Şimdi Ara

Ekstre taksitlendirme kredi notunu düşürür mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Admin konuyu taşımak yerine silmeyi tercih ettiği için cevapları göremedim.
    Ekstre taksitlendirme kredi notunu düşürür mü ?



  • Ekstre taksitlendirme banka içi notunuzu düşürür aynı banka size artık borcunu ödeyemeyen müşteri gözüyle bakar bunun dışında findeks notunuza etkisi olmaz
  • Ekstre taksitlendirme, asgari ödeme, erken kapama vs vs bu gibi işlemlerin hiçbiri kredi notunuzu düşürmez. Bazı banka çalışanları ve bankacılığı bildiğini düşünen bazı kişiler kendi çapında yorumlarda bulunuyor bu kredi not sistemine.


    Kredi not sisteminin en büyük 3 etkileyici faktörü var; birincisi bankanda sahip olduğun paran, ikincisi borç durumun, üçüncüsü gecikme. Bu üçünden biri değişkenlik gösterene kadar yüksek ihtimal kredi notlarında bir değişiklik yaşanmaz.

    Zaten kredi notlarına çok fazla güvenmeyin çünkü 1164 puanlı bana 350 bin lira krediyi onaylarken, 1400 puanlı adama 15 bin lira kredi kartını onaylamıyor. Bu tamamen bankada biten bir durum. Ki şunu da belirteyim banka kendisine faiz kazandıran adama daha sıcak bakıyor. Umarım cevaplayabilmişimdir.

  • DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/bankanin-sevilen-musterisi-olmak--154958179


    Bu konuda yazdığım mesajları doğrulayan bir mesaj olmuş :)

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Aklın ve bilginin yolu bir. Yazılarınızı tamamen okudum bir kısmına katılmasam da totalde kavram çok doğru. İnsanlar borcumu azaltayım, aman bankaya kredi borcum olmasın diye düşünüyor. Karşısındakini ahmet, mehmet bey zannediyor. Bir insana borcunuzu hemen öderseniz elbet o insan sizi sever. Fakat bankalar için bu durum geçerli değil. Banka borcu sever, faizi sever, riski sever. Ağızınıza sağlık sizin de.

  • DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, bilmukabele. 

  • Yıllardır sürekli asgari ama kallavi ödeyen ben limitleri toplasam 1m aşar kredilerim aşırı yüksek.Asgari ödeyen ama yüksek ekstrenin asgarisi olması kaydıyla findeksi düşürmez aksine banka seni daha çok sever.Sürekli limitim artıyor mesela.
  • DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt
    Burda arkadasin bahsettigi KKB puani olmasi lazim.
    KKB puaninda bankalardaki varlik baz alinmaz.

    Sadece varligin bulundugu banka ici risk skorlamasini etkiler hocam 😊
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.