Şimdi Ara

Ekran kartlarında Dvı - I ve Dvı - D'nin performansa olan etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamdaki sebep Gtx 980 ekran kartımda yaşadığım çok büyük Fps düşüşüydü. Benim gibi sorunu olanlar varsa Kablolarını kontrol etmeliler. Konuya gelicek olursam yaklaşık 4 gün önce kasayı temizlemek için parçaları çıkardım. Ekran kartını çıkartıp yapraklarını temizledim hava tuttum ve Genel kasa temizliğin yaptıktan sonra Dvı -D yerine ekran kartını Dvı - I bağlantısı yaptım ve yüksek Fps veren oyunlarda en basitinden League of legends'ı örnek gösterebilirim. Normalde oyun başlangıcında 500-550 Fps arası alırken Dvı - I bağlantısı ile 350 Fps alabildim en fazla. Tabi sorunun Dvı çıkışlarından kaynaklandığını hiç düşünmemiştim.

    Ufak bir araştırma sonucu Monitörümün de Dvı - D destekli olduğunu öğrendikten sonra tekrar Dvı - D bağlantısı yaptım ve aldığım yüksek Fps leri şu an yine alıyorum. Ayrıca 9xx serisi ekran kartları bilindiği gibi çift Bios'lu Dvı - D de B7 biosunu, Dvı - I de B8 biosunu kullandığınıda fark ettim. Bilmeyen ve ekran kartında performans sorunu yaşayan arkadaşlara belki yardımcı olur.

    Konu sadece bilgilendirme amaçlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 23 Mart 2015; 16:47:16 >







  • 500 FPS oyun oynayanlar için çok değerli bir bilgi teşekkürler.
  • Teşekkürler bilgiler için :) çok ayrıntı bir bilgi olmuş. Bende de GTX 970 var ve bende istediğim performansı alamıyorum. Eve gidip hemen bakacağım DVI-D mi yoksa DVI-I mi kullanıyorum. Bende 3 monitör var. Birisi displayporttan diğeri hdmi dan ve bir diğeri de dvi-d yada dvi-i ya bağlı. Sadece birinin dvi-i ye bağlı olması acaba performansı yine de etkiler mi? denedikten sonra tekrar bilgilendireceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.