Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle kopmaları browserlar üzerinde gezinirken anlamanız çok güç, kopma olmuyor diyen arkadaslar için söyledim bunu.emin olmak açısından ping testi yapmanız gerekli.ben durumu rapor haline gelirebilmek ve güncel olarak durumu görmek için bi program kullandım (http://pingtester.net/) ve durum cidden içler acısı.ortalama 5-6 dk da bir 5 sn süren kopmaları görebiliyorum.tabi bunu görmek için illaki program gerekli deil.. çalıştır a cmd yazıp enterladıktan sonra satıra ping 8.8.8.8 -t yazarak enter yaptıgınızda takip edebilirsiniz.



    müşteri hizmetlerini aradım ve 2 haftadan önce bu durumun düzelemeyeceğini söylediler :S 3 haftadırda bu sorunu yaşıyorum.etti 5 hafta..şimdi napsam bilemedim..
  • Ben de 2 küsür yıldır MetroNet kullanıyorum ve ben de uzun bir süredir (1 aya yaklaştı) kopma ve yavaşlık üzerine sorun yaşıyordum. Bunlar hakkında da edindiğim tecrübeleri paylaşayım sizinle.

    1 - Yavaşlık: Modemi verirken "üstüne bir fiş takmayın, boş dursun" diyorlar ancak yanında bir adaptör veya statik elektrik üreten bir şey (benim durumumda amfi) durduğunda da modemin kafayı yediğinden bahsetmiyorlar. Nasıl oluyor, nasıl beceriyor bilmiyorum ama modemleri fazla hassas, en ufak bir haltta göçüveriyor; hele ki birkaç defa elektrik kesintisi yemişse... Şu an kullandığım modem sayısı 4; umarım daha da artmaz bu sayı.

    2 - Kopmalar: Daha demin (6:25) aradığım Müşteri Hizmetleri (ki kendisine ulaşana plaket falan vermeleri lazım) bana bu durumun "ülke çapında" olduğunu ve Cuma gününe kadar düzeleceğini söyledi. Artık doğru mu söyledi yoksa başından mı savdı bilemeyeceğim ama durum buymuş. Benim kopmalarım genelde 2-3 dakikalık periyotlarla 1 dk'lık kesinti şeklinde olduğu için online oyundan falan soğudum artık. (:

    Mekan yazayım da diğer illerdeki arkadaşlar sorun buymuş deyip rahatlamasın... İstanbul Hadımköy Kiptaş Konutları'nda oturuyorum.




  • 1-upload hızı download'u etkiliyor mu

    2- ping gercekten rezaletmis (ozellikle yurtdısı online oyunlarda ) dogru mu ?

    3- size ait bir ip yok yani 1 kisi banlansa belki 100 lerce kisi o ip'yi, siteyi ..vb kullanamayacak dogru mu ?

    4- genelde superonline(fiber) altyapisi olan yerleri seciyorlarmis dogru mu ?

    bu sorularimi cevaplarsaniz sevinirim keza 100 mbit cok güzel duruyor ancak internet sadece up & down 'dan ibaret degil tabi :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: streamin

    1-upload hızı download'u etkiliyor mu

    2- ping gercekten rezaletmis (ozellikle yurtdısı online oyunlarda ) dogru mu ?

    3- size ait bir ip yok yani 1 kisi banlansa belki 100 lerce kisi o ip'yi, siteyi ..vb kullanamayacak dogru mu ?

