Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Monitör Açılıp kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba;


    Bu sorunu bazı ekran kartlarında windows 10 ile yaşamışlığım var ve çözüm üretemedim.


    Şu anda arkadaşımdan aldığım R7 265x ekran kartına sahibim.


    Diyelim ki işletim sistemi güç ayarlarında 5 dk. sonra monitörü kapat'ı seçtik. Bilgisayar ile 5 dk etkileşime girmedikten sonra monitör işletim sistemi tarafından kapatıldıktan sonra monitör kapanıyor ancak 2 saniye sonra monitör açılarak ekranda sadece "Kaynağı Kontrol Edin" yazısı çıkıyor ve 3 saniye sonra monitör gene kapanıyor ve ardından gene açılarak "Kaynağı Kontrol Edin" uyarısı çıkıyor ve bu ben mouse hareket ettirene kadar veya klavyede bir tuşa basana kadar yani bilgisayar ile etkileşime girene kadar devam edioyor.


    İşin garip yanı bu ekran kartı olmadan böyle bir sıkıntı yaşamıyordum. Örneğin ekran kartını takmadan 5700G işlemcinin entegre ekran kartında böyle bir sorun yok. Veya Nvidia 1660 Super varkende bu sorun olmuyordu.


    Şimdi bu sorun anakart BIOS ayarlarından vs kaynaklanabilir mi? Ne alaka anlayamıyorum.


    Yani anladığım şu oluyor. İşletim sistemi ekran kartına kapanma uyarısı verdiğinde önce kapanıyor sonra bir şekilde monitörü tetikleyecek ufak bir sinyal gönderiyor ve bu monitörlerin uyanmasını sağlıyor ama gelen bir görüntü sinyali olmadığından monitörler "Kaynağı Seçin" diyerek uyandıktan hemen sonra gene uykuya geçiyorlar ki geçtiklerinden hemen sonra ekran kartı gene aynı sinyali gönderip monitörü durmadan uyandırıp duruyor.


    Bu sorunu yaşayan ve çözün arkadaşlar varsa yorum yazarlarsa çok sevinirim.


    Son sürücüler kurulu.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.