Şimdi Ara

EKRAN KARTI MAVİ EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • casper h36 nvidia bılgısayarım var fan sorunu vardı bılgısayarcıya verdım ve gerı aldıgımda oyuna gırdıgımde mavi ekran alıyorum ve bılgısayar kendını yenıden baslatıyor tekrar acıldıgında ıse ekran kartını gormuyor ve dıger ekran kartıyla devam edıyