Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'e Müdahale Edilmesi Gerek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
5
Favori
65.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
204 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • amca sen bunlara kafayı takma ifade özgürlüğü diye birşey çıkmış antik yunanda bile varmış da buralara yeni gelmiş. güzel birşey diyorlar bilimsel teknolojik ve toplumsal açılardan bazı avantajları falan varmış. bunun olduğu ülkeler diğerlerini her alanda tokatlıyormuş falan. boşver sen yani
  • Yasaklamalar, engellemeler var olan bir durtunun daha derine gömülmesine sebep olur. Hem takibi zorlaşır, hem bu insanları daha da radikalize eder.

    Ek olarak, özgürlüğün sınırı nedir? Benim cizecegim sınır ile, sayın Cumhurbaşkanımızın cizecegi sınır da bambaşka olacaktır.

    Bazı yalan gaza getirme bilgileri ve terör şakşakciligi benim de canımı sıkıyor. Ama bunlar derine gomulecegine açık açık paylaşılsa daha iyi. Hem kim ne düşünüyor görüyoruz. Hem de normalde savaşmasi çok daha zor olan dedikodu bazli yalanla mücadele kolaylaşıyor. Mesela, halkın ağzında bir sakız, "ikinci Abdülhamit toprak kaybetmemiş..." bu bilgi dedikodu olarak yayılınca mücadele zor. Bir platformda yayılınca kolay. Kanıtları sunarsin. İş bitti.

    "PKK hakkını arıyor" dediğinde bu savın çok fena içinden geçersin. Ama Diyarbakır'da bir köyde kapalı kapılar ardında bu yalan bilgi dolaninca mücadele edemezsin.

    Aynı şekilde, uç fikirli insanların ağzını tikarsaniz, daha da radikalleseceklerdir. Ama düşüncelerini beyan etmelerine müsade eder, halkın da kafasını samanla değil, bilgi ile doldurursanız, uç fikirliler hem beyanını yapmış ve rahatlamış olur, hem de kimseyi etkileyememis olurlar.
    -----------
    Özetle yasakla bir yere varamazsiniz. Bu forumun da bazen aşırıya kaçan pimpirikliliginden bunalan bizler başka mecralarda takılıyoruz mesela. Buraya geyigine giriyoruz. İşte, bizler radikalize olmuş tipler olsa idik, Takibimizi çok zorlaştırmış olurdunuz. Üstelik bunu korumacı bir niyetle bizzat siz yapmış olurdunuz.
    ---------
    Site yasakları da aynı şekilde. Siteyi yasakladin ne oldu? VPN kullandım. Takibim zorlaştı. Onu da yasakla, kendi VPN serverimi kurayim. Sadece benim ve birkaç arkadaşımın kullanacağı VPN serverının tespiti imkansıza yakın olacaktır. Ama hadi, onu da engelledin diyelim, interneti uydu üzerinden Almanya'dan almaya başlarım. Üzerimde hiçbir denetleme gücün kalmaz. Yasaklamanın her aşamasında beni daha derine gömdün. Her aşamada beni daha da zor takip eder oldun. Halbuki serbest bıraksan ve özgürlüğü kendi elinle savunsan, kendimi gizlemek gibi bir derdim olmazdı... Bunu örnek olarak veriyorum. Benim gizlim yok. Buradaki adım bile kendi ismim.
    ---------
    Tüketime vergilendirme de aynı şekilde. Parfume çak vergiyi, kaçakçılık üç katına çıkar. Alkole çak vergiyi, yüz binlerce insan içkisini evde üretir. Kaçağın sebebi kimdir? Gene devlettir. 😁 Gerek yok. Kasma. Relaks. Sen toplumu eğit, kalanında rahat ol.

    Aaaa, doğru... O da popülist yaklasimli hiçbir hükümetin işine gelmez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Ocak 2019; 23:2:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlar arada ormanda festival düzenliyorlar kızlı erkekli falan tövbe estağfurullah o zaman birşey yapılabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede müdahale edilmeyen hiç bir mecra yok, bırakın da eksi öyle kalsın, nedir bu her şeye müdahale etme ihtiyacı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müdahale kelimesi nedense çok moda oldu. Yasağın müdahalenin sınırı yok, hem neye göre kime göre yasak..Herşey tartışılmalı, doğrulara ancak böyle ulaşılır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salak saçma konularla dolu site, eskiden girer gündemde ne haberler var diye bakar bir iki bişeyler karalardım şimdi giriyom gündemi ergen muhabbetleri doldurmuş, kalite yerlerde, engelleme değil ama sözlük yönetiminin duruma el atması lazım konu dışı falan diye ayrı bölüm açması lazım bence de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

