Şimdi Ara

Ekrana Görüntü Gelmiyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...
    Hafta sonu evimi taşırken bilgisayarımın kasasını elimden düşürdüm...

    Bütün fişleri taktım elektrik geliyor fakat fanlar felan çalışıyor. bileşenlerde çalışıyor görünüyor. Tek dert ekrana gelen görüntü..

    Ekrana minik dikdörtgen şeklinde gene görüntü. herşey simsiyah aralarda dindörtgen görüntü var... ekran kartındanmıdır? yoksa anakarttan mı?

    Harddiski şirketteki bilgisayarıma bağladım C-D-E sürücüm görünüyo HDD deki bilgilere ulaşabiliyorum...

    Yardımcı olursanız sevinirim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • En basitinden bilgisayarındaki harici parçaların bağlantı yerlerinden çıkmış veya gevşemiş olabilir. Önce kasayı açıp kartlarını, RAM'lerini bir daha kontrol et istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obora48

    En basitinden bilgisayarındaki harici parçaların bağlantı yerlerinden çıkmış veya gevşemiş olabilir. Önce kasayı açıp kartlarını, RAM'lerini bir daha kontrol et istersen.


    hocam kasamın yan tarafı şeffaftı orası felan kırıldı ben de bütün bişenleri kasanın içinden çıkarttım masanın üstünde tekrar birleştirdim. anakartım ASUS P5KC 2. ekrankartı yeri var orayada taktım ekran kartımı ama görüntü var aslında ama ekrana gelmiyor.
  • Eğer ekrana görüntü gelmemesi dışında bir sorun yoksa anakart uyarı sesi çıkarmıyor ve sistem açılıyorsa anakartta sorun olacağını sanmıyorum. Anakartta onboard görüntü birimi varsa eğer bir de ordan görüntü almayı deneyebilirsiniz yine de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökgür

    Eğer ekrana görüntü gelmemesi dışında bir sorun yoksa anakart uyarı sesi çıkarmıyor ve sistem açılıyorsa anakartta sorun olacağını sanmıyorum. Anakartta onboard görüntü birimi varsa eğer bir de ordan görüntü almayı deneyebilirsiniz yine de.


    uyarı sesi vermiyor. anakartımın onbord ekran kartı yok... harici ekrankartı kullanmak zorundayım...
    deneme için bi yerden ekrankartı bulmam gerek...
  • Eğer anakarttan da ekran kartıyla ilgili bir hata sesi gelmiyorsa tahminen anakartla olan bağlantısında bir sorun yok. Sanırım görüntüyü monitöre aktarmakla ilgili bir sıkıntısı var. Ekran kartı takılıyken bilgisayarı çalıştırdığınızda bir süre bekleyince windowsun açılma sesini duyabiliyor musunuz?
  • arkadaşlar ekran kartımı değiştirdim. sorun çözüldü...

    Asus EN9500GT 1GB aldım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.