Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Ram İkilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Hemen konuya girmek istiyorum. Yaklaşık dokuz yıllık Casper bir bilgisayarım var, ben de değiştirmek istesem de maddi gücüm yetmiyor. Geçenlerde ekran kartımın da yanmasıyla yine maddi zorluklardan dolayı ucuz bir ekran kartı (AMD Radeon X550) taktırmak durumunda kaldım.

    Sistemim şu şekilde;
    Asus P5KPLAM-SE Anakart
    AMD Radeon X550
    4 GB DDR2 Bellek
    Intel Core Quad İşlemci(2.33 gHz)

    Anakartım en fazla 4 GB DDR2 destekliyor. Daha fazla ram takamıyorum, ama en azından cs:go, lol vb. oyunlar için ekran kartımı değiştirebilirim diye düşündüm. Ekran kartında da DDR2 muhabbeti var mı? İstediğim ekran kartını takabilir miyim?

    Ek olarak, bilgisayara ikinci el Radeon HD6570 gibi kartlara bakıyorum. Tavsiyeniz var mıdır?

    Son olarak da, ben çok araştırdım ama bulamadım. Hesaplı bir anakart tavsiyeniz var mı? Şu DDR2 muhabbetinden de kurtulmak istiyorum artık.



  • quad işlemcinizin tam ismi nedir ?

    ayrıca o işlemci için desteklenen anakart ddr2 olur max. diye düşünüyorum. anakartı değiştirerek sadece ram desteğini artırabilirsiniz. işlemci ismini tam yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Çok özür dilerim, unutmuşum. Intel Core Quad Q8200 işlemcim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • psu kaç watt peki ? onu sormayı unutmuşum
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Açıp baktım ama tam emin olamadım, iki değer var.

    Birinde 3.3V & + 5V = 200W (Max)
    Diğerinde ise 3.3V & + 5V & +12V = 285W (Max) yazıyor.
  • Bence ikinci el 6850 ya da 70 alınabilir.

    Ancak güç kaynağını sanırım değiştirmeniz gerekiyor.

    İşlemcin önerdiğim ekran kartı için yeterli darboğaz problemi de olmaz.
  • 24 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında DDR sorunu yaşar mıyım? Belirttiğim gibi anakartım en fazla DDR2 destekliyor :(
  • 'DDR' muhabbeti sadece anakart ile RAM arasında olan bir ilişkidir. Ekran kartının anakart ile olan tek ilişkisi slotudur. Ki anakartınız eski olan slot AGP değil yeni olan PCI E destekliyor. Bu demektir ki isterseniz GTX 1080 TI bile takabilirsiniz. Ekran kartlarındaki DDR teknolojisi farklı bir dünya anakartı anakartı bağlamaz.

    Geçen yaz AMD HD 5670 GDDR3 1GB sattım 100 TL ye. Valla full grafik LOL oynadım lowda csgo lowda gta5 lowda payday 2 oynadım oynadım da oynadım valla tavsiye ederim. HD6570 yerine HD5670 bakın bence.
  • Terracide kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Valla bende de AMD HD 4650 vardı. Ben de CS:GO falan çok rahat oynuyordum. Bir gün elektrikler kesildi, ekran kartı yanmış. Param da yoktu, bir internet cafeye götürdüm. Ekran kartı yanmış, aşağı yukarı seninkinin aynısı bir ekran kartı takacağız dediler elli lira aldılar. Shader 3 desteklemiyormuş, CS:GO açılmıyor bile. :D
  • Smoke. S kullanıcısına yanıt
    Ne internet kafeci ne vatanbilgisayar ne mahalle bilgisayarcısı. Araştır kendi bilgisayarının bilgisayarcısı ol kesinlikle. En basitinden şu kadar gb bu kadar gb diye dandik kartları kakalayabiliyorlar. Allahtan giden 50 lira olmuş. Tekrar diyorum tavsiyem HD 5670 tir 100 liradan fazla vermeyin. Taş çatlasın 120 tl falan. Asus versiyonunu kullandım EAH5670 diye geçiyordu. Paraya ihtiyacım olmasa satmazdım o kadar çok seviyordum kartı taş gibiydi ısınmazdı süperdi yav...
  • sanırım 300w psu. ekran kartı olarak gtx 660 olabilir ama 450w istiyor en az. 300w altına yeterli olabilecek ekran kartlarına bakmanız gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.