Şimdi Ara

Ekrandaki Seğirmeler(Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim ekranda her zaman olmasada zaman zaman seğirmeler meydana geliyor ve geçmiyor bir süre. ben de yeniden başlatıyorum sonra birşey kalmıyor. bu seğirmeler hani ekrana mıknatıs tutarsınız da seğirir ya ona benziyor. ekran titremeye ve yanıp sönmeye başlıyor.. her yolu denedim neredeyse,monitörün yanından hoparlörü ya da buna benzer herşeyi çekipte denedim ama gene oluyor.. size neden olabilir ?



  • mönitörün LCD mi CRT mi
  • bunun birden fazla nedeni olabilir..ilk olarak başlayalım ekran kartına oc yaptın mı?
  • Monitör'üm CRT arkadaşlar. DEAD-RECKONING,oc nedir bilmiyorum ama yapmadım..

    Driverin güncel sürümünü bulup indirdim onu kurdum. hertz ayarlarını değiştirdim,çözünürlüklerle oynadım fakat sonuç aynı.. ekran kartım 32 MB zaten. oyun oynayamıyorum sadece internet için kullanıyorum. tek yaptığım internete girmek yani..
  • peki o zaman monitörü başka bir pc de deneme imkanın var mı? en azından sorunun nerde olduğunu bulmak için bir adım daha yaklaşmış oluruz.Farklı pc dede aynı sorun devam ederse o zaman monitörde arıza var dicez ama etmezse ekran kartın sorunlu anlamına gelecek muhtemelen..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEAD-RECKONING

    peki o zaman monitörü başka bir pc de deneme imkanın var mı? en azından sorunun nerde olduğunu bulmak için bir adım daha yaklaşmış oluruz.Farklı pc dede aynı sorun devam ederse o zaman monitörde arıza var dicez ama etmezse ekran kartın sorunlu anlamına gelecek muhtemelen..



    maalesef öyle bir imkanım yok. ancak sana olayı anlatayım; yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bu ekran kartını. geçenlerde anakartın ram slotuyla ilgili sorunlar yaşadım sonra anakartı değiştirdim,yeni aldığım anakartı kasaya monte ettim sistemi kurdum çalıştırdım. bu sorun olmaya başladı. önceden böyle bir sorun yoktu.. yeni anakartla birlikte bu seğirmeler olmaya başladı. mesela fazla reklamlı ve çok ağır sitelerde daha çok yapıyor seğirmeyi. ben monitörden olduğunu sanmıyorum zira yeniden başlatınca bi süre sonra kayboluyor..




  • Arkadaşlar yok mu yardım edecek profesyonaller ? bu sorun hala başımı ağrıtıyor ve ne yaptıysam çözemedim.
  • Arkadaşlar aylardır bu sorunla uğraşıyorum lütfen bilen biri varsa yardım etsin,insaniyet namına diliyorum sizden değerli arkadaşlar. ekren özellikle mozilla açıkken ve resimli,grafikli sitelerde daha çok seğiriyor. aynı zamanda winampta açıkken ses bozuluyor cızırtı yapıyor. en başta yazdıklarımı da dikkate alarak bana ne önerirsiniz ?
  • Önceden de dediğim gibi ekran kartım 32 mb Asus. Over Clock yapabilir miyim bu ekran kartına ? yapsam düzelme imkanı olur mu ? seğirmeleri geçirir mi ?
  • problem ekran kartında mı monitördemi onu deneyerek anlamak lazım başka bi bilgisayar bulsan???
  • dostum bakıyorumda bayadır bu sorunu yaşıyormuşsun monitörün yanında manyetik dalgalar yaratacak nesneleri kaldır (hoparlor,cep telefonu vs.) monitörün ayarlarından default yap olmadı 2.el bölümünden son çare 20-25 liraya monitör al 5-10 lirayada sağlam ekran kartı bulabilirsin bazen 16-32 mb gibi düşük ekran kartlarını dh 2. el bölümünden verilik olarak bedava dağıtılıyor senin şansına.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.