Şimdi Ara

Elektrikli Ani Su Isıtıcısı Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
89.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ELEKTRİKLİ ANİ SU ISITICISI ALMAK İSTEYEN VE KULLANICISININ DİKKATİNE..


    evinizdeki elektrik tesisatın'da topraklama kablosu yoksa kesinlikle hiçbir insanımıza asla önermem.?.

    nedeni ise,örnek.?.duştasınız şebekeden gelen toprak kablosu koptu.?.işte olan o'zaman olur.?

    yani elektrik drekt olarak suyla temasa geçer ve insanı öldürür,kurtuluşu yok .?.

    şayet eviniz eski yapıysa genel'de topraklama yoktur,elektrikciler bu işi kestirme yoldan hallediyor.

    fakat nasıl.?. topraktan atlama yapıyorlar,yani aklı sıra topraklamış oluyorlar,halbuki iş öyle deyil.

    topraklama nasıl yapılır.?.bina dışın'da toprağa 3 adet 1 mt,lik bakır çubuğu toprağa çakarak yıldızlanır ve 3

    çubuğu kablo vasıtasıyla birleştirerek iç tesisata kadar gelir..yani şebekeyle alakası olmaz..güvenli olan

    bu..insan hayatı değerli..değer vermeyenin'de değeri olmaz...?.


    dikkat ederseniz kendini kanıtlamış markaların servisleri bu cihazları evde topraklama hattı yoksa takmazlar.

    nedenini yazdım..aklı olan hiç'kimse başkasının hayatını tehlikeye atmaz.???..

    diyelim'ki eviniz mühendislik hizmeti almış yeni bina ,kesinlikle topraklama hattı olmuş olmalı..yani prizler'de

    üçüncü kablo olmalı rengi'de sarı yeşil çizgili olanı'dır.bu'renk dünya standartıdır..

    bu mühendisten bu'kadar..


    sevgiyle kalın..



    efsanemühendis...zkz..




  • efsanemühendis kullanıcısına yanıt
    üstteki arkadaşa ek olarak;
    evinizde topraklama olup olmadığını buatları açarak da anlayabilirsiniz. genelde buatlarda sıfırlama diye tabir edilen toprak ile nötr kabloları birbirine bağlanmıştır. Böyle bir durum varsa evinizin tesisatı topraklı değildir. mavi renkli nötr kablosu ile sarı-yeşil renkli toprak kablosu birbirine bağlanmış ise evinizde topraklama yok, sıfırlama yapılmıştır ve ani su ısıtıcısına uygun değildir.
     Elektrikli Ani Su Isıtıcısı Tavsiye Elektrikli Ani Su Isıtıcısı Tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 9 Şubat 2015; 17:23:52 >




  • Topraklamaya önem vermek lazım. Komşumuz banyoda şofbenden elektrik akımına kapılmış. Komalık oldu. Ölmüşken dirilttiler. Yıllarca kullanıyorlarmış. Nasıl olduğuna şaşırdılar. Eski evlerde elektrik hatları sakat. Ya eski teknolojiye göre oluyor ya da evle birlikte o da eskiyor. Komple bakım şart. Gerekirse sıfırdan değiştirmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kral hermes

    Topraklamaya önem vermek lazım. Komşumuz banyoda şofbenden elektrik akımına kapılmış. Komalık oldu. Ölmüşken dirilttiler. Yıllarca kullanıyorlarmış. Nasıl olduğuna şaşırdılar. Eski evlerde elektrik hatları sakat. Ya eski teknolojiye göre oluyor ya da evle birlikte o da eskiyor. Komple bakım şart. Gerekirse sıfırdan değiştirmek lazım.

    Komşunun sohben i zamanla rezistans kireçlenme sonucu patlamış ve elektrik suya temas etmiştir. Topraklama olsaydı sigorta atcakti ve birsey olmayacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim evdeki ihlas 10. yıldan sonra yılda bir tamire gitmeye başladı. Servis değişmesine gerek yok diyordu. Son arızada patladı. Her yer kıvılcım içinde kaldı. Arşimed gibi dışarı fırladım. Allahtan evde kimse yoktu.
  • black exodus kullanıcısına yanıt
    konuyla alakası pek yok ama bizim salondaki prizde toprak hattı yoktu elektrikçi gelip böyle toprak hattı yaptı tv bu prize bağlı sorun olur mu bazende elektrik sobasını takarız uzatmayla
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    eğer binada toprak varsa ve dairenizin girişine kadar getirilmiş ama odalara devam ettirilmemiş ise toprak hattı çekebilir ama aksi halde toprağa bakır plaka gömüp tüm binaya vermesi ve oradan da dairenize çekmesi lazım. sıfırlama yapmış olabilir, ana hattı kontrol etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 16 Şubat 2015; 13:07:22 >
  • black exodus kullanıcısına yanıt
    binada toprak var ama ilginç olan salonda topraksız priz var ve toprağı yoktu elektrikçide nötr hattına topraklama yaptı , hatta salonda 2 priz var diğeri topraklı tvnin bağlı olduğu topraksız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 16 Şubat 2015; 14:04:21 >
  • nötr hatta toprağı bağlamanın sakıncası nedir , su ile elektriğin artı kutbu temas edince yine şalter atacaktır değil mi ?
  • x_falcon_x X kullanıcısına yanıt
    kaçak akım sigortası varsa panoda olabilir ama kesinlikle sıfırlama olmadan topraklı doğru bağlantı şart bu ürünlerde.
    burayı okuyan servis arkadaşlar varsa şunu da bilsinler; tüketiciye istiyorum, onaylıyorum gibi kağıtlar imzalatıp topraksız montaj yapmanız hukuki olarak sizi kurtarmıyor, aksine daha da suçlu durumuna düşürüyor zira tüketici konu hakkında bilgisiz kabul edilir hukuken ve sen uyarı görevini istismar etmiş olursun. zamanında adana çok ünlü bir markanın servisi tüketiciye böyle bir kağıt imzalatarak şofben montajı yaptı. vatandaş kaza geçirdi ve vefat etti şofben yüzünden. yapılan inceleme hatalı montaj olduğu tespit edildi ve servis elindeki imzalı kağıdı gösterdi. tabii ki mahkeme bunu dinlemedi ve size yukarıda bahsettiğim sorumluluk nedeniyle montajı yapan kişiyi hapse mahkum etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 22 Haziran 2015; 9:36:47 >
  • Varmı güncel yeni bir öneri acaba ?
  • Ani su ısıtıcısı asla tavsiye etmem. Kullandım rezaletten başka bir şey değil. En ufak bir şeyde yangın çıkarma riski var. Termosifon da topraklama var en azından daha güvenli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taiki Kou

