Şimdi Ara

Ekran kartı no signal problemi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Yurtdışından test ederek aldıgım 2.el GTX 1080 ti kart Türkiye'ye getirip makineye taktığımda no signal hatası verip çalışmadı. Fanlar normal dönüyor,beyaz renkte led yaniyor kartin uzerinde, pc herhangi bir hata sinyal sesi vermiyor. Normal açılıyor ama monitore goruntu gelmiyor.

    Anakart Gigabyte Z77-D3H ve PSU Thermaltake Smart RGB 700 watt. Baktığımda kartla uyumlu görünüyor herşey.Forumdaki benzer konulardan onerilen cozumleri denedim fakat sonuc elde edemedim.

    -Bios pili cikarma
    -Anakart bios update
    -Bios uzerinden onboard ekran kartını disable etme ve diger islem adımlarını da denedim.
    -Farklı kablo ve donusturucu ile denedim sonuc alamadım.
    -Eski ekran kartını taktıgımda ise gayet guzel goruntu elde ediyorum. (Yani ekran kartı dısındaki herseyin saglamligindan eminim.)



    Kartin garantisi bitmis durumda. Eger tamir gerektiriyorsa, tahmini tutar belirtebilecek var mı?







  • Yok mudur fikri olan ağalar?
  • önce termal macununu yenileyin...
    sonra tamir düşünün...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vtnsvr

    önce termal macununu yenileyin...
    sonra tamir düşünün...
    Hocam oncelikle vakit ayirip yanitladiginiz icin tesekkurler. İlgili kart temizlik islemlerini titiz bir sekilde yapip, termal macunu da yeniledim fakat, sonuc degismedi.

    Aklıma arada guc kaynaginin yetersiz gelme ihtimali de geliyor ama. Guc kaynagi 80 sertifaklı ve 700 watt.
  • Ekran kartını taktıgınızda onboard a goruntu aktarıyor mu ona bir bakin. eger onboard a ekran geciyorsa ekran kartını abak.tarik a göndermeyi deneyebilirsiniz. Eger goruntu gelmezse bir yerde bir sıkıntı vardır. belkide baska çıkışa görüntü veriyor olabilir. vga dönüştürücü mü kullanıyorsunuz?
  • Monitör, grafik kartın çalışıyorda olsa bozukta olsa bir girdi algılardı. No signal diyorsa kartın görüntü çıkışında bir sorun vardır, yada bir converter kullanıyorsan ondada sorun olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Din Djarin

    Ekran kartını taktıgınızda onboard a goruntu aktarıyor mu ona bir bakin. eger onboard a ekran geciyorsa ekran kartını abak.tarik a göndermeyi deneyebilirsiniz. Eger goruntu gelmezse bir yerde bir sıkıntı vardır. belkide baska çıkışa görüntü veriyor olabilir. vga dönüştürücü mü kullanıyorsunuz?
    Hocam onboard moda gectigimde hicbir sıkıntı yok, ya da eski ekran kartını takınca hersey normal calısıyor. Cesitli kablo,donusturucu ve monitor ile denedim. Sonuc hep aynı maalesef.
  • İmkanınız varsa başka pc de ve test ettiğinizde hangi çıkıştan görüntü aldıysanız o çıkıştan dönüştürücüsüz görüntü almayı deneyin.

    bazen soketler arızalı olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazuya58

    İmkanınız varsa başka pc de ve test ettiğinizde hangi çıkıştan görüntü aldıysanız o çıkıştan dönüştürücüsüz görüntü almayı deneyin.

    bazen soketler arızalı olabiliyor.
    Baska pc de denendi hocam. O da fayda etmedi. Tek temennim gpu islemcisinin yanmamis olmasi. Cikis birimi arizali ise en azindan ucuza kurtuluruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.