Şimdi Ara

Ekran kartlarında güç tüketimi teranesine dair

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e.k(ekran kartı)larda güç tüketimi kadar abartılan şey yoktur. daha az tükwtiyor diye daha pahalı ya da çok daha düşük performanslı kartları önerenler istisnai durumlar haricinde(her gün, günde 10-15 saat kartı full yük çalıştıranlar hariç) haksızdırlar. bunların bir kısmı sponsorlarına yaranmak isteyen güvenilir(!) ve saygıdeer uzmanlardan ya da 15 sn hesap yapmaya üşenen profesyoneller(!), kalanı ise kulaktan dolma bilgilerle insanları yanıltmayı kendine şiar edinmiş kimselerdir.

    kendilerine bir sorum olacak: Performans da dahil olmak üzere kalan herşeyi aynı ancak güç tüketimi ve fiyatı farklı olan iki kartı örnek alalım. A kartı 100 dolar ve full yük altında 200 watt yakıyor. B kartı 120 dolar ve full yük altında 150 watt yakıyor. konuyu başka yöne çekecekler için bu varsayımsal kartların kalan ehrşeyinin aynı olduğunu söylediğimi altını çöiziyorum, kartların soğutmaları vs. de aynı dercede sorunsuz yani.

    Aşağıdaki senaryolarda hangi kartı kime öneririrsiniz:

    kullanıcı 1: genelde internete giriyor, ara ara oyun ya da 3d modellem ile uğraşıyor ama ekran kartına yüklenecek uygulamaları günde 2 saat kullanıyor. kartı 3 yıl kullanmak istiyor.

    kullanıcı 2: genelde internete giriyor, ara ara oyun ya da 3d modellem ile uğraşıyor ama ekran kartına yüklenecek uygulamaları günde 5 saat kullanıyor. kartı 3 yıl kullanmak istiyor

    kullanıcı 3: hobi olarak ekran kartını her gün 3 saat stres testine sokuyor. kartı 2 yıl kullanmak istiyor.

    kullanıcı 4: karta yüklenebilecek uygulamalardan sadece oyunlarla ilgileniyor. 3 saat oyun oynuyor, şlecidenn kısmen darboğaza uruyor, oynadığı oyunlarda vysnc açık kullanıyor güncel oyunlara meraklı değil. kartı 3 yıl kullanmak istiyor

    kullancı 5: darboaz marboaz yok günde 6 saat oyun oynuyor, kartı 2 yıl kulanmak istiyor

    Kime hangi kartı öneririsniz, "güç tüketimi pek önemlidit"diyenler_?







  • Olayi çözmussun zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    tam tersini iddia edenler var, onlar bakalım konuya gelip aldatmacalarını nasıl savunacaklar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.