    Ani su ısıtıcısı asla tavsiye etmem. Kullandım rezaletten başka bir şey değil. En ufak bir şeyde yangın çıkarma riski var. Termosifon da topraklama var en azından daha güvenli.

    Evde topraklama sistemi var ise bundan Ani Su Isıtıcısı da faydalanmıyor mu ?
  • mustizmir kullanıcısına yanıt
    Eğer kuran kişi bağlar ise faydalanır ama sadece Faz, Nötr hattı çeker ise faydalanmamış olur .
  • Şuan piyasadaki ihlas adı altında satılan ihlas aura marka cihazlardan eski kaliteyi beklemeyin 11 yıldır sadece şofben montajı yapan biri olarak size tavsiyem cemsan veya arzum almanız veito markasda birebir cemsan dır şuan tr de en çok satış yapan son 4 yılın cihazı arzumdur bütün şofben ler üzenlerin de ne yazarsa yazsın 7000 w. 3. Kademe de güç çeker 3000 4000 7000 olarak 3 kademeli çalışır 10 metre mesafede kadar 3x2.5 antikron kablo ile sigorta kutusundan çekilmiş tesisatları hiçbir sorun yaşanmaz mesafe 10m üzeri ise 3x4 olması daha uygundur dediğim markalar şuan güvenle alabileceğiniz özellikle arzum servis ağı bakımından iyi bir şofben dır ancak geç kalmayın havalar soğuduğunda türk halkı olarak herkes son dakikada saldırdığı için servis süreleri 10 güne kadar çıkmakta bizzat bugün 12 adet şofben kurulumu yaptım saygılar bu konuda herturlu teknik ve diğer bilgilerde yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evdeki termosifon yerine bütün eve sıcak su verebilecek elektrikli ani su ısıtıcısı bakıyoruz. siemens, bosch ve veilo'ya baktık. veilo trabzon markasıymış, güvenilir midir?

    bosch ve siemens'in menşeileri yazmıyor. hangisini önerirsiniz?
  • veito bir türk markası cemsan firma ismidir alman patentlidir sizin baktiğınız flow ve flow s modelidir birde 3 faz olarak siemens le aynıo prensipte çalışan blue modeli vardır fiyat performans olarak veito blue elektronik tavsiyemdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x_falcon_x

    nötr hatta toprağı bağlamanın sakıncası nedir , su ile elektriğin artı kutbu temas edince yine şalter atacaktır değil mi ?

    diyelim ki rezistansın nötr kısmı devre yapmadı arızalandı bu sefer siz cihazı insan halidir açık unuttuğunuz anda gövdewden yani toprak tan nötr geldğği için kendi kendine arkanızdan çalışmaya başlar arkasından içindeki su bitince kendini belkide evi yakabiliyor ha ben dikkat ederiöm her defasında kapatır yanındaki sigortayı da kapatırım diyerek kendinize güveniyorssanıoz o ayrı diyorum insanlık hali sağlama almak gerekir
  • ersinMF kullanıcısına yanıt
    hocam nerde çalışıyorsunuz acep? kuşadası olsaydı ne iyi bir tesadüf olurdu.. ablamların yazlığı var direk sahilde ama eski yapı.. bir su ısıtıcısı var ama bu elektrik olaylarına hiç bakmamıştım... önce bir elektrikçi bulmalıyım ve tabi iyi bir ani su ısıtıcısı..

    ya da ocakta tencere ile su ısıtıp eski usül kovada ılıştırıp falan filan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

    hocam nerde çalışıyorsunuz acep? kuşadası olsaydı ne iyi bir tesadüf olurdu.. ablamların yazlığı var direk sahilde ama eski yapı.. bir su ısıtıcısı var ama bu elektrik olaylarına hiç bakmamıştım... önce bir elektrikçi bulmalıyım ve tabi iyi bir ani su ısıtıcısı..

    ya da ocakta tencere ile su ısıtıp eski usül kovada ılıştırıp falan filan...
    adanada yasıyorum ve yaklaşık 12 yıldır bu işi yapıyorum gece gündüz ani su ısıtıcısı kuruyorum :D


    arzum stilevs cemsan veito sem goldmaster felix dökümsan yetkili servisi olduğum markalar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.