Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
20.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkede dert bitmiyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evde daha fazla durduğunuz için tüketim artmış. Ücrete takılmayın, kWh değerlerine bakın. Eğer sayaca bir hile yapılmadı ise doğru ölçüyordur, bunu kısaca test de edebilirsiniz, tüm her şeyi kapatıp sadece gücünü bildiğiniz bir elektrikli ısıtıcıyı açarsınız 10-15 dk zaman tutar sayacı takip edersiniz. Eğer hesabınız ile gösterilen doğru ise sıkıntı yoktur. İnsanların evde geçirdiği süre 2 katına çıkıp ta tüketimin değişmemesini beklemesi çok ilginç Bu arada gece 8 saat uyuduğunuzu farz edersek 8 saat iş 8 saat ev dersek. Normalde tüketiminiz 8 saatlikmiş gibi düşünebilirsiniz. Ancak 8 saatlik iş süresini de evde geçirdiğinizde otomatik olarak günlük kullandığınız şeyler 2 katına çıkacaktır. (bilgisayar , TV , Işık, elektrikli ısıtıcı, hijyene önem arttığı için çamaşır makinası belki vs) Sabit olan belki sadece buzdolabı olur o da günlük 1- 1,5 kWh civarı enerjş harcar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazın 15 gün tatile gidip evde olmadığımız günlerde bile normal elektrik faturası geliyor. Bu elektrik şirketinin uyanıklığı. Bu işte kesinlikle katakulle var. Şimdi bide millet evde zaten faturalar yüksek gelir beklentisi var. Kimse şikayet edemez. Ama Herşey bu elektronik saat ile başladı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Bu hesabı bende yaptım. Dükkan için mesela. Ampuller büyük led. 2 de PC var çalışan. 108 TL çıkardı. Ama bana gelen 300 TL. Yıllardır bu böyle. Ne yaptımsa düşüremedik faturayı. Nalbur dükkanı. 4 lamba iki PC.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir anda bu kadar artması normal değil. Evdeki cihazların kontrolünü yaptırın inşallah bir yanlışlık vardır diyeceğim ama yanlışlık varsa bi dert yoksa bir. Allah yardımcınız olsun.

    Konu ile alakasız olarak da bazı arkadaşlar 2 kişi yaşıyoruz doğal gaz 520 lira gelmiş falan yazıyor ben çıldırıyorum. Abi 2 kişi bu kadar nasıl yakabiliyosunuz. Donla atletle gezmek zorunda mısınız. Sizin evde battaniye yorgan yok mu.
  • Yeni türkiye için hazır olun. Uçucaz :DDD

    Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında daha büyük artışlara hazır olun. :)

    Bu günleri bile arıyacaksınız :)
  • Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi)

    BİZDE DURUM BUDUR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertce -- 18 Nisan 2020; 11:27:49 >
  • Şubat ayında klima çalıştırarak ısınmıştım ( Doğalgazım yok ) elektrik faturam 390 tl gelmişti . Mart ayında havalar ısınınca hiçbir şekilde klima açmadım ısınmak için gelen fatura 490 tl . Benim beklentim 200 idi . İtiraz ettim şikayet kaydı oluşturdum ama hiçbir şey değişmedi . Herhangi bir yanlışlık olmadığı söylendi ... Bu kadar fatura gelmesi psikolojimi bozdu
    Geçim derdi almış başını gidiyor ortalama 200 tl beklenen fatura 2 katından fazla geliyor ...
    Tecrübeli arkadaşlar var mı ? Bu konu hakkında yapılacak bişey yok mu ?

    edit : Sayacı gelip okumuşlar. Ortalama hesaplama değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h3k1m -- 18 Nisan 2020; 11:41:5 >
  • Bu ülkede hakkaten devlet diye bir şey yok. Yani bu devlet denen mekanizma tüketiciyi bile korumayacaksa ne işe yarıyor?
  • Arkadaşlar selam.

    Öncelikle kimse beni yanlış anlamasın. Bence herkes kendi kullanımlarına, sonra saatinde en sonda okunan değerlerin tutup tutmadığına öncelikle bakmalı.

    Sayaçta ki sayıları faturada görüyorsanız ya ve az kullandım fazla geldi diyorsanız sıkıntı sayaçtadır o zaman. Ya da evinizde elektrikle alakalı bir sorun vardır derim.

    Kışın doğalgaz kombi kaynaklı 150 tl ye kadar çıkan elektrik faturalarım 107 108 civarında şu an. Son 2 ay az da olsa kombiyi açtım. Bundan sonra inşaAllah hiç açmayız. 80 90 civarına düşeceğini beklemekteyim.

    Aşağıda fatura görüntülerim var. Zamlar hariç başka bir sorunum yok :)

    1 Sayaç
    2 Evdeki elektrikli aletler kontrol edelim lütfen. Özellikle buzdolabını kontrol ettirelim faturanın yarısı zaten o oluyor :) ve sürekli çalışıyor. Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Aynen öyle. Zaten sayaca dışarıdan müdahale mümkün bile değil.
  • Çok geçmiş olsun bu ne saçmalık böyle resmen 2x yazmışlar... yazıklar olsun...
  • bizede 170 geliyordu 286 geliyor 2 aydır, 6700k işlemciyi 4.4 e çıkarmıştım o çok fark edermi ve 8 saat fazladan çalışıyor pc işe gidemediğim için
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    yok ya en fazla 5-10 tl fark eder
  • aynı durum bizde de mevcut.150 tlyi geçmeyen fatura bu ay 304 tl geldi. telefon üzerinden itiraz ettik ama kolay kolay bir sonuç çıkmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkenin en büyük sorunu bazı hayati ihtiyaçların TEKEL ler tarafından yönetiliyor olmasıdır.
    Elektrik
    Su
    İnternet Gibi şeyler Tekellerde olduğu için alternatif olmadığından istediği zammı istediği zaman yapabiliyor. Eee devletin adamları ve eli koluda işin içinde olunca vatandaşa paşalar gibi ödemek düşüyor. Ben İzmirde İZSU yun mahallemizdeki bizim eve gelen boruyu yolda çalışma var diye iptal edince yeni boru hattı çekmeleri için 400 tl fazladan vermiştim. Hem kendi hatalarıydı boruyu patlatmışlardı hemde abonelik sizin siz ödiyceksiniz demişlerdi.
    İnternettede aynı şekilde Telefon üzerinden 30 mbps hız alıyorum ben kablosuz baz istasyonu aracılığı ile ama TT firması koskoca ülkedeki milyonlarca km kablo ve santral hattı kullanarak ayda 100 tl ye 5 mbps veriyor bana mesela.
    Yanımızdaki bulgaristan 50 mbps interneti 10 liraya veriyor. Hatta bazı avrupa ülkelerinde 500 mbps internet bedava veriliyor.
    Bizim maaşlarımızdan gittiğimiz yola kadar herşey vergi. yani devlet ufak bir bütçe ile baraj kuruyor gökten yağan yağmuru bize satıyor. Bi rüzgar gülü kuruyor ki tanesi 1 2 milyon arası 300 hanelik 1 köye yetiyor mesela ömür boyu. Hidroelektrik santralleri de öyle suyun sürekli devirdaimi ile elektrik üretiliyor.
    Yani diyeceğim şu ki devlet istese çoğu şeyi ücretsiz yapabilir. veya çok az bir fiyatla satabilir. Fakat bazı yandaş şirketler ile vatandaştan haraç almaktan öteye gidemiyorlar.
    Derin bir ormanda bir kulübede yaşayıp hayatını avcılık toplayıcılık ile geçirmiyceksen haracını sürekli ödiyceksin :D




  • Her zaman dediğim gibi COVID-19 fırsatçılığı.
  • Beyenmiyorsanız kullanmayın olur biter 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gündüz 194 gece 104 puant 103 harcıyorum düzenli olarak gece ne yapıyor olabiliriz, kardeşimin gece 50 iken bende niye 100 arkadaşlar bu nasıl olabilir
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.