Şimdi Ara

EKRAN KARTIMIN TEK FANI BELLİ BİR SICAKLIĞA KADAR DÖNMÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Herkese Selamun Aleykum. Arkadaşlar bu bir sorun mu yoksa özelliği mi böyle bilmiyorum ama bir problemim var.

    Ekran kartım XFX AMD Radeon R9 370x OC 4GB modeli. Daha önce de ekran kartımın termal macun değişimi ile ilgili bir video çekip youtube'a atıp bunuda forumda yardımı olur belki birine diye yayınlamıştım. Şimdi bu ekran kartının termal macununu değiştirirdikten sonra sıcaklık değerlerim düştü fakat ekran kartının bir özelliği midir yoksa söküp takarken bir sorun mu oldu pek anlamadım ama ekran kartı sıcaklığı oyundayken 82 dereceye çıkana kadar ekran kartımın yalnızca 1 fanı dönüyor. Daha sonrasında 2. fan devreye girip sıcaklığı 68 derece civarına kadar düşürüyor. Mağlum havalar soğudu. Dolayısıyla ekran kartım 80 81 dereceye anca çıkıyor çoğu zaman ve 2. fan devreye çok nadir giriyor. Devreye girincede 68 derece civarına inince sıcaklık gene 2. fan duruyor be 1. fan hızını arttırıyor. Bu da çok fazla gürültüye yol açıyor. Kasadan çok fazla ses geliyor ve bu da benim gibi kulaklık kullanmayı sevmeyen birini çok rahatsız ediyor.


    Şimdi problem ekran kartında mıdır? Böyle bir özelliği mi var? Yoksa başka birşey kaynaklımı bu sorun tam anlayamadım çünkü hiçbir yerde böyle bir özellikden bahsedildiğini görmedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.








  • +++

  • Bazı gpularda 50, bazılarında 60 derece altında fan dönmeye başlamaz.


    80 derecede birinin dönmemesi normal bir durum değil ama bu xfx markasının özel bir tercihi de olabilir o modelde, bilmek zor.


    Ben olsam özel fan curve ayarlarım.

  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    ben de anlayabilmiş değilim neden böyle. 82 dereceye kadar 1 fanın dönmesi hem o fanı çok yıpratıyor hemde gürültüyü arttırıyor çünkü tek fan devri 82 dereceye kadar %87 devirlere kadar çıkıyor hem rulman çabuk eskiyor hemde gürültü yapıyor. bu bir özellik ise gerçekten beğenmediğim bir özellikmiş. Eğer bir arızaysa böyle olması çok mantıksız bence. Amd yazılımında '' 2 fanı da döndür '' seçeneğini bulamadım yada yok olsa onu ayarlarım. Oynadığım oyun için manuel ayarlar yapıyorum fakat bu da genelde fanı olduğundan yüksek döndürüyor yani oda boşa oluyor

  • Hocam merhaba hala aynı ekran kartını mı kullanıyorsunuz
  • R9 380x kullaniyorum 60 bazen 70 dereceye kadar fanı açmıyor normal ayarı öyle ama doğru hatırlıyorsam ayarlardan performansa gir overclock ayarlarının olduğu yere gel fan kontrolünü manuele al sanırsam fan kontrolü buglı açsanda fan ilk seferde dönmüyor fanı en yüksek hıza çek kaydet fanın bağırdığını duyucaksın zaten sonra 700rpm öneririm ama sana kalmış tercihin olan hıza çek kaydet 700 rpmde boşta 28derceye kadar iniyor en yüksek 70 dereceyi görüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.