Şimdi Ara

elektrik kesintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm millet,,
    küçük bi sorunum war,,laptop ac güce bağlıyken we şarjı düşük durumdayken güç kesintisi oldu,,daha sonra hiç açılmadı..çok zor durumdayım:)
    adaptörü güce bağladığımda hiç görmüyo ve daha önceden kabloda sorun wardı,,hafiften kabloyu oynattığmda güçten kesiliyordu,, şimdi n yapmalıyım acaba hiç bi fikrim yok,,s.o.s



  • güç kesildiğinde pil varmıydı üstünde?

    bu arada tam anlamadım laptop mu açılmıyor, yoksa adaptör mü çalışmıyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahahakan

    güç kesildiğinde pil varmıydı üstünde?

    bu arada tam anlamadım laptop mu açılmıyor, yoksa adaptör mü çalışmıyor?


    pil varmış ama şarjı azmış..

    laptop açılmamış..

    Ne garip kimi bişi anlamıyo kimi ise bir sürü anlam çıkarıyor
  • ewet arkadaşlar,,pil wardı üstünde sağolun anlama gayretiniz için:)
    daha sonra pili çıkartıp,,tekrar güce bağladım we yine çalışmadı yani gücü hiç görmüyo..bence adaptör sorunlu galiba ama pekte anlamadığım için laptopdan bi danışmak istedim,,
  • Elektrik kesintisinden laptop etkilenmez çünkü direkt olarak elektrik ile bağlantısı yok yani sorun senin adaptör de. Temassızlık falan bişey olabilir. Eğer tanıdığın birinde varsa dene. Ama yine söylüyorum elekrik kesintisinden laptop etkilenmez eğer adaptörde sorun varsa ve normalden fazla volt geliyorsa pil yanabilir o kadar
  • Adaptör şebeke elektriğinin gazabına uğramış olabilir. Zaten pahalı aletler ups olmadan şarj edilmemeli bence.
  • 650ma ups iş görürmü bi yerde 50m a görmüştüm??
  • arkadaşlar pili çıkartıp,,direkt olarak güce bağladım ama aynı şekilde hiç gücü görmüyoo....
  • o zaman direkt servise telefon aç ve arızanın anakartla ilgisinin olmaması için de dua et.
  • Arkadaşlar, benim de evde voltaj problemi vardı, voltaj regülatörlü ups almayı düşünüyordum. Ancak araştırdım, soruşturdum, voltaj regülatörlü ups'e notebook'a bağlamak için para verilmez. Çünkü laptoplarda zaten pil var, ayrıca ups'e gerek yok. Bunun yanında UPS'lerin voltaj regülatörleri oldukça ilkel ve yetersiz. Ben mikroişlemcili voltaj regülatörü aldım 70 ytl'ye 350 watt. 127 volta kadar 200 volt çıkış, 250 volt yüksek gerilimde ise 235 volt çıkış sağlıyor. Bu değerlere hem ups'ler ulaşamaz hem de notbookda pil varken niye ups'in piline de para ödeyesiniz sorun voltaj regülasyonu ise? Bİr kaç aydır kullanıyorum mikroişlemcili regülatörü sorun yok. Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.
  • hocam pil takılı olduktan sonra ups vs birşeye gerek olmadığını sölüyorsan mesela yok bişi alamamızda gerekmio..saolasın..
    quote:

    Orjinalden alıntı: catasthrope

    Arkadaşlar, benim de evde voltaj problemi vardı, voltaj regülatörlü ups almayı düşünüyordum. Ancak araştırdım, soruşturdum, voltaj regülatörlü ups'e notebook'a bağlamak için para verilmez. Çünkü laptoplarda zaten pil var, ayrıca ups'e gerek yok. Bunun yanında UPS'lerin voltaj regülatörleri oldukça ilkel ve yetersiz. Ben mikroişlemcili voltaj regülatörü aldım 70 ytl'ye 350 watt. 127 volta kadar 200 volt çıkış, 250 volt yüksek gerilimde ise 235 volt çıkış sağlıyor. Bu değerlere hem ups'ler ulaşamaz hem de notbookda pil varken niye ups'in piline de para ödeyesiniz sorun voltaj regülasyonu ise? Bİr kaç aydır kullanıyorum mikroişlemcili regülatörü sorun yok. Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.




  • ups'e gerek yok diyorum eğer sorun sadece elektrik kesintisi ise...demek istediğim bu..ha adaptörü fişten çekmişin ha elektrik gitmiş...Ama eğer elektrik kesilmeden önce voltaj oynuyorsa çok düşüp çok çıkıyorsa makineye zarar verir.ups elektrik eksilmeden makineyi desteklemez, regülasyon yapmaya çalışır ama toleransı (+) (-) %25tir. .165 volttan aşağı düşerse voltaj regülasyon yapamaz, ups'e de geçmez, adaptöre düşük voltaj girer. İyi bir regülatör 137 volta kadar 200 volt çıkış verir, 130 volttan aşağıda elektrik keser, çok ani düşüşlerde, dalgalanmalarda elektrik keser, 250 voltu geçerse elektrik keser..Yani adaptöre çok düşük voltaj ya da çok yüksek voltaj girmemiş olur...doğrudan pile geçmiş olursun. bence ups'e vereceğin paraya mikroişlemcili regülatör al...makineni voltaj dalgalanmasından koru...sonuçta senede bir kere bile voltaj düşüklüğü olsa (ya da voltaj çıkışı), adaptörünü ve makineni kurtarmış olursun. Böyle talihsizlikler de her zaman olmaz zaten..oldu mu bir kez olur, makine ya da adaptör gider.




  • anladım üstad peki marka ve model verbilirmisin bu konuda
  • hocam bnm laptop escort - cq12 model falan herşey bu..!
  • imdaak, regülatör markası ve modeli vermek güç. Türkiyede regülatör üreten çeşitli firmalar var istanbulda. Ben Doğasan diye bir firmadan aldım, fiyatları daha makul. Ancak Ekim Regülatör ve seçkin regülatör diye iki büyük firma daha var, özellikle bu iki firma kalite konusunda daha iyi. Google'dan isimleri ile taratırsan sayfaları çıkıyor. Telefonla yardımcı oluyorlar, laptopun kaç watt güç çektiğine bak, amper olarak değerine bak. Benin asus 65 w güç çekiyor, 350 watt'lık regülatör aldım fazlasıyla yetiyor. Regülatörü soruştururken yarı otomatik veya karakutu diye adlandırılan makinelerden olmamasına dikkat et. Mutlaka mikroişlemcili tam otomatik regülatör sor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.