    4- genelde superonline(fiber) altyapisi olan yerleri seciyorlarmis dogru mu ?

    bu sorularimi cevaplarsaniz sevinirim keza 100 mbit cok güzel duruyor ancak internet sadece up & down 'dan ibaret degil tabi :D

    1 - Bir ara 1.1 MB download ile 1.3 MB upload hızını aynı anda alıyordum (aynı torrent dosyasıyla). Şu aralar ise pek bir yorum yapamayacağım çünkü bir veya birkaç nedenden dolayı bu hızlara çıkamıyorum.
    2 - Yoo, gayet çekilebilir aslında. League of Legends EU-West server'ında 65 ms'e kadar iniyor lag. Ama şu aralar yaşanan kopma sorunu bunu oldukça baltalıyor. (:
    3 - Evet ama statik ip isteği verebiliyorsunuz. Ancak bu statik ip isteğinizi karşılayacakları anlamına gelmiyor, "O bölgede böyle bir hizmetimiz bulunmamaktadır." diyebiliyorlar...
    4 - Burada Superonline bulunmuyor o yüzden bilemeyeceğim.




  • metronet bağlantım sürekli sorunlu bu bağlantıyı kullanacaklar bence biraz daha düşünsünler,

     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet
  • Hız sorununu çözmüşe benziyorlar (yoğun saatlerde gene düşüyor ama önceki gibi 0.3 gibi bir rezilliğe kadar değil en azından), bir de şu modemimi değiştirtebilsem süper olacak. Açtığım 3 arıza kaydını da kapatmışlar kafalarına göre. Halbuki açık açık "modemim bozuk, lütfen değiştirin" demiştim...

    Dipnot: "Kopma sorununu çözdük." dedi Müşteri Hizmetleri'ndeki adam. Sizde hala kopma oluyorsa aramaktan çekinmeyin.

     Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet
  • metronetten uzak durun arkadaşlar
  • çoklu olarak kullanılabiliyormu
  • arkadaşlar metronette ki sorun yavaş yavaş giderilmiş sanırım çünkü yaklaşık bir haftadır net gayet guzel kopma yaşamıyorum ve down up hızım da harika. ( konya dayım)

    http://www.speedtest.net/result/2484792447.png
  • Bende Ocakğın 14 ünde falan aktif oldum yani 20 dakikada bir kopmalar oluyordu sonrra çoğu sitelere giremiyordum mesela Donanimhaber MSN Skype xFire gibi çeşit çeşit sitelere ve programlara giremiyorum ayrıca Proxy programı satın almıştım parayla o bile çalışmıyordu!. Müşteri hizmetlerini aradık geldiler yeni modem verdiler sorun modemdeymiş tam hatırlamıyorum ama eski versiyon yada bozuk dediler. Şimdi takır takır giriyorum ama online oyunlarda sorun var BAN yedim kaldıramıyorum. 1 ay içinde o sorunda ortadan kalkıcakmış diyorlar. Kısacası ilk başlarda sorun yaşabilirsiniz ama telefon ücreti almadıkları için güzel. Kayaşehirde oturuyorum.
  • Hatalı kullanım kaynaklı yaşanan problemler

    Öncelikle verilen modemi tabi bu modem prizde çalışan bpl modem ise kullanımını tek başına duvar prizine takın ve üzerine priz koymuşlar diye bulduğunuz herşeyi ona takmaya çalışmayın bırakın modemin üzeri boş kalsın kablolu bağlantınızı yaptınız internet hızınız 2 mb sende bu hızı alıyosun ama kopuyosun bu netten mi pc den mi kontrol edelim başlattan çalıştıra gir ve cmd yazdıktan sonra tamam de gelen siyah ekrana ping 8.8.8.8 -t yaz ve enter sonsuz ping başlatılacak üst üste aralıksız olarak "istek zaman aşımına uğradı" hatası veriyor ise net kaynaklı mh ara ya da info@metronet.com.tr mail adresleri bi mail atıyosun yüksek oranda aynı gün dönüş yapılıyo seninle karşılıklı kontroler yapılıyor. Yok pigler arasında 10ping de bir "istek zaman aşımına uğradı" hatası veriyor ise nette sorun yok problemin başka yerde kaynağını araştır.




  • 50mbit e kadar diyor o zaman adsl de ki gibi Adil Kullanım Kotası mı var bunda hem Limitsiz diyecek hem upload-download eşit diyecek.

    AKK kaç gb tır ve istanbul da her yere veriyorlar mı hizmeti?
    Sitesinde SSS bile yok.
  • Metronet kullanıp da bf3 multi oynayan var mı?
    Oyunda ping durumları nasıl arkadaşlar?
    Kompalar falan oluyor mu?
  • Arkadaşlar merhabalar. Diyarbakır'da ikamet etmekteyim ve 2 yıldan fazla metronet BPL kullanıcısıyım. Başlarda sıkıntılarımız oldu. 2 gün internete girememe, bir prizden tek ip alma gibi. Ama ondan sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Size tavsiyem öncelikle civarınızda kullananlardan sormanız. Sistem oturduktan sonra gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    İlk aboneliğim yüzde 25 indirim ile 30 tl den 22.5 tl ye 1 mbit sınırsızdı. 2 yı taahhütüm dolunca 30 tl ye döndü fatura. Keşke arasalardı da böyle bir durum var tekrar taahüt vermek ister misiniz diye sorsalardı ama olmadı ve ben aradım. Bayramdan sonra satış ekibi beni arayacak ve bu sefer 30 tl ye 2 yıl taahhütlü 2 mbit alacağım. Malum 1 yılın 24 ay taahhütlüsünü kaldırmışlar.

    İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Propecia

    Metronet kullanıp da bf3 multi oynayan var mı?
    Oyunda ping durumları nasıl arkadaşlar?
    Kompalar falan oluyor mu?


    Propecia metronet e yeni üye oldum fakat battlefield 3 oynamak işkence gibi ping de bi sorun yok ama sürekli oyundan atıyor.Sorunu çözdüysen lütfen bilgilendirir misin?
  • nervousoctopus N kullanıcısına yanıt
    bu ping ve port açmak konusunda keşke burada yazılanları okuyup da abone olsaydın keşke ..lag olayınun çözümü olmaz dostum
  • Telefon hattına gerek olmaması ,adil kullanım kotası gibi saçma bi uygulamanın olmaması ve fiyatından dolayı tercih etmiştim.Sorunsuz bir internet için daha uzun yıllar beklemek gerekiyor galiba:)
  • nervousoctopus N kullanıcısına yanıt
    eğer port açma olayını çözümlersen hat hızında güzel hızlar görebilirsin dostum ben mesela 50/50 mbit simetrik baglantisi icin bayağı niyetlenmiştim ancak bölgeme daha gelmemesi ve port & ping olayları yüzünden soğumuştum ..Umarım yaygınlaşır ve ciddi bir rakip gelirse arkadaşlar da kendilerine çeki düzen verirler diye düşünüyorum .Şu an rakipleri yok, tekel gibiler.
  • Agaoglu myworld europe da her firmanın fiberi satiliyor. Acaba metronet ethernet de var mi o sitede? Varsa baglatmayi dusunuyorum. AKK ile ugrasmak istemiyorum. Bilen var mi? Ya da nasil öğrenebilirim?
  • Böyle basit bir firma hayatımda görmedim. Bu hizmeti alacaklara en baştan yazıyım ASLA BULAŞMAYIN. Hizmet 0 geri dönüş 0 50 kere açtığım teknik servis talebini 50 sefer kapattılar ve çözüldü diye ama hala sorun devam ediyor. Telefonda beklerken arkada başka temsilci arkadaşına diyor ki "Oyun oynuyormuş kopuyormus aq" yani sorununuzu anlatıyorsunuz işlem yerine geyik yapıp ti ye alıyorlar. Rezalet bir firma sürekli bağlantı kopuyor Allah binnnn b...... çileden çıkardılar adamı rezil bir hizmet sözleşmem bitsin direk başka bir hizmete geçeceğim.

    Metronet sana hiç sevmediğim şarkıyı armağan ediyorum "ALLAH BELANI VERSİN"





  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.