Şimdi Ara

Elektrikçilere soru, Bir ev aynı anda en fazla kaç kw elektrik kaldırır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, ortalama bir apartman dairesi aynı anda kaç kw elektrik harcanmasını kaldırabilir? Hobi amaçlı bir fırın almak istiyorum (yemek yapmak için değil) ve fırın 1.35 kw tüketime sahip. ufak bir fırın ama 700 dereceye kadar çıkabiliyor. metal eritmek için kullanılıyor.




  • Her odadaki sigortalar farklı oluyor. Fakat belirttiğiniz 1.35 kw değeri çok yüksek bir değer değil. Birçok fırın ve tost makinası 2kw civarında güce sahip ve konutlarda kullanılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her daireye kalın kablo çekilir. bu kalın kablo dairenin ana dağıtım panosuna gelir. dağıtım panosunda otomatlarla odalara dağılır.her odaya çekilen kablo daha incedir. evde termisofon gibi yüksek akım çeken bir cihaz varsa o cihaza özel daha kalın kablo çekilir güvenlik açısından. genellikle priz hattında kullanılan kablonun kesiti aydınlatma hattında kullanılan kablo kesitinden daha fazla seçilir çünkü priz hattında daha yüksek akım çekilir.

    her evin elektrik tesisatı bir olmaz. özellikle yeni evlerde 3 faz elektrik tesisatı bile vardır. bahsettiğin 1,35kW gücündeki fırın nispeten yüksek güçlü gözüksede çoğu tesisat bunu kolaylıkla kaldırır. monofaz olduğunu varsayarsak yaklaşık 6amper akım çeker onu da 2,5mm2 kesitli bir kablo karşılar.eğer bağlantılarda gevşeklik yoksa yangın ihtimali azdır, emin olmak istiyorsanız eve elektrikçi çağırıp priz hattında kaçlık kablo kullanılmış kontrol ettirin.böylece yangın ihtimali azalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.