Şimdi Ara

Ekran Kartına Fazla Para Yatırmak Mantıklı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an piyasada DX 11 oyunlar mevcut ve bizler DX 11 ekran kartlarına tonla para veriyoruz, peki 1-2 yıl sonra DX12 oyunlar çıkacak ve şu an binlerce Tl. verdiğimiz kartlar çöp olacak, bu yüzden ekran kartına "evladiyelik" diyerek onca para vermenin anlamı yok diye düşünüyorum. Sistemi sağlam tutup (anakart, işlemci, ram ve psu üçlüsünü) ekran kartını ihtiyacı karşılar düzeyde almak mantıklı değilmi? Örneğin benim sistemim şu an imzamdaki gibi, belki birçok arkadaş olumsuz yorum yapacak benim 250 Tl.ye aldığım hd 7770' e ama ben şu an istediğim oyunları (Sniper Ghost Warrior 2, Crysis 3, MW 2012) ultrada oynuyorum. Bu kart fazlasıyla işimi görüyor, bilmem anlatabildim mi?



  • Bu mantıkla hiçbir bilgisayar parçasına para yatırılmaz çünkü teknoloji inanılmaz hızlı gelişiyor. Evladiyelik elektronik ürünü de olamıyor zaten :D

    Ekran kartını şu anki ihtiyacını karşılayacak şekilde alırsan 2 sene sonra diğer parçalar sağlamken o anki ihtiyacın için yeni ekran kartı almak zorunda kalırsın. 1 tane 400 liralık ekran kartı alıp 4 sene kullanmak yerine 2 tane 250 liralık almış olursun yani. Bana kalırsa sadece ekran kartı alırken değil herhangi bir bilgisayar parçasını alırken hep geleceği düşünmek gerek. Sadece bugün oynamak istediğin oyunları oynatacak kart almak uzun vadede ekonomik olmayabilir. Kendimden örnek vereyim, 2007de topladığım bilgisayar bu mantıkla toplanmıştı mesela. Gününde çıkan her oyunu en yüksek ayarlarda çalıştırıp yorulmuyordu bile. Ben o kartı 2012nin ortasına kadar severek kullandım. En sonunda diğer parçalar eskiyince küçük kuzenime verip başka bilgisayar aldım.

    Özetle, ekran kartına verilen para pişman etmez bence. Tabi çok abartıp 2 tane titan almadığın sürece :D




  • "Directx" olayı bizi ekran kartı almaya iten en büyük sebep, öyle ki güncel oyunların hemen hepsi directx 11 destekli, directx 10 ekran kartları çöp oldu.
  • Bir oyun çıkıyor sen oynamak istiyorsun kartın desteklemiyor sana bir üst seviye kartı zorla satıyor para tuzağından başka birşey değil birde pc ye sağlıklı oyunlar çıkarmıyorlar adamdan sayıp gidip bin tl ye ekran kartı alıyorsun bir oyunda yamuluyor neden çünki konsol portu yani pc parçalarına çok para gömmek yanlış ömrü yok ne yazıkki çok sorunlu bir alet okadar para verip oyunlarda takılma vs yaşıyabiliyorsun parasının hakkını vermiyor orta seviye bir pc alıp idare etmek en iyisi yoksa takip etmeye çalışsan para dayanmaz.
  • Erkan kartlarinda her zaman boyle 1000 lira civarinda deli kartlar cikar, 1 sene sonra da 400 e duser. Ya dustugunde onlardan alacaksin 3 sene falan idare edeceksin, ya da o kartlardan bir seviye asagi kartlari 0 fiyati 300-400 olanlardan alip bir tane yine 2-3 sene rahat idare edecek kartlar alabilirsin
  • hayatımda hiç bir ekran kartına 440tlden fazla vermedim, hep te oyunları en üst düzeyde oynadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.