Şimdi Ara

EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
35.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir karşılaşmamıştım. Onboard ekran kartı kullanıyodum. Bi sorun oldu diye düşündüm orta seviye bi ekran kartı kaldım (bana göre orta seviye ) fakat sorun devam ediyo. sanırım sorun monitörde. bi çözüm yolu bilen varsa lütfen yardımıcı olsun. şimdiden teşekkürler.



  • Yeşil noktada ölü pikseldir. Hangi renk olduğu farketmez, ekranın görüntüsü ile uyuşmayan pikseller ölüdür. Yapabileceğiniz birşey yok malesef, ya lcd panel değişecek yada yeni bir monitör alacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarıaslan

    Yeşil noktada ölü pikseldir. Hangi renk olduğu farketmez, ekranın görüntüsü ile uyuşmayan pikseller ölüdür. Yapabileceğiniz birşey yok malesef, ya lcd panel değişecek yada yeni bir monitör alacaksınız.


    cevabın için teşekkürler ama ölü piksel olsa sürekli durmaz mıydı? belli bi yerde sürekli olarak çıkmıyolar. yeşil-mavi gibi tonları tam veremiyor orlardada yeşil noktalar çıkıyo. yani noktalar sabit değil ve bazen hiç yoklar
  • resmini cekip paylasirmisiniz...
  • renkli olanlar yarı ölü piksel dir. zamanla düzelme ihtimali de var. ölü piksel üzerine biraz baskı uygula düzelebiliyor.
  •  EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)


     EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)


    durum bu

    belli bi renk tonunda çıkıyolar. sabit değiller




  • Hz değerini değiştirdim düzeldi (75 Hz) Katkıda bulunan herkese teşekkürler.
  • sorunu yeşil noktalar şeklinde belirttiğin için ölü piksele odaklandık doğal olarak ama çözüldüğüne sevindim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ilhan_ -- 27 Ocak 2013; 22:44:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ilhan_

    renkli olanlar yarı ölü piksel dir. zamanla düzelme ihtimali de var. ölü piksel üzerine biraz baskı uygula düzelebiliyor.

    Harbi üstüne ve çevresine biraz baskı uygulayınca düzeldi. Geçici mi yoksa kalıcı bi düzelme mi bilmiyorum ama oldu. Yaklaşık bi senedir o piksel ile izliyodum ve hiç üzerine baskı yapmak aklıma gelmedi. Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephisto_TR

    Hz değerini değiştirdim düzeldi (75 Hz) Katkıda bulunan herkese teşekkürler.

    nereden değiştiriyoruz bunu? arada bir benimde görüntüde de yeşil küçük noktalar meydana geliyor. bir ara düzeliyor sonra gene başlıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Or_By


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mephisto_TR

    Hz değerini değiştirdim düzeldi (75 Hz) Katkıda bulunan herkese teşekkürler.

    nereden değiştiriyoruz bunu? arada bir benimde görüntüde de yeşil küçük noktalar meydana geliyor. bir ara düzeliyor sonra gene başlıyor

    Windows 10 da; mouse sağ tık görüntü ayarları,gelişmiş görüntü ayarları,görüntü adaptör özelliklerine girip üstte 3 sekme olacak biri ekran kartınla ilgili ortada monitör monitöre geldiğinde karşına çıkacaktır kardeşim.
  • Tek sikinti vista olmasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlakmak istemimiştim ama aynı konuyu açmakta istemedim.

    Win 10 kullanıyorum. GTX 1070 ekran kartım var. Monitörüm Asus VG248QE. Kablolarımda hiçbir sorum yok. Masaüstünde hiçbir sorun yok. Fakat oyuna girdiğimde siyah kaplamalar üzeride yeşil pikseller çıkıyor. Piksellerin yerleri devamlı değişiyor. Bazen kendi kendine düzeliyor. Sanırsam son ekran kartı güncellemesinin ardından böyle bir şey oldu. Benim gibi sorun yaşayan varmı acaba yada çözüm yolu önerebilecek olan?

    Şimdiden teşekkürler
  • luskan kullanıcısına yanıt
    Ben de hortlatıyorum, bu sorun bende de vardı. Hertz düşür, düzelir. Bir kaç ay önce 75 hertz de sıkıntı çıkarıyordu 70 yapınca düzelmişti. Monitör eski de :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar yaklaşık 20dk önce bende de durduk yere olmaya başladı, bir arkadaş yukarı hz değiştirdim yazmış,144hz monitörüm var, önce 120hz ye çektim düzeldi, sonra tekrar 144hz'ye çektim ve sorun kalmadı şimdilik, monitör hz'inizi değiştirin sonra tekrar normal hz'ine geri getirin.
  • arkadaşlar benim laptop baya eski. bende sadece 60 hz seçeneği var, ne düşük nede yüksek başka bir seçenek yok. sizce bununda bir ayarı var mıdır ne yapmak gerekir.

    teşekkürler

  • tolga108 T kullanıcısına yanıt

    Bununla ilgili tek ayar "monitör ayarları"ndan yapılır. Mesela benim oyun laptopumda 60hz ve 120hz diye 2 seçenek çıkıyor. Eğer dahili ekran destek veriyorsa yaparsın yoksa yapacak pek bir şey yok.



     EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)


    Ha risk alırım dersen şu videoyu izle programla yapıyor:

     EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)MassiveStrokeyoutube
    ➤Selamlar millet ben can bugün sizlere nasıl laptoplarda overclock ile mönitörünüzün hz artırıcağınızı gösterdim CRU adlı programımız ile nasıl yapılır faydası nedir ve en kötü ne olabilir bunları açıkladım umarım beğenmişsinizdir abone olup like atmayı unutmayınız bu tarz videolar için :D ➤PROGRAM LİNKİ:https://www.filecroco.com/download-custom-resolution-utility/ ➤https://discord.gg/dVXknYG
    https://www.youtube.com/watch?v=R82FpQ-FFXw

    Program indirme linki:

     EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)filecroco
    Custom Resolution Utility - FileCroco
    https://www.filecroco.com/download-custom-resolution-utility



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 1 Mayıs 2022; 13:49:7 >




  • Arkadaşlar bende de pixel hatası değil de bugün bilgisayarı açtığımda kasa çalışıyor ancak ekranda şöyle bir hata aldım pixeller mevcut ve görüntü yok.Yardımcı olabilecek var mı?

     EKRANDA OLUŞAN YEŞİL NOKTALAR (ÖLÜ PİKSEL DEĞİL)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;


    Öncelikle ekran kartı ve Ramleri kontrol etmelisiniz.



    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.