Şimdi Ara

Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB 65dB Elektrikli Süpürge İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
12
Favori
53.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeriSs

    Merhabalar candogan62 bey size bir sorum olacak acaba ELECTROLUX UFORIGINDB ULTRA FLEX ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE (1800 W) mi almalıyım yoksa ULTRA SILENCER USORIGINDB ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE mi karar veremedim eksileri artıları sadece biri toz torbalı biri toz torbasız mı araştırdım ama başka bir fark göremedim bir bilene danışmak istedim?
    yorumlarınızı da okudum siz usoringndb kullanıyorsunuz ve çok memnunsunuz anladım kadarıyla sizce hangisini almalıyım?

    UltraSilencer'ın en önemli farkı sessiz olması. UltraFlex 78dB, UltraSilencer 65dB. Arada uçurum kadar sessizlik farkı var.

    Ben torbalı modelleri filtreleme düzeyi ve toz boşaltma kolaylığı yönünden çok daha pratik buluyorum. Torbanın ağzını kilitle, çöpe at ve yenisini tak. Ama diğerinde tozu dök uçuşsun, yok hazneyi yıka o tozlar çamurlaşsın, kurulamakla uğraş dip köşesine elin yetişemesin; bu da yetmezmiş gibi motor öncesi filtreye dünyanın tozunu atsın. Kısacası torbasız süpürgeler çok daha zahmetli. Yani Dyson DC52, DC33 veya Electrolux UltraCaptic gibi multisiklon bir cihaz almadıktan sonra torbasız almanın da büyük avantajları yok. Sadece torba maliyetinden bahsedebiliriz.

    Bu arada Electrolux UltraCaptic, UltraSilencer ve UltraFlex modellerine 102. yıl şerefine 102 gün memnuniyet garantisi veriyor. Beğenmezseniz iade edebiliyorsunuz.

    Ben halen tercihimden çok memnunum. Bugün süpürge alsam yine ilk sıraya USORIGINDB'yi koyardım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyozgurluk

    Hocam süpürgenin dolduğunu anlamak için bir gösterge var ona mı akacağız ben 2 kere torba değiştirdim ikisinde de kapağı açıp baktım. Ağzına kadar dolduğunda mı değiştiriyorsunuz siz? Tıka basa mı yoksa hafif boşluk kaldığı zaman mı?

    Hocam ben o süpürgelere neden filtre doluluk göstergesi koyarlar anlamış değilim. Çünkü o göstergenin yanması için torbanın patlayıp filtreyi falan tıkaması lazım neredeyse :) Ben ayda bir kontrol ediyorum, torba şişmiş ve sertleşmeye başlamışsa değiştiriyorum. Zaten torba o kıvama gelince emişte çok az bir düşüş oluyor ve süpürge ilk açıldığında koku geliyor burnuma. İşte o an torbayı değiştiriyorum.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Hocam şimd farettim de torba bayağı dolmuş ama tam değil, torbayı çıkarıp baktığımda azcık toz gördüm torbayı koyduğum yerde. önceden hiç olmuyordu sizce bu neden olabilir?
  • şu an teknosa internet sitesinde bu süpürge 459 tl...şaşkınlıkla farkettim. hemen en yakın tekonsaya gittim. internet satışlarına güvenim pek yok .mağazada 659 tl yazıyor üzerinde..ben internette gördüm 459 yazıyordu dedim satıcıya..tamam o fiyata verelim dediler....hemen aldım... haberiniz ola...bir bit yeniği mi var acep dedim..ama baktım made in eu. heryerine baktım ...
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    hocam vatanda ürün menşeisi için çin diyor, teknosada macaristan ne önerirsiniz ?
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    konuya atlamış gibi olmıyım ama macaristan üretimdir 7640-7650 modelleri (alt modeller ) çin üretimdir.

    birde nacizane tavsiyem miele ye bakman yönündedir...
  • agz A kullanıcısına yanıt
    Bütçe ona çok yetmiyor malesef hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrolux USORIGINDB alalı 2 hafta kadar oldu. Süpürge gayet sessiz ve çekişi çok kuvvetli, max seviyede halıları süpürmek imkansız gibi, başlık halıya yapışıp kalıyo gücü orta seviyelere getirmek gerekiyor. 2 haftalık kullanım sonrası iyiki almışız diyoruz.
    Ozamanki fiyatı 499 Tl idi, indirim çeki ve kart kampanyalarıyla 410 Tl ye maletmiştim. Teknosada fiyat şuan 459 TL.
    teknosa fiyatlarla çok oynuyor, ara ara fiyatları yükseltip indiriyor, ama şuan fiyat gayet uygun.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    mediamarkt indirime sokuyo cihazı sürekli dogum günü yılbaşı vs vs düşürürler bu yılda bi bak istersen...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agz

    mediamarkt indirime sokuyo cihazı sürekli dogum günü yılbaşı vs vs düşürürler bu yılda bi bak istersen...

    Şuan baktım m.markta 599-TL, Teknosa da 459-TL geçiyor, hesap kesim tarihinden sonra alırım herhalde. Kullananlar da memnun...
  • teknosada 459 tl
    http://www.teknosa.com/urunler/115040465/electrolux-ultra-silencer-usorigindb-elektrikli-su?gclid=CPubqM3OzMICFSXKtAodyCAAIA

    30 tl de indirim var hesapta,almak isteyen varsa yardımcı olabilirim
  • vın art V kullanıcısına yanıt
    Miele 8310 mediamarkt kentparkta 499 lira yarın arkadaşlar dergi dağıttılar bugün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    merhaba
    bu süpürgeye turba fırça takmak mümkün müdür acaba.. bilginiz var mı ..ben de aldım fakat fırçasından pek memnun değilim @candogan62
    elektrolüx ultra silencer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kandela -- 20 Aralık 2014; 20:20:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kandela

    merhaba
    bu süpürgeye turba fırça takmak mümkün müdür acaba.. bilginiz var mı ..ben de aldım fakat fırçasından pek memnun değilim @candogan62
    elektrolüx ultra silencer

    hepsine takılır...
    http://www.supurgemarket.com/universal-turbo-emici-baslik-p-6167.html
  • teknosada 459 tl ye satılan electrolux usorigindb lerin kullanılmış olduğunu söylemek boynumun borcudur. çarşamba günü (17 aralık) hem kaynanama hem de kendimize almıştık, aldığımız gün kaynanama gidip bir deneme yapmak için açtık kutuyu, 3in1 aparatın tutucusunun içi tozluydu, aklıma bu kadar ucuza satıldığı için 102 gün kampanyasıyla geri alınan süpürgelerin teknosa aracılığıyla tekrar satıldığı geldi ama süpürgenin diğer parçaları temizdi. bugün (20 aralık) bizim süpürgenin kutusunu da açtık, "ben daha önce kullanılıp iade edildim" diye bağırıyordu süpürge resmen. başlığın hortumla birleştiği yere süpürgemizin bir önceki sahibinin 20 cm uzunluğunda simsiyah saç teli sıkışmış, önce onu çıkardık. tekerleklerdeki izleri silmeye çalıştık ama çıkmadı, bizimki kaynanamınki gibi az değil baya bi süre kullanıldıktan sonra iade edilmiş anlaşılan. parçaları dikkatlice inceleyince (çok dikkatli olamaya gerek de kalmadı açıkçası) bütün parçaların kullanılmış olduğu anlaşılıyordu, üzerlerinde toz zerrecikleri vs. vardı.

    Sinirlendim haliyle. Süpürgeyi direkt olarak iade etmek geldi içimden ama vaz geçtim, ben de 102 gün kullanayım sonra iade ederim dedim :) Sonra evi süpürdüm, baya da beğendim makinenin performansını. "iade etmesem mi acaba, uygun fiyata da aldım, bi daha bu fiyatı yakalayamam" diye düşündüm, karışık duygular içindeyim :) süpürgemin önceki sahibi neden iade etti acaba diye de düşünmekteyim bir taraftan, acaba bir problemi mi var cihazın..

    bu arada electrolux iade edilen cihazı tekrar satmadan önce adam gibi temizlemekten bile aciz bir firmaymış !! (zaten geçenlerde aynı marka çamaşır makinemiz bozulmuştu, hiç memnun kalmadık electrolux servisinden) süpürgenin arkasındaki filtreyi değiştirip, içine temiz torba takıp bi de parçaları ıslak bezle yalandan silip tekrardan koymuşlar kutunun içine, göndermişler teknosaya "al sat" diye. bari tekerlekleri değiştirseydiniz, parçaları az daha detaylıca temizleseydiniz de anlamasaydık kullanılmış cihaz aldığımızı, tiksinmeseydik firmanızdan, soğumasaydık hevesle aldığımız sıfır (!) cihazımızdan. memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz diye bi kampanya yapıyorsunuz madem, doğru düzgün yapın arkadaşım bu kadar da uyduruk iş mi yapılır. ellerine yüzlerine bulaştırmışlar kampanyayı. yazarken gaza geldim yarın iade ediyorum süpürgeyi :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derat

    teknosada 459 tl ye satılan electrolux usorigindb lerin kullanılmış olduğunu söylemek boynumun borcudur. çarşamba günü (17 aralık) hem kaynanama hem de kendimize almıştık, aldığımız gün kaynanama gidip bir deneme yapmak için açtık kutuyu, 3in1 aparatın tutucusunun içi tozluydu, aklıma bu kadar ucuza satıldığı için 102 gün kampanyasıyla geri alınan süpürgelerin teknosa aracılığıyla tekrar satıldığı geldi ama süpürgenin diğer parçaları temizdi. bugün (20 aralık) bizim süpürgenin kutusunu da açtık, "ben daha önce kullanılıp iade edildim" diye bağırıyordu süpürge resmen. başlığın hortumla birleştiği yere süpürgemizin bir önceki sahibinin 20 cm uzunluğunda simsiyah saç teli sıkışmış, önce onu çıkardık. tekerleklerdeki izleri silmeye çalıştık ama çıkmadı, bizimki kaynanamınki gibi az değil baya bi süre kullanıldıktan sonra iade edilmiş anlaşılan. parçaları dikkatlice inceleyince (çok dikkatli olamaya gerek de kalmadı açıkçası) bütün parçaların kullanılmış olduğu anlaşılıyordu, üzerlerinde toz zerrecikleri vs. vardı.

    Sinirlendim haliyle. Süpürgeyi direkt olarak iade etmek geldi içimden ama vaz geçtim, ben de 102 gün kullanayım sonra iade ederim dedim :) Sonra evi süpürdüm, baya da beğendim makinenin performansını. "iade etmesem mi acaba, uygun fiyata da aldım, bi daha bu fiyatı yakalayamam" diye düşündüm, karışık duygular içindeyim :) süpürgemin önceki sahibi neden iade etti acaba diye de düşünmekteyim bir taraftan, acaba bir problemi mi var cihazın..

    bu arada electrolux iade edilen cihazı tekrar satmadan önce adam gibi temizlemekten bile aciz bir firmaymış !! (zaten geçenlerde aynı marka çamaşır makinemiz bozulmuştu, hiç memnun kalmadık electrolux servisinden) süpürgenin arkasındaki filtreyi değiştirip, içine temiz torba takıp bi de parçaları ıslak bezle yalandan silip tekrardan koymuşlar kutunun içine, göndermişler teknosaya "al sat" diye. bari tekerlekleri değiştirseydiniz, parçaları az daha detaylıca temizleseydiniz de anlamasaydık kullanılmış cihaz aldığımızı, tiksinmeseydik firmanızdan, soğumasaydık hevesle aldığımız sıfır (!) cihazımızdan. memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz diye bi kampanya yapıyorsunuz madem, doğru düzgün yapın arkadaşım bu kadar da uyduruk iş mi yapılır. ellerine yüzlerine bulaştırmışlar kampanyayı. yazarken gaza geldim yarın iade ediyorum süpürgeyi :)

    Son cümle iyimiş.




  • Arkadaslar, bu toz torbalari minimum kac gunde bir degismesi gerekiyor? Ve minimum ne kadar fiyatlar?
    3-5 tl ye buldum ama daha ucuz bulunabilir mi?

    Bir de toz torbali makinelerde ilk calistiginda toz kokusu verdigini okudum, boyle bir sey var mi gercekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derat D kullanıcısına yanıt
    Bir yeri düzeltmek gerekiyor. 102 gün iade olayı daha yeni çıktı ve bu 102 gün iadeyi teknosa değil electrolux yapıyor. Bu alınan süpürgelerde electroluxda kalıyor, teknosaya verilmiyor. Yani size denk gelen ürùn büyük ihtimal 14 gün içinde cayma hakkı kullanılarak iade edilmiş üründür. İade nedenide başlığın yapışmasından dolayıdır :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu cihaz ile fakir öko power 2200 arasında kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba MaxAurilius. Electrolux geri aldığı süpürgeleri çöpe atmıyor :) tekrar satışa hazırlayarak kutuluyor ve teknosa vb. mağazalar yada internet mağazaları kanalıyla tekrar satıyor. yada benim örnekte olduğu gibi tekrar satışa doğru düzgün hazırlayamayarak kutuluyor ki benim kızdığım nokta bu zaten.

    Cayma hakkı kullanılarak iade edilmesi için internet üzerinden satılmış olması ve iade edildiğinde tekrar satılabilecek şekilde olması gerekir. bir elektrikli süpürgenin tekrar satılabilecek şekilde olması ya hiç kullanılmamış yada çok kısa bir süre deneme amaçlı kullanılmış olması anlamına geliyor. Ama benim süpürge baya baya kullanılmış.

    Şu an aklıma gelen üç ihtimal var:
    İhtimal 1: Teknosa süpürgeyi internetten sattı, müşteri süpürgeyi (üzerinde belirgin kozmetik hatalar bırakacak şekilde) kullandı ve cayma hakkından faydalanarak iade etmek istedi, teknosa da kullanılmış olduğu her halinden belli olan süpürgeyi doğru düzgün incelemeden iade aldı ve bana tekrar sattı.
    İhtimal 2: Süpürge arızalı olduğu için "ayıplı mal" maddesine istinaden iade edildi, electrolux arızayı giderdi (yada gidermedi), cihazı "tekrar satışa doğru düzgün hazırlamadan" kutuladı ve pazara sürdü (teknosa üzerinden).
    İhtimal 3: Electrolux "102 gün kampanyasıyla" geri aldığı cihazı "tekrar satışa doğru düzgün hazırlamadan" kutuladı ve pazara sürdü (teknosa üzerinden). aynı anda alınan, aynı marka aynı model iki süpürgenin her ikisinin de kullanılmış çıkması ve süpürgelerin piyasa fiyatının çok altında satılıyor olması, 459 lira fiyatların da 102 gün kampanyasının başlangıcından sonra görülmeye başlanması bu ihtimali güçlendiriyor. Eğer benim cihazım da bu ihtimal dahilindeyse (ki büyük ihtimalle öyle) electrolux 102 gün kampanyasıyla iade aldığı cihazları kutulayarak daha düşük fiyattan tekrar pazara veriyor (ki normal olan bu) ama doğru düzgün temizlemeden, aşınan parçaları bile değiştirme gereği duymadan yapıyor bunu.

    İade nedeninin büyük ihtimalle başlığın yapışıyor olması konusunda hemfikiriz, cihazdaki kozmetik kusurlar dışında bir sorun görünmüyor şimdilik :) önümüzdeki günlerde biraz daha deneyeceğim büyük bir arızası olması ihtimaline karşın. eğer yoksa kullanmaya devam edeceğim zira süpürgeyi çok sevdim pratik, sessiz ve performanslı. dc52 den sonra özellikle ses ve pratiklik konusunda ilaç gibi geldi :)




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.