Şimdi Ara

Elazığ İmplant Cerrahisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elazığ implant tedavisi, tek ya da çoklu diş eksikliklerinde kullanılan ve diş görevi gören, üzerine protez yapılarak diş eti ile uyumlu titanyum vidalardır. Diş eksikliklerine göre dişleri keserek köprü yapma gibi zorunluluklar da ortadan kolaylıkla kalkmaktadır. Eksik olan dişler implant ile birlikte fonksiyonlarını ve estetiğini tekrardan sağlayabilmektedir. Bu da kişiler için sağlık alanında en büyük avantaj ve mutluluk konularından birisidir. Titanyum doku dostu bir malzeme yapısına sahip olan implantlar, çene kemiğine hücresel bir şekilde tutunması adına genel olarak pürüzlendirme denilen yöntem uygulanmaktadır. Farklı materyaller ile birlikte kaplama gibi çeşitli işlemlerde yer almaktadır.

    İmplant çene kemiğine yerleştirildikten belli bir zaman diliminde kemik ile birlikte özel bir bağ oluşturmaktadır. Hücresel olarak tutunma gerçekleştiren implant, yaklaşık 1-6 ay arasında üst yapı denilen protez hazırlama işleminin geldiğini bizlere belirtmektedir. Bu da aşama olarak normal olarak kesilen dişin üzerine kron ya da köprü yapma işlemidir diyebiliriz. Burada yer alan tüm adımlarımız Elazığ implant kliniğimizde sizleri beklemektedir.

    İmplant Tedavisi Nedir?

    Günümüzde en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi implant ne demek sorusudur. Genel olarak internette aranma ile birlikte, bizlere de yöneltilen sorulardan birisidir. İmplant tedavisi, eksik olan diş ya da dişlerin yerine vidalı bir şekilde diş yerleştirilmesine denmektedir. Diş implantı, çene kemiğine yerleştirilir ve sonrasında kemik ile birlikte özel bir bağ kurmaktadır. Son olarak da hücresel bir şekilde tutunma sağlamaktadır. Tutuna sağladıktan sonra yaklaşık 1 ile 6 ay arasında üst yapı denilen protez hazırlama işlemine geçilir. Bu aşamada ise normal bir şekilde kesilmiş olan dişlerin üzerine kron ya da köprü yapma işlemi uygulanmaktadır. Günümüzde en iyi Elazığ diş tedavisi yöntemlerinden birisi diyebiliriz.

    İmplant tedavileri genel olarak doğal dişlerin yerini alabilecek en iyi alternatif sağlık çalışmasıdır. Özellikle bu alanda köprü gereksinimlerinde yanda yer alan dişlerin destek alınmasının engellenmesi, en sağlıklı yöntemlerden birisidir. Çünkü tedavi esnasında yandaki ya da üstteki dişler herhangi bir hasara maruz kalmamaktadır. Bu da implant tedavisi yönteminin en büyük avantaj durumlarından birisidir. Bu noktada Elazığ diş tedavisi olarak harika hizmetler verilmektedir.

    Kimlere İmplant Uygulanabilir?

    İmplant, uygulanması rahat ve herhangi bir aşırı zorluğu olmayan tedavilerden birisidir. Bu sebepten dolayı özellikle son zamanlarda popüler olarak uygulandığını ve tercih edildiğini görmekteyiz. İmplant tedavisi, genel olarak 18 yaşını doldurmuş kişilere uygulanmaktadır. Bunun yanında çene ve yüz gelişiminin bireylerde tamamlanmış olması, en büyük ayrıcalıklı yönlerden birisidir. Şeker hastalıklarında da implant öncesinde hastalığın düzene girmiş olması gerekmektedir. En sağlıklı adım ise kliniğimize başvurarak uzman doktorlarımız tarafından muayene edilmektir.

    İmplant Çeşitleri Nelerdir?

    İmplant tedavisinde uygulanmış olan birden fazla implant çeşitleri yer almaktadır. Bakıldığında her bir implantın farklı sonuç ve durumlarda yapıldığını görmekteyiz. Günümüzde genel olarak herkes tarafından bilinen ve en çok tercih edilen implant çeşidinin vida şeklinde olan implant olduğunu söyleyebilirim. Tedavi sırasında kullanılacak implant çeşitleri, implantın yapıldığı alandaki yapı ve dokuya göre belirlenmektedir. Gerekli muayene sonuçlarında ise uygulamaya başlanmaktadır. Bilinen implant çeşitlerini maddeler halinde sizlerle birlikte paylaşmak istiyorum.

    • Subperiostal implantlar

    • Endoosseöz implantlar

    • Transosseöz implantlar

    • İntramukozal implantlar

    • Endodontik implantlar


    İmplant Uygulaması Ağrılı Mıdır?


    Elazığ implant olarak tedavilerimizi en iyi şekilde sizlere yansıtmaktayız. Cerrahi bir müdahale işlemi gerektiren implant tedavisinde, operasyona girmeden önce kişiye lolak bir anestezi uygulanmaktadır. Bu sebepten dolayı da operasyon esnasında herhangi bir acı ya da ağrı duymak mümkün olmamaktadır. İmplant tedavisinden hemen sonra 1-7 gün normal olarak alışma süreci yaşayacaksınızdır. Sonrasında normal olarak dişlerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer uzun dönemli bir ağrı ya da sancı yaşarsanız, ilgili doktorunuz ile iletişime geçmenizi önermekteyim.

    İmplant Tedavisi Ne Kadar Zaman Alır?

    İmplant tedavisi, diğer diş tedavilere göre biraz daha fazla uzun sürmektedir. Genel olarak 2 ila 9 ay arasında zaman diliminde farklılıklar görülmektedir. İmplant tedavisi süre zarfında hastalara göre de değişiklikler görülmektedir. Hastaların tedaviye cevap vermesi, tedavi planlamasında yapılan dişlerin sayısı, uygulanan yöntemler gibi birçok farklı faktör, implant tedavisi süresini etkilemektedir. Aynı zamanda elazığ ortodontik tedavi ile birlikte harika tedavi yöntemlerine göz atabilirsiniz.


    İmplant Tedavisinin Yararları Nelerdir?


    İmplant tedavisi, günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Eksik diş ya da dişlerin yerine vida ile yeni bir diş getirilmesi, eski doğal diş yapısına kavuşmak için harika bir yöntemdir. Bu sebepten dolayı da implant tedavisinde görülen onlarca farklı fayda yer almaktadır. Dilerseniz kısaca implant tedavisinin yararları nelerdir, maddeler halinde bu konuya bir göz atalım. Bu sayede sizlerde kafanızda yer alan soru işaretlerini kolaylıkla atmış olabilirsiniz.


    • Sağlıklı ve doğal dişler için,

    • Eskisi gibi doğal dişlerle aynı yemek yeme özgürlüğü,

    • Herhangi bir diş endişesine maruz kalmamak,

    • Uzun süreli bir tedavi çözümüdür,

    • Ağzınızda doğal ve gerçek dişlerinizin olması,

    • Kemik yapısının sağlıklı olarak korunması,

    • Yüz şeklinizin ve gülümesemenizin doğal olarak korunabilmesi,

    • Eskisi gibi doğal ve kolay bir şekilde konuşmak.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.