Şimdi Ara

Elektirik kesintisinde laptop ve modem calistirmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda bununla alakalı bazı yazılar okudum.. bunlarla alakalı sormak istediğim birkaç soru olacak.birçok arkadaş invertor önerisinde bulunmuş bu konuyla alakalı olarak. sadece Laptop ve modemimi çalıştırmak için kaç wattlik invertor almam yeterli olur. Bu cihazların arabama zararı olurmu? Arabadan eve kablo uzatmayı düşünüyorum bunun herhangi bir eksisi olurmu?. İnvertoru harici bir akuye bağlama , buna uygun bir tesisat yapma imkanimiz varmı? Yardımcı olursanız cok sevinirim.. sık sık elektirik kesildiginden böyle bi. Çözüm yolu aramaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evinizden arabaya kablo çekmektense bir adet kesintisiz güç kaynağı (UPS) alabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otter123

    Arkadaşlar forumda bununla alakalı bazı yazılar okudum.. bunlarla alakalı sormak istediğim birkaç soru olacak.birçok arkadaş invertor önerisinde bulunmuş bu konuyla alakalı olarak. sadece Laptop ve modemimi çalıştırmak için kaç wattlik invertor almam yeterli olur. Bu cihazların arabama zararı olurmu? Arabadan eve kablo uzatmayı düşünüyorum bunun herhangi bir eksisi olurmu?. İnvertoru harici bir akuye bağlama , buna uygun bir tesisat yapma imkanimiz varmı? Yardımcı olursanız cok sevinirim.. sık sık elektirik kesildiginden böyle bi. Çözüm yolu aramaya başladım.

    Arabadan eve kablo çekilmez çekseniz bile araba aküsü bu iş için uygun değildir, harici bir akü ile evde kullanabilirsiniz.
  • Klasik bir UPS ikisini 1 saat götürür. Tunçmatik ve (özellikle) APC iyi markalardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süha Bebek -- 28 Eylül 2014; 20:32:12 >
  • Bir adet 60 amperlik akü, bir tane 12 voltu 19v a yükselten dc dc kovertör bunu Laptop da kullanacaksın modem zaten 12v dur muhtemelen girişi ara kablo ile aküye bağlarsın. En basit şekilde böyle olur. Ups olur ama uzun soluklu olmaz. 60 amperlik akü ile Laptop saatte 3 amper yese modem de en fazla 1 amper yese kayıplar ile birlikte en az 10 saat götürür. Burda en büyük sıkıntı aküyü şarj etmek. Onu da enaz 5o wattlık bir adaptör ile şarj ara ara şarj ederek çözülür. Tplam maliyet akü 80tl dc dc konvertör 25 tl adaptör 30 tl ara kablo 5 tl olsa taş çatlasa 150 tl ye mal olur.

    Edit:arabadan eve kablo çok kayıp ve ısı olacağından olmaz. Kalın kablo lazım o bile olsa kablonun direnci yüzündan ve çekilen akım fazla olacağından kablo da voltaj ksybı çok olur. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2003 -- 28 Eylül 2014; 22:03:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arakdaşlar yardımlarınız ıcın tesekkurler UPS bende dusundum ama elektırık gıttıgınde 2-3 gun gelmedıgı bıle oluyor. nasıl bı bolgedeysek artık hızmette sınır yok gercekten.. akü olayını bende dusundum ancak sarj olayı konusunda bılgım yoktu , o konudada benı aydınlattıgın ıcın tesekkurler. . ortalama5-10 mt lık bır kablo cekmeyı dusunuyordum arabadadan. cakmaklıktan 220 v ureten ınvertorlerden alıp arabayıda çalışır konumda bırakacagım akü bıtmemesı için.. uygun olmazmıydı oyle.. yada maddıyat ve sarj suresı acısından bı onerınız varmıdır baska..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otter123

    arakdaşlar yardımlarınız ıcın tesekkurler UPS bende dusundum ama elektırık gıttıgınde 2-3 gun gelmedıgı bıle oluyor. nasıl bı bolgedeysek artık hızmette sınır yok gercekten.. akü olayını bende dusundum ancak sarj olayı konusunda bılgım yoktu , o konudada benı aydınlattıgın ıcın tesekkurler. . ortalama5-10 mt lık bır kablo cekmeyı dusunuyordum arabadadan. cakmaklıktan 220 v ureten ınvertorlerden alıp arabayıda çalışır konumda bırakacagım akü bıtmemesı için.. uygun olmazmıydı oyle.. yada maddıyat ve sarj suresı acısından bı onerınız varmıdır baska..

    2-3 günlük kesinti için dediğiniz gibi UPS yeterli olmaz. Fakat arabadan eve kablo çekip arabayı da çalışır durumda bırakmak yerine bir adet jeneratör alabilirsiniz.
  • bu konuyla alakalı pek bılgım yok ancak Jeneratorler hem cok gurultulu hemde yakıt açısından sanırım bıraz fazla tuketıme sahıpler. jeneratoru olan varmı aranızda işimi görecek küçük boyuttakılerın yakıt tuketımı boşta bekleyen bir araca kıyasla nasıl olur.
  • Bence mantıklı olan aküdür, modem ya 9 ya 12 volttur, 7809 ile soğutarak 1a alabilirsin, modemi çalıştırır, laptop için araç kiti alırsın, 12 voltu 19 volta çevirip 3-4 amper verse yeter, zaten içerde geri 12 volt ve 5 volta düşecek, 220 inverterda kayıplar ve ısı daha fazla olur, verim düşer, akü şarj aletleri var dolunca akımı kesen ben olsam ups ile uğraşmam, içinde ısıldak aküsü var zaten 2 yada 4 tane onun yapacağını akü 10 kere yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabadan Kablo çekmek hem kullanım açısından hem de güvenlik açısından sıkıntılı. Yangın riski yüksek masallah arabada yangın çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım fabrika jeneratörü almayacaksın altı üstü bir kaç amper akım veren basit küçük bir jeneratör alacaksın ayrıca o kadar ses yapmaz merak etme
  • Eğer para var huzur var diyorsan , güneş paneli alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe belirtmediğiniz için tam olarak şu iyi olur demek zor. En basit olarak jel akü ve şarj özellikli inverter yeterli olur gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otter123

    bu konuyla alakalı pek bılgım yok ancak Jeneratorler hem cok gurultulu hemde yakıt açısından sanırım bıraz fazla tuketıme sahıpler. jeneratoru olan varmı aranızda işimi görecek küçük boyuttakılerın yakıt tuketımı boşta bekleyen bir araca kıyasla nasıl olur.

    Uzun süreli kesintilerde kullandığım küçük bir jeneratörüm var, 4 litre benzin ile 6 saat çalışıyor. Arabadan daha az yaktığı kesin.
  • Onlar çanta tipi generatörler. Saatte 600-700W güç verebiliyorlar. Yalnız kolayca hararet yapıyorlar. Atlas, Palmera gibi markalar var. Güneş panelleri verimli değiller, bir tek su ısıtıyorlar düzgün. Özellikle bulutlu havalarda güç değeri üstünde yazan değerin çok altına düşüyor.
    Akü denildiği gibi çok mantıklı, modem için LM2575 kullanabilirsiniz soğutucu derdi olmaz laptop için 12V 18-19V inverter kullanırsınız. 12V 20ah akü 3-4 saat götürür ikisini.
    Sadece modem kullanacağım dersen o zaman 12V 4ah akü ve 2575 kulalnın yeter. aynı kullanım süresi olur.
  • forgatten2 F kullanıcısına yanıt
    jenerator marka ve model belırtırmısınız, yada onerınız olan daha ıyı bı model olabılır.
    --
    akü konusunu 2. plana atıyorum sımdılık jenerator dıyen arkadaşlar aklımı çeldı :)
  • Aksa öneririm jeneratör için.
  • Kendi kullandığım jeneratör:http://www.hepsiburada.com/liste/kl-klj950-jenerator-075-kva/productDetails.aspx?productId=hrklklj950&categoryId=13003122&SKU=HRKLKLJ950

    Gücü sizin için yeterli olurmu bilmiyorum ama uzun zamandır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum, tavsiye ederim.
  • inverter ne için lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onder1911

    inverter ne için lazım?

    Aküden şebeke elektriği sağlamak için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.