Şimdi Ara

Ekran kartım bozuk ısıl islem yapsam duzelirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI Rx 580 ekran kartım arızalı ısıl işlem yapsam duzelirmi nasıl kolay yoldan düzelir saç kurutma makinesiyle yapsam duzelirmi tam olarak nasıl kolay yoldan yaparım.beni aydınlatın nolur..




  • Arızası nedir? hiç mi çalışmıyor, ya da çalışıyor ama görüntüde bozulmalar, donma takılmalar vs gibi sorunlar mı oluyor?




    Hiç açılmıyor ise güç komponentleri(mosfet vs zımbırtıları) arızaları yaygın, böyle bir arızanın tek çaresi bozuk komponentin değişimi.




    Kısmi çalışıyor durumları (görüntü bozukluğu, donma, reset vs ) belleklerin arızası nedeniyle olabilir, ısıl işlemler bunu düzeltmez, bozuk belleğin/belleklerin değişmesi gerekir. Bu bozulmaya neden olabilecek güçle ilgili komponentlerin gözden geçirilmesi gerekebilir vs.


    Yine kısmi çalışıyor durumlarında, GPU'nun bin tane pinlerinden bir kısmının lehimlerinin zamanla ısınma soğuma döngüleri nedeniyle genleşme meseleri vs şekillerde zayıflamaları/kopmaları gibi iletişim görevlerini yapamadığı hallerde ısıl işlem(fırınlama, sıcak hava tabancası vs) çoğu zaman sadece geçici çözüm olabiliyor. Lakin bu yöntemlerle tamir edilebilecek kartı tamamen imha etme ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle karttaki kapasitörler ısıya hassas olduklarından hepsini patlatabilir, ısıyı/zamanı fazla uyguladığınız için lehimleri tamamen eritip bellekler, gpu ve minicik zilyon tane komponenti vs yerinden kaydırabilir her şeyi berbat edebilirsiniz. Maceraya atılmak istiyorsanız bu konuda çok çok araştırma yapmalısınız.




    Her şeyden önce kart tamir eden profesyonellerle iletişime geçip tamir/fiyat araştırması yapın. Belki bir kaç yüz TL'lik olabilecek arıza için cihazı çöp etme riskine girmemiş olursunuz.





  • 200 derecede fırına atabilirsiniz plastik parçaları söküp ama çalışsa bile uzun ömürlü olmaz. 100'lerce video var nasıl yapıldığını anlatan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.