Şimdi Ara

Ekran Kartı Rx570 - Ani Isınma Sorunu - Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Rx570 ile başıma gelen ve çözdüğüm bir sorundan bahsetmek istiyorum başına gelen olursa çözümü bilsin.. 19.9.3 sürücüsüne güncelledikten sonra değişik bir ısı sorunum olmaya başladı.
    Şöyleki , Boşta 35 dereceyi geçmeyen kart, oyuna yada furmarka soktuğumda anında 80 dereceye çıkıp orada kalıyordu (79-80) . 80 max temp limit olduğu içinde 81 olduğu anda oyunda fps sıfıra ınıp tekrar çıkıyordu haliyle kart kendini kapatıp açıyordu anlık olarak.
    Ama işin garip yanı, yükten çıkar çıkmaz 2sn de 40a geri iniyordu. Yani o kadar çabuk ısınıp soğuması imkansızdı. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşündüm haliyle..

    DDu ile güvenli modda sürücüleri kaldırp 19.2.2 ile değiştirdim ve Afterburner i de silip yeniden güncel versiyonu kurdum zira fan ayarları falan yapmıştım.
    Elim değmişken kartıda söküp macunu yeniledim termal pedlere gözattım ama iyi durumdalar.

    Şuanda kart oyunlarda 72yi geçmiyor ve kademeli olarak ısınıp soğuyor olması gerektiği gibi ve kart pulse modeli, sıfır DB özelliği yok diye biliyordum ama 45i vurmadan fanlar çalışmıyor extra ayar yapmamama rağmen. Şuan gayet güzel oldu. Bu tarz bi sorun ile karşılaşırsanız muhtemelen beta sürücü yada afterburner tarzı programlar yüzünden oluyordur.

    Ekran Kartı Rx570 - Ani Isınma Sorunu - Çözüm







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.