobil arasında yer aldı. (Wikipedia)


    Avrupa'da yıllarca sınıfında en çok satan elektrikli otomobil olan Renault ZOE ile ilgili bilgiler, güncellemeler, sahiplerinin yaşadığı deneyimler, problemler ve bunlara çözüm bulunması amacıyla oluşturulmuş konuya katkılarınızı bekliyoruz.


    Elektrikli araç piyasasında üzerinde en çok Ar-Ge faaliyeti yürütülen ve tabiri caizse oturmuş diyebileceğimiz bir model olan ZOE, Türkiye'de yüksek donanımı, batarya kapasitesi ve 22 kW hızlı şarj özellikleri ile hala birçok üstün özelliği barındırmaktadır.


    Ekonomik elektrikli araç almak isteyenler için şu anda fiyatı ve özellikleriyle rakipsiz diyebileceğimiz bir konumda bulunmaktadır. Zamanla diğer markaların da ekonomik sınıfta araç getirmesiyle beraber seçenekler artacaktır ancak şu anda görünen, bu sınıfın lideri konumundadır.


    Elektrikli otomobilleri yaklaşık 6 yıldır ciddi anlamda takip eden biri olarak, geçen ay almış olduğum 2020 model Renault ZOE ile ilgili tecrübelerimi ve problemlerimi paylaşabileceğim bir forum sayfası bulamamam nedeniyle bu sayfayı baş ucu sitemiz dh'de açma ihtiyacını hissettim. Sizlerin de katkılarıyla hem yeni araç alacak hem de mevcut kullanıcılar arasında bir bilgi paylaşımı sağlayabileceğimize inanıyorum.



    Elektrikli Renault ZOE [ANA KONU]





    İlk olarak sizlere, çok faydalı kısa videolarla hazırlanmış Renault ZOE E-Guide sitesini paylaşıyorum:



    Renault ZOE E-Guide








  • Araçlarımızın yapısı içten yanmalılara göre farklı olduğu için uygun OBDII protokolünü kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle yapılmış en iyi uygulama hakkında bilgi vermek istiyorum, CanZE...



    Elektrikli Renault ZOE [ANA KONU]



    CanZE, Renault ZOE'nizden araç bilgisayarı veya ekranını kullanarak erişemediğiniz bazı yararlı bilgileri okumanızı sağlayan bir Android Uygulamasıdır.


    Aracın CAN-bus'ını arayüzlemek ve oradan her bilgiyi almak veya talep etmek için bazı özel donanımlar veya bir ELM327 Bluetooth dongle kullanır.


    Bu uygulama sayesinde Çekiş Aküsünün sağlık durumunu, hücrelerin voltaj değerini, DTC hata kodları gibi birçok bilgiye erişebiliyorsunuz.



    Elektrikli Renault ZOE [ANA KONU]
    Elektrikli Renault ZOE [ANA KONU]


    Programı kullanabilmek için her OBD cihazını kullanamıyoruz maalesef, Aliexpress'ten de bulabileceğiniz ELM327 çipine sahip Konnwei marka dongleı kullanmamızı öneriyor> Önerilen Dongle

    Elektrikli Renault ZOE [ANA KONU]

    Ben bu dongle ı aldım ve kendi aracımın batarya sağlığını %97 olarak ölçtüm (2020-20.000km). Özellikle ikinci el alıp satarken batarya sağlığının bilinmesi çok önemli. Sonuçta ortada bir içten yanmalı motor olmadığı için bakabileceğimiz en önemli parça batarya...





  • Kendi evinde şarj istasyonu kuran arkadaşlar var mı? Varsa hangi markayı seçtiklerini ve uygulama özelliklerinden bahsedebilir mi?

  • Bende sizin gibi Zoe aracımı yeni aldım. Evde şarj imkanı prizden gerçekleştiriyorum. Zoe ile ilgili bilgi paylaşımı yapan kaynaklar kısıtlı olduğu için birşey bulamadım. Bu yüzden bende sizin gibi kendi aracımla ilgili gelişmeleri paylaşan bir insgtram sayfası açtım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DeKU kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun Hocam. Özellikle teknik konularda içerik sıkıntısı var Türkiye'de. Yabancı kaynaklardan araştırıyorum ben de... İnstagram sayfanızı paylaşırsanız buradan da duyuralım arkadaşlara...

  • genckanat kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Tabi ki paylaşıyorum
    @renault.zoe.tr

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    Bende 14.04.2023 tariihinde 2020 model Zoe satın aldım. Forumu takip ediyorum. Süreç içerisinde yaşadığım olumsuzlukları paylaşıyorum olacağım.

    Şuan için yaşadığım tek problem bagaj kapağının aracın esneme hareketi gerçekleştirdiği sırada çıkardığı trim seslerini söyleyebilirim.

  • aliyilmaz35001 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun Hocam, dediğiniz sesleri fark etmedim biraz daha dikkatli dinleyeyim. Benim aracım da 2020 model ve Şubat sonunda aldım. Şimdilik çok memnunum. Özellikle yeni kasanın iç tasarımı ve donanımı çok dolu ve kaliteli.

  • Bu arada ben aracı alır almaz ekran için koruyucu aldım arkadaşlar. Dokunmatik hassasiyeti de çok etkilenmedi.

  • Merhaba, 2022 intense aracımdan memnunum şimdilik 2 kattan 10 metre 3x2.5 kablo uzatma kauçuk priz ve 16 amper meşhur feyree şarj cihazı ile sarj ediyorum. Bazen 20 da bazen 3 saatte akım koruma atıyor, akım korumanın değerleri yeterli aslında abi sorunu yaşayan veya çözümünde yardımcı olabilecek var mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oskoc O kullanıcısına yanıt

    Prizin bağlı olduğu sigorta kaç amper peki Hocam? Kaçak Akım Rölesi mi atıyor?

  • genckanat kullanıcısına yanıt

    Evet kaçak akım atıyor, kaçak akım 40 a 30 ma yağmur yagmazsa yarın feyree yi 8 amper ayarlayıp deneyecegim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal ev prizi için bence tek fazda 10A-13A değerleri çok yüksek. Sayaçtan gelen özel kalın kablolarla o değerlere şarj istasyonları izin veriyor ki ev tesisatında kablo kesitleri çok kalın değil. Hatta ev tesisatınızı korumak adına 8A'dan daha düşüğe bile ayarlasanız sağlıklı olur diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckanat -- 28 Mayıs 2023; 13:19:29 >
  • Arkadaşlar selam.


    2 sorum var.


    Birincisi MAIS ÇIKIŞLI ne demek, farkı ney ?


    ikincisi ise bazı modellerde herşey aynı ama KABLOSUZ TELEFON ŞARJ yeri yok.


    Bilgisi olan birisi yardım ederse sevinirim.


    İyi akşamlar

  • realperest R kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, Renault Mais'in aracı yani. Muhtemelen Mais'in kiralık olarak kullandırdığı araçlardan, benim aracım da bu şekilde.

    2021 üstü modellerde çip krizi nedeniyle kablosuz şarjı kaldırmışlar, 2020 modellerde var.

  • Teşekkürler

  • selam.


    43.00 de aldığım yeni araç.


    Zoe nin bakım kilometreleri nedir acaba ? ne zaman bakıma sokmalıyım ?

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.