Şimdi Ara

Elektrik/telefon/Cat5-6 kablo tesisatı hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Duvarda evimde her odada telefon hattı olan rj11 denilen hattan çiftli olarak var. Yani telefon takınca sinyal alıyoruz. Ben bu fişe tabiki internet için modemi bağlıyorum. Elektrikçilerde şey gördüm. Hem data (rj45) hem telefon (rj11) bir arada olan prizler var. Bu da aklıma şu soruyu getirdi.


    https://cdn.dsmcdn.com/ty360/product/media/images/20220315/13/70201204/173549964/1/1_org_zoom.jpg


    Modem A odasında olsa ve bu prizden gelen DSL kablosu modeme gelse, aynı zamanda modemden çıkan ethernet kablosunuda bilgisayar yerine duardaki rj45 soketine taksak, daha sonra B odasındaki bilgisayarı B odasındaki prizden (rj45 soketli duvar prizinden) internete bağlasak, C odasındaki akıllı TVyide C odasındaki rj 45 duvar prizinden internete bağlasak falan. Bu mümkün olur mu?


    Ev tokinin evi. Telefon hattı her odada mevcut. Duvarda çiftli telefon (rj45 soketi) var. Bunu değiştirip rj45 ve rj11 içeren prizle değiştireceğiz. Muhtemelen cat5 veya cat 6 kablosu döşeli değildir. Döşenmesine gerek var mıdır?



    Diğer bir olay ise şu. Fiber kablo bina kapısına kadar geldi, Cam kabloyu rulo halinde daire kapımın dışına bıraktılar. Bu kablo içeri aldırılıp modeme kadar getirilip, modeme bağlanmalı. Modeme giriş öncesi bir aparatla cam kablo ethernet kablosuna dönüştürülecek. Peki, ben bu kabloyu duvar deldirmeden, bina dışından ev içine girip her odaya dağılan telefon kablosunu bulup, onu söküp, onla değiştirsem,fiber kablo prizide varmış.


    https://st3.myideasoft.com/idea/kg/10/myassets/products/820/elbi-zena-vega-beyaz-fiber-optik-sonlamali-data-prizi-m-k.png?revision=1675083871


    Buna bağlatsam, bundanda anladığım kadarıyla modeme bağlantı yapılıyor. Böylece fiber kabloyu sağdan soldan kenarlardan geçirmeye çalışmamış olurum. Ayrıca modem bir odada sabit duruken tüm ethernet prizlerinden internet alabilirim. Wifi içinde mesh kullanırım. Olabilitesi var mı acaba? Yoksa saçmalıyor muyum?








  • Kablo çekilmeden İmkansız

    O 2 li prizlerde 2 kablo gelir biri cat5/6 diğeri telefon 2 kabloda dairenin girişindeki kutu veya buatta toplanır modemi istediğiniz odaya koyarsınız sonra cat kabloların toplandığı yere switch koyarsınız işlem olur ama kablo çekmeden olamaz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.