Şimdi Ara

Elektrik kesintisinin ps 4 e etkileri !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba
    Arkadaşlar 13 aralıktan bu yana ps4 kullanıyorum çok şükür konsolumda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil fakat bu kullandığım zaman zarfında konsolum oyun oynadığım esnada 2 defa elektrik kesintisine denk geldi tr de elektrikler malum sıkıntılı ve bu elektrik kesintisinden sonra elektrik gelince konsolu açtım fakat konsolda benim gözlemlediğim kadarıyla kesintiye mağruz kalmaktan ötürü bir zorlanma gözlemledim (örneğin normal açılışına göre daha sesli ve gürültülü, konsol üzerindeki ışığın dengesiz renk değişimleri gibi) ve bu elektrik kesintilerinin konsola kalıcı bi sıkıntı vermesinden çekinerek 10-20 dakika idare edicek güç kaynağı almayı düşünüyorum fakat güç kaynağı bu sıkıntıya çözüm olurmu veya farklı sıkıntılar doğurur mu ? Ayrıca alternatif başka çözümler olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • PS3'tede elektrik gidip geldikten sonra başlama şekli değişiyordu. Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum açıkcası. Fakat yinede içini rahatlatmak için bir güç kaynağı alabilirsin.
  • Ps 3 te de dediğiniz gibi oluyordu fakat ps 4 ün üzerindeki ışık olaya biraz aksiyon katıyor sanırım o yüzden insan endişeye düşüyor cevap için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tunçmatik voltaj koruyuculu priz var 18 lira bir şey. onlardan al istersen. ne kadar işe yarıyorlar bilmiyorum ama bir katkısı olur elbette.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: is_can_there

    hocam tunçmatik voltaj koruyuculu priz var 18 lira bir şey. onlardan al istersen. ne kadar işe yarıyorlar bilmiyorum ama bir katkısı olur elbette.

    Bencede iyi fikir
  • Elektrik gidip gelmediği , voltaj dalgalanmadığı sürece elektrik kesintisinin fazla bir zararı olmaz. Ayrıca türkityede sanıldığı kadar kötü değil elektrik altyapısı . Avrupada misal malta gibi bir ülkede bizden daha kötü bir altyapı var. Voltaj sürekli dalgalanıyor ve birçok elektronik cihaz bozuluyor bu yüzden. Bizde voltaj dalgalanma sorunu olan bir yer pek bilmiyorum açıkcası.

    Güç kaynağı size yeterli olacaktır. Zaten bu cihazlar voltaj düzenleme işini de yapıyorlar.
  • Elektrik kesintisi her tür elektronik cihaza zarar verebilir, sadece PS4 değil PC vs gibi hassas cihazlar içinde bir harici güç kaynağı (UPS) kullanın sonra pişman olmayın. Bırakın elektrik kesintisini Türkiye'de birçok bölgede ciddi voltaj dengesizliği mevcut bu bile elektronik cihazlara yeri geldiğinde ciddi zararlar verebilir. Benden uyarması.
  • Arsenic kullanıcısına yanıt
    Ustune bu durumdan dogan arizalar garanti kapsamina girmiyor, isin en can sıkıcı noktalarindan biride bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet onu atlamışım, direk kullanıcı hatası, tedbirinizi alsaydınız moduna giriyorlar, garanti de işe yaramaz hale geliyor.
  • Evet Doğru olanı aslında tüm elektrik cihazlar için güç kaynağı kullanmak fakat tr de genellikle bu cihazlar iş yerlerinde kullanılır her nedense ev lerde pek tercih edilmez sanayii sektörüne hitap ettiğim için tr deki elektriğin iyi olmadığını az çok biliyorum bu yüzden arkadaşın önerdiği tunçmatik ve ayrıca güç kaynağını kullanmakta fayda var faZla önlem almak göz çıkarmaz heralde konsoldada açıkçası ps 3 te hiç bu şekilde bi takıntım olmamıştı ama her nedense ps 4 ilk üretim konsol olduğu içinmidir bilmiyorum pek güvenemiyorum ve konsolun elektrik kesintisi yaşadıktan sonra konudasa belirttiğim gibi gösterdiği tepkiler bana biraz garip ve abartılı gibi geldi malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O uzun açılış-ışık vb., kesintiden sonra bir kereliğine oluyorsa dert etme. Dosya sistemini kontrol ediyordur, PS3'teki gibi.
  • voltajın biraz düşmesi vs önemli değil. gelip gitmesi ve bunun tekrarlaması da pek zarar vermiyor diye biliyorum ancak yükselirse cihazlarda koruma yoksa yanabiliyor. köyde babanemin evinde sigorta vs. eski olduğundan voltajı ayarlayamamış yüksek gelen voltaj cihazları bozmuş. büyük şehirlerde olmaz genelde bu durum. ben kocaelideyim sitenin altyapısında problem var. bazen inanılmaz düşüş oluyor ışıklar kısık yanıyor diğer cihazlar kapanıyor filan 1-2dk. dağıtım şirketi bakım yaparken günde 5-6 kez kesildiği olmuştu. hala bozulan bir cihazımız yok şükür.
  • Aynen sadece kesinti sonrası ilk açılış uzun zaman alıyor en kötü ihtimal o zaman yukarıda arkadaşın bahsettiği voltaj ayarlıyan tunçmatik prizden almakta fayda var kaldı ki 1400 lira verilen cihaza 100-150 lira ekstra masraf yapıp olası bi elektrik kesintisinin yaşatıcağı sıkıntının önüne geçmekte fayda var böylece ana para kurtarılmış olunur ayrıca teknoloji geliştikçe ve her çıkan yeni bir modelde eski modelin kalitesini arar oluyoruz ve bu kalitesizlik biz kullanıcıları otomatikman bir takım önlemler almaya mecbur olarak itityor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.