Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmiyor (Bilgisayar açılmıyor?) *ÇÖZÜLDÜ*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
84.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta elektrik kesintisi oldu. Elektrik gelip bilgisayarı açınca kasa biplemeye başladı. Bir süre sonra da yanık kokusu geldi. İlk başta sadece psu yandı sandım. Ama sonradan deneme-yanılmayla ram, anakart, ekran kartı hepsinin yandığını anladım. Ve dün hepsini değiştirdim. Bağlantılarını yaptım, ama bilgisayarı açınca monitöre görüntü gelmiyor, kasanın çalışma ışığı yanıyor ama ekranda birşey yok. Şimdi harddiskin de yandığından şüphelenmeye başladım. Siz ne dersiniz?

    Aldığım sistem:
    Asus m2a-vm anakart
    Amd athlon 4800+
    2 gb ddr2 ram
    high power 420 w psu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bur0X -- 26 Ocak 2008; 16:46:55 >



  • hocam hddyi sök kasadan en kötü ihtimalle biosa girebilmelisin.eğer hiç görüntü gelmiyorsa hdd ile alakası yoktur durumun
  • Evet hdd ve monitör sağlam. Sorun nerde? YARDIM!
  • bu ekran gelmeme hdd ile deilse büyük ihtimal ekran kartındandır..
    ekran kartınıda değiştirdinmi.değiştirmediysen başka bilgisayarda denesen açılıyomu?
  • Ekran kartım onboard.
  • hocam psu kasaya güç veriyor di mi?fanlar dönüyor yani?
    deneme yanılma yapacaksın.senin anakarta benzer bir anakarta sahip bir bilgisayarda parçalarını tek tek deneyeceksin.(power supp dahil)
    eğer parçaların sağlam yine görüntü gelmiyorsa anakartın bozulma ihtimali çok yüksek.
  • Peki ekranın sağlam olduğundan eminmisin.Ekran kartı ile olan bağlantıyı sök bakalım monitörün ekranında bağlantı yok diye uyarı geliyormu.
  • Fanlar dönüyor, disket ve cdnin ışığı da yanıyor. Monitörde de bişey yok laptopa taktım çalıştı. Parçalarda bir sorun olduğunu sanmıyorum. En büyük ihtimal anakartın bozuk olması. Bilgisayar açılırken bip sesi gelmiyor mesela. Ramleri çıkarınca ötüyor ama.
  • hocam bana da bu kadarıyla anakrt gibi görünüyor ama dediğim gibi parçalarını başka bir kasaya takarak denemelisin.eğer hepsi sorunsuz çalışıyorsa anakartta bir sorun var gibi malesef.ha bir de başka pcdeki ram, ekran kartı gibi aygıtları da kendi kasanda deneyebilirsin.
  • Evet.Deneme yanılma yöntemini uygulamak zorundasın.Kasan eğer çok deforme olduysa ve eksenden kaydıysa bütün herşeyi sök dışarda çalıştırmayı dene,uzay montaj yani.
  • Uzay montajı denedim. Olabilecek bütün ihtimalleri denedim olmadı. Yarın anakartı aldığım yere götürücem son çare.
  • Hocam Geçen benimde aynısı başıma geldi ilk Şüphelendiyim ekran kartı ve Monitördü Ekran kartını değiştirdim gene ayni.. Sonra Monitörü Leptopa Bağladım Sağlam cıqdı... Son Çare Board değiştirdim şuan canavar ..

    ama hala Çözemedim Büyük ihtimal AGP slotunda bişey var ama ?

    Sizce?
  • Sonunda çözdüm. Sorun ramdeymiş. Taktığım iki ramden biri bozukmuş. Tekiyle gayet güzel çalışıyor
  • kardeş bendede böyle bi sorun vardı.ram lerin yerini değiştirdigimde çözüldü sorun.tam okuyamadım diger yazılanları denediyseniz bu yolu kusura bakmayın.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bendede böyle bir sorun var.
    ekrana görüntü gelmiyor. Ama anakarttan bip sesi geliyor .
    Birde iki ekran kartı kullanıyorum 8800 gts physx için, gts250 grafik işlemleri için.
    Ekran kartları hep biosda son hızla dönerdi windowsda normal hızına gelirdi.
    Bilgisayar açıldıktabir kaç dakika sonra fanlar normal hızına dönüyor.
    Tüm fanlar çalışıyor.
    Ekran kartlarını çıkarttım teker teker yerlerine oturtarak denedim yine aynı sonuç.

    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caggri -- 6 Aralık 2010; 20:45:14 >
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var denemediğim değiştirmediğim parça kalmadı sadece işlemci ve anakartı değiştirmedim ram güç kaynagı ve ekran kartı monitör hepsini başka bilgisayarlarda denedim ama olmadı sizce sorun neden kaynaklı ekran kartı slotumu arızalı yada işlemci akla gelecek en kötü yön anakart gitmiş oluyor galiba
  • arkadaşlar benim pc de res atıyordu sürekli dedim bişeymi oldu bi format atıyım dedim cd yi taktım bi kapandı elektrik falan gelmiyordu sonra kabloları çıkardım bekledim elektrik geldi çalıştı ama ekran gelmedi ve kaldı öyle ekran kartını deiştim gene aynı acaba anakarttamı sorun var anakartımdan açılışta hiç ses alamıyorum bıos pili ni çıkarıp taktım olmadı ramleri ve ekran kartını söktüm taktım olmadı ne yapabilirim acaba statik elektirik yüzünden anakartmı yanmıştır.
  • ya bende de bi pc var netteki yapılabilecek herşeyi ama herşeyi yaptım bi türlü monitöre bağlantı kuramıyorum... biri bu durumdan beni kurtarsın...

    pc çalışıyor, fanlar çalışıyor, dvd sürücü vs çalışıyor ama görüntü yok... pc mause yi görüyor, power düğmesine bastığımda klavyedeki tümışıklar yanıp sönüyor sonra tık yok... offf delirtcek beni bu pc.

    bunun gibi bi tane daha vardı onun bıos resetleynce düzeldi ama bu pc ye kar etmedi... tüm parçalarını tekerteker kombinasyolarla deedim yok, monitöre bağlamıyo bu lanet cihaz... bu arada ekran kartı onboard...
  • görüntü gelmiyorsa ankart ve ekran kartından kaynaklanabilir.
  • Bendede Bu Sorun Olmuştu Tesadüf Fan Çlışmıyor Olabilir O Zamanda Goruntu Gelmiyor Bende Fan Kablolarıyla Oynynca Çalışmaya Başladı Ve Ekrana Görüntü Geldi Bi İhtimal Bak Derim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.