Şimdi Ara

Ekran kartı sürücüsü yüklenmiyor, mavi ekran alıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde ASUS N550JV-CN239H notebook var. nvidia GeForce GT 750M ekran kartı var. kısaca bir gün oyun açmaya çalıştığımda sorun yaşadım sonunda ekran kartında sorun olduğunu anladım.
    sürücünün en son sürümü nvidia'nın kendi sitesinden indirdim ve kurdum ama sorun düzelmedi. sürücüyü komple silerek (kayıt defteri verileri bile) baştan denedim ama yine olmadı. devre dışı bırakıp yeniden denedim yine olmadı.
    kısaca bir türlü halledemedim.

    aygıt yöneticisinde " Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" açıklaması var. onun da net bir çözümü yok internette, herkes farklı bir şey söylüyor.
    neyse bunlar yetmezmiş gibi bir de 5-6 defadır mavi ekran almaya başladım. işin kötüsü artık sürücüyü de kuramıyorum. yarıya geldi mi mavi ekran alıyorum.
    bir forumda birisi ürünü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştir, diğer kartla çakışıyor olabilir demişti onu da denedim. bu sefer de ekran kapkara oluyor. 2 saniye aralıklarla gidip geliyor.
    çok acayip bir durum var ama en azından 2 hafta servise gönderme şansım da yok çünkü teknik çizim dersim var. ne yapacağımı ben de anlamadım. yabancı forumlarda da dolaşıyorum ama bulamadım.

    donanımsal bir sorun olduğunu ise sanmıyorum. windowsta bir sorun var bence.

    BlueScreenview görselleri.

    http://puu.sh/8R5xA.png
    http://puu.sh/8R5wE.png







  • icat kullanıcısına yanıt
    @icat Hocam aynı bilgisayar bende de var ve ben de aynı problemleri yaşadım. hala da bir takım problemlerim var ama ekran kartının çözümü var. Bilgisayar açılırken BİOS'a giriyorsun. F9'a basıyorsun herşeyi default ayarlara alıyorsun sonrasında sürücülerini kurabilirsin. Anladığım kadarı ile Windows 8 ile birlikte nvidia da bir takım kısıtlamalar getirilmiş optimus teknolojisi ile ilgili. Bios ayarıyla bunu çözebilirsin. umarım işine yarar. @icat
  • Chatintash C kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam zaten çözmüştüm. diğer arkadaşlara yardımcı olur en azından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.