    Bu mesaj silindi.
    ekşi sözlük iyidir elbette arada çürük elmalar olacak ama karışılmaması güzel hayırdır senin yaranamı dokunduda böyle bir konu açtın ülkede o kadar sorun varken konu ekşi sözlüğemi geldi geç bu işleri
  • Eksisozluk, Türkiye ' nin 4chan'i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belirli kesimin anında üye olabildiği(açıkça sempatizan,dhkpc türevleri,ateist ve algı mentionlular) normal sıradan insanların 1kaç senede hatta 3 senedir üyelik bekleyen tanıyorum. Ekşi sözlük üyelerinin büyük kısmı virüstür ve müdahale edilmemektedir. Site yorumlarına bir girseler heralde sosyal medya teröristlerinde ciddi azalma olur.
  • Pinti Panda diye bir youtuber var. Adam kötü oynadığı için ki kendisi de söylüyor, ana bacı hakaret etmişler. Gerçi oradaki veletleri kimse ciddiye almıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiye'de fikir özgürlüğünün temsili yeri gibi bir şey, kapatılırsa başlayacaklar diktatör hükümet, faşistler vs

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John-Reese

    açık açık pkk sempazitanlığı yapılıyor ve buna bile dokunulmuyor, hakarete mi bişey diyecekler?
    aynen öyle.hatta ben bu yüzden sınırsız ban yedim.kürdistan, pkk sempatizanlığı yapan birine sövdüğüm için
  • ekşi sözlük kapatılsa daha faydalı olur bence
  • merhaba,

    ekşi sözlük ilkin arkadaş arası bilgi alışverişi sağlama amacıyla kurulmuş bir yapıydı. ancak zamanla amacından saptı. bunda sedat kapanoğlu ve şurekası'nın para kazanma arzusu yatmaktadır.

    öncelikle yazarlar safında başladı sapma. troll denilen yazarlar türeyerek sözlükte reyting/tıklanma dönemini başlattı. sözlük kodlarının paylaşımıyla klonları türedi ancak aslını yasatmaktan öte bir ikisi hariç uzun süreli olamadılar.

    esas bomba "klonlar savaşı" denilen ekşi sözlükl yazarlığının kısıtlamaların kaldırılarak alabildiğince yazar yükleme yapmasıyla patladı. sözlükte henüz forumlaşma görülmüyordu ancak bilgi alışverişi dolayısıyla kalite azalırken yaş ortalaması düşmeye, troll yazar oranlarında artış ve sol frame denilen konu başlıklarında sapma -seks, şiddet, futbol ağırlığının artması- yaşandı.

    ama asıl değişmenin bir yazara birden fazla kullanıcı adı ediniminin serbest bırakılmasıyla yasandı.

    işte o gün ekşi sözlük metamorfoz geçirdi.

    bugün sizin yazdıklarınız işte bu değişimin ürünü!

    insan sosyal bir varlıktır haliyle çoğu internet kullanıcısı da kendisini ifade etmek ister. şu an sizin burada yaptığınız gibi. donanım forum da bir nevi ekşi sözlük sayılır, uludağ sözlük, itü sözlük listenin görünen yüzü. daha kac tane anlık parıldayan forum ya da internet platformu var. üniversite öğrencilerinin kendi aralarında kurdukları, zamanla kapanan mecralar... liste uzayıp gidiyor.

    esas sorun ise denetim. ekşi sözlük ilk zamanları sağlam temellerde ve katmanlardan oluşan bir denetim mekanizmasına sahipti. trollerin çıkmasıyla gücü olmayan, reyting getiremeyen ya da miadını dolduran yazarlığına son verilirdi.

    şimdi ise kimin kim olduğu bilinmemekle beraber ak troll ya da sizin bahsettiğiniz türde siyasi yapılara hizmet eden yazarlar da mevcut ve çoğu da bilerek ve isteyerek sözlükten atılmamaktadırç hatta korunup kollanıyor.

    bireysel takılan, belli aralıklarla sözlükte zaman gecirenler ise çok kolay nedenlerle yazarlıklarına son veriliyor.

    tüm bunlar basta dediğimiz gibi ekşi sözlük yönetimine çok büyük oranda katkı(!) sağlamaktadır. en çok kullanılan internet sitelerinde ilk10 olması, reklam piyasası, insanları manipule edebildiği kadar çok da az olmakla beraber topluma faydalı tepkilere de sahip.

    sol frame algoritmasıyla oynamalarının sebebi organize yazar eylemlerine olanak tanıyıp, bireyselliği öldürmek istemesindendir. bu sebeple tek magdur elenirken, siyasi yapı üyeleri ya da organize yazarlar manipulasyonuna daha açık.

    yalan yanlış içerik trollerin açtığı reyting içeriği olduğu unutulmamalı.




  • Girme okuma zorla mi okutuyorlar.?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.