Şimdi Ara

EKRAN KARTINI DEĞİŞTİRDİM SİSTEM HATASI ALIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemde bulunan gtx295 kartı dün aldım. Sorunum şöyle; windows açılmıyor ve ''Disc Boot Failure'' hatası alıyorum. Hdd lerim Raid 0 olarak kullanıyorum. Önceki ekran kartımı (5850) sorunsuz olarak aynı sistemde kullanıyordum. Tek yaptığım kartları değiştirmek oldu başka hiç bir ayarla uğraşmadım. Sorunun neden kaynaklandığı veya çözümü hakkında fikri olan arkadaşların desteğini rica ediyorum.



  • Sorununuzun ekran kartı değişimi ile pek bir ilgisi olacağını zannetmiyorum ancak Güç kaynağınızın durumuna bağlı kullandığınız kart GTX 295 'in TDP değeri ile HD 5850 'in TDP değeri arasındaki fark yaklaşık 60-70 Wattlık bir farktır , (Hem Nm teknolojisi burada etkileyen faktördür, hemde 5850 tek GPU taşıyan bir karttır,GTX 295 ise Dual GPU taşır.Bu da extra bir enerji tüketimi demektir. ) 620 Wattlık bir güç kaynağının esasında ekran kartının değerlerini karşılayamadığından ( GTX 295'in yük altında harcadığı TDP değeri 320 Watt'a yakındır. ) sistem '' Shut Down'' kapanmıştır veya hiç açılmamıştır bu esnada HDD'leriniz zarar görmüş olabilir, bu da RAİD 0 'ın çökmesine neden olmuştur, RAİD 0 yaparken sizde bilirsiniz ki özelliklerinden biri performansı arttırmasının yanında riskleride beraberinde getirir , risklerden biri diskiniz olası bir çökmede tüm verilerinizi kaybedecek olmanızdır , aynı zamanda RAİD 0 yapılmış disklerin teorik olarak RAİD yapılmamış disklere göre veya farklı bir RAİD serisi yapılmış disklere göre daha çabuk bozulduğu gözlemlenmiştir , ilk olarak HDD'nizin SATA kablolarını değiştirmenizi tavsiye ederim sorun düzelmediği takdirde HDD'nizi farklı bir bilgisayarda denemenizi tavsiye ederım. Umarım halen stabil ( Çalışır ) durumdadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 11 Haziran 2010; 18:43:42 >




  • Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim fakat windows açılana kadar ekran kartı en düşük seviyede güç çeker bu durumda sistemi çökeltecek kadar güç binmiş olması bana biraz zor gibi geliyor çünkü kartı değiştirdikten sonra windows hiç açılmadı. Önce o kadar güç binecek bir durum oluşması lazım değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi constantine1982 -- 11 Haziran 2010; 19:27:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: constantine1982

    Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim fakat windows açılana kadar ekran kartı en düşük seviyede güç çeker bu durumda sistemi çökeltecek kadar güç binmiş olması bana biraz zor gibi geliyor çünkü kartı değiştirdikten sonra windows hiç açılmadı. Önce o kadar güç binecek bir durum oluşması lazım değil mi?

    Elbette yaklaşımınız çok doğru sizin dediğiniz gibi olması gerekir , ancak kartı taktıktan sonra sistem açıldığından ilk 10 saniye içinde karta tam yük bindirir, bu esnada fanlar son hız dönmeye başlar, muhtemelen o esnada olan olmuştur , ayrıca HDD'lerinizi söküp farklı bir bilgisayar deneyin bakalım çalışacak mı? HDD kablolarınızıda kontrol etmelisiniz , çıkma durumuna karşın.

    Bu arada BİOS'ta HDD'nizi görüyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 12 Haziran 2010; 12:35:49 >




  • REALPOWER 620W yetmemesi bana göre çok düşük bir ihtimal. fikir yürütmek gerekirse verdigi hatada (anladıgım kadarıyla)
    hdd boot edemiyor.sisteminde raıd 0 kullamadan kaynaklanan bir durum olabilir.
  • Arkadaşlar kartı takarken hdd girişlerinden birisi çıkmış o yüzden boot etmiyormuş girişler kartın altında kaldığı için görememişim. Şu anda bu psu ile sorunsuz oynuyorum çok şükür. Cevapları için tüm arkadaşlara teşekkürler.

    Konu silinebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.