Şimdi Ara

Ekran kartı sizlere ömür.. Yeni tavsiyeleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Asus cerberus 4bg 128 bit 1050 ti ekran kartım garanti süresinin dolmasından 4 ay sonra termalmacunun işlevini yitirmesi sonucu sizlere ömür.. yandı karaktersiz   asus sun sen 2.500 tl üzeri fiyatın var termal macun donar mı yaaa... desem de artık çok geç termal macun donmuş ve evet kart yandı. (0 görüntü hiç açmıyor)

    Gerçi geçen i7 mi ve anakartımı yakmıştım..   hemen coşmayın i7 920 ve asus p6 t deluxe yani 8-9 senelik sistem üstelik O/C ile 4.2 ghz de kullandım o işlemciyi birde senelerce, bırakında yansın ama bu ekran kartı olayı çok canımı sıktı garantisi dolalı 4-5 ay anca oldu olmadı bu gün cortladı.

    (O sistemde bu kart ne alaka diyecek olacaklar için, arada elimdeki mevcut sisteme iyi bir upgrade ile bir süre daha götürsün oyun açsın ama darboğaz da yapmadan çalışsın diye bu kartı almıştım, GTX 275 vardı önceden )


    heh şimdi ben normalde çok vga ya ihtiyaç duymuyorum, photo shop kullanır, php yazar, html localhost felan takılır işimi yapar kazancıma bakarım ancak olay oğlumda patlıyor (bana kalsa linux ile de işimi görrüm çok donanımlık derdim olmaz ama .. ), yani pc de aynı zamanda oyunda oynanıyor, ne oynuyoruz subnautica, witcher 3 ve bol bol emulatör oyunu (cemu yani nintendo ,ps1-2-3) super mario kıvamında oyunlar işte..

    Takıldığım nokta, 1050 ti yandıktan sonra R580 sanırsam bu kartın dengiymiş, ne alsam bilemedim gelip buradan sorayım istedim. bütçe çok uçmadan malum daha yeni 5.000 tl ye anakart,işlemci,ram aldım taksitler devam ediyor Mayıs ı geçmiş olsaydık 4-5 bin lik vga alabilirdim.. fiyat olarak beni, oyunlarda da oğlumu mutlu edecek bir ekran kartı tavsiyesine ihtiyacım var. Sistemi yazıyorum belki amd olduğu için amd nin ekran kartları ile daha iyi çalışır bilemiyorum.. ben intelciydim nasıl olduysa amd aldım .. (ha iyikide almışım sistem cidden iyi çalışıyor) 1050 ti lar 2500-3000 civarı ama benim bütçe 1500-2000 civarı.. ikinci el de sağlam temiz kart olur ise oda olabilir. Var ise temiz 1500 civarı onlada görüşe bilirim. İstanbul/anadolu yakasındayım.


    CPU = Ryzen 5 3600 X

    ANAKART = msı mpg x570 gaming plus

    Ram = 16 Gb 3200 mhz gskill

    SSD = Samsung evo








  • Monitör 1080p 75hz ise Palit 1650 alın. Monitör 1080p 144hz ise Palit 1650 Super alın. Ayrıca garanti bitse dahi Asus'a (servise değil) konuyu açıklayan bir yazı yazın ve ekran kartını incelemeleri için göndermeyi teklif edin. Daha önceki deneyimlerimden söyleyebilirim ki ilgileneceklerdir.

  • Çöpte kart..

    Oldu olabilir olacak aaa olmadı ile çırpınamam.

    Dandik termali sürüp sonrada sökülünce garanti dışında kalsın diye vidaya koruma bandı koyan bir firmadan çok bir beklentim olmaz benim.

    şayet termal macun bozulabilir birşey ise onun değişimini engelleyecek bir şey koymak mantıksızlıktır bana göre. 1060 lar bayağı pahalı birde kart yok piyasada satıcılar firmalarda iyice bozulmuş iyi kartlar sadece sistem işe veriliyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macun dondu diye kart yanmaz... Fazla ısınır, Tjmaxa geldiğinde mhz düşürür belli bir sıcaklığın üstüne sen istesen dahi çıkartamazsın. Kart da 1050Ti diyorsun öyle yüksek power cons. olan ürün de değil.


    Asus'un cerberus modellerinde faz yapılarında mosfetlerden sık sık sorun yaşanıyor.


    Yada ısına soğuya gpu altındaki devre elemanlarında kopma olmus olabilir. Reballing ile de düzeltilebilir.


    Eğer çöpe attıysan geçmiş olsun yine ikinci el bir kart alabilirsin o paraya, piyasa kötü. Ama ben yerinde olsaydım iyi bir kart tamircisi bulup tamir ettirip kullanırdım kesinlikle. Piyasa öyle ki şu anda, en iyi ekran kartı elindeki ekran kartı.


    NOT:rx 580 dengi değil, çok daha iyi bir kart. 1050ti RX560 ile RX570 arası bir performans veriyor. Ama alacağın rx580lerin fiyatı felaket durumda. İdareten rx550-rx560 alıp piyasayı bekleyebilirsin belki. Miningin durumuna göre yüksek seviye kartlar uygun fiyatlara gelebilir.





  • Çöpe gittiyse yazık olmuş bozuk hali bile 300-500 eder, ayrıca tamir oluyor kartlar bu kıtlıkta iş görürdü öyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.