Şimdi Ara

Elektirikli arabalar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerikada yasayan birisi olarak yaziyorum..

    Sizce elektirikli arabalar yayginlastikca dunyanin duzeni degisir mi?

    Su anda Amerikada uygun fiyata taksitli elektirikli araba alabilmek mumkun ( Nissan Leaf , Chevy Volt vb...) normal 4 silindirli arabalardan yaklasik 10 bin dolar daha fazla odiyerek sahip olabiliyorsunuz . Gelisen teknoloji ile menzilleri 150 mil civarinda yani tek bir sarjla butun hafta ise gidip gelebilmek mumkun, ve hergun gectikce yollarda bu arabalari daha cok goruyorum , artik cogu park alanlarinda sarj aletleri bulunuyor . Gecen gun bir internet sitesinde okudum Wal-Mart( Amerikadaki en buyuk supermarket zinciri) elektirikli TIR gelistiriyor..Demek istedigim gun gectikce Amerikanin petrole bagimliligi azaliyor.. Su anda benzinin galonu (3.7lt) $2 ve azalmaya devam ediyor.. hedeflerinde yollardaki elektirikli araba oranini 10 yil icinde %50 ye cikartmak..

    Sizce Turkiye bu treni yakalarmi?

    Elektirikli araba petrol savaslarini bitiririmi?

    Tesekkurler!







  • Elektrikli araba konusunda artık geri dönülmez bir yola girildi. Ülkemizde çok hızlı olacağını düşünmesem de özellikle Amerika'da ve Avrupa ülkelerinde elektrikli araçların benzinli seleflerinin yerini görece hızlı biçimde alacağını tahmin ediyorum. Uluslararası petrol şirketlerinin bunu istemediği oldukça açık ama artık insanlarda da bir bilinç oluşmaya başladı. Mesela, General Motors zamanında ürettiği ve sahipleri tarafından çok sevilen EV1 isimli elektrikli araçlarını zorla geri alıp, tek tek yok etmişti. Fakat elektrikli araç piyasasının buna cevabı çok daha güçlü oldu. Tesla gibi akıllı ve vizyoner firmalar ortaya çıktı.

    Açıkçası Amerika'nın da ihtiyacının petrol değil savaş olduğunu düşünüyorum. Çünkü şirketlerin en çok para kazandıkları alanlardan biri orası. Bunun da sonu pek gelecek gibi durmuyor.

    Ek: Konuyla ilgili "Who Killed the Electric Car?" ve "Revenge of the Electric Car" isimli iki güzel belgesel var, tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bill Russell

    Elektrikli araba konusunda artık geri dönülmez bir yola girildi. Ülkemizde çok hızlı olacağını düşünmesem de özellikle Amerika'da ve Avrupa ülkelerinde elektrikli araçların benzinli seleflerinin yerini görece hızlı biçimde alacağını tahmin ediyorum. Uluslararası petrol şirketlerinin bunu istemediği oldukça açık ama artık insanlarda da bir bilinç oluşmaya başladı. Mesela, General Motors zamanında ürettiği ve sahipleri tarafından çok sevilen EV1 isimli elektrikli araçlarını zorla geri alıp, tek tek yok etmişti. Fakat elektrikli araç piyasasının buna cevabı çok daha güçlü oldu. Tesla gibi akıllı ve vizyoner firmalar ortaya çıktı.

    Açıkçası Amerika'nın da ihtiyacının petrol değil savaş olduğunu düşünüyorum. Çünkü şirketlerin en çok para kazandıkları alanlardan biri orası. Bunun da sonu pek gelecek gibi durmuyor.

    Ek: Konuyla ilgili "Who Killed the Electric Car?" ve "Revenge of the Electric Car" isimli iki güzel belgesel var, tavsiye ederim.

    Petrol sahipleri nasıl oldu da tesla gibi markanın oluşmasına müsaade etti onu anlayamıyorum.Petrol bir çok şeyin ham maddesi olmasa (deterjan vb. temizlik ürünleri) diyeceğim ki dünya üzerinde benzinin ucuzluğunu,değersizliğini ortadan kaldırıp benzini zengin yakıtı,dizeli de sadece ticari amaçlı kullanıp fiyatları arttırsalar ham petrolün fiyatını arttıramazlar.Yani arttırsalar tüm temizlik ürünlerinin fiyatları uçar.

    Aslında petrol sahipleri işi bilmiyor.Kazandıklarının %15'ini şu içten yanmalı motorları geliştirmeye tam bir arge desteği ile sunsalar benzinli araçların %20'lik verimini %60-%70 gibi bir seviyeye çıkartsalar tüketiciler %40-%50 tasarruf edecek.Tabi bunu fırsat bilip petrol sahipleri benzinin işlenme bölümündeki kârını %20 arttırsa tüketicinin kârı %20-%30'a düşecek.Hem petrolün tüketim hızı düşecek,hem benzin tüketimi genel olarak azalacak dizele göre de artacak (bu da mazotun önünü engelleyecek en azından binek otomobiller için) hem doğa kazanacak,hem tüketici kazanacak hem petrol şirketleri kazanacak triple kill

    Enerji ve otomotiv sektöründe şirketlerim olmasını isterdim bu konularda aslında yapmak istediğim en azından denemek istediğim tonlarca şey var ama imkan yok

    Nükleer enerji gibi bir teknoloji bu kadar gelişmişken hâlen konteyner gemilerinde mazot kullanmak çok büyük israf.İşte atık sıkıntısı olmasa,dünyadaki konteyner gemilerinin %80'i şimdi nükleer santralleri ile enerji sağlıyor olurdu (Amerikan uçak gemilerindeki gibi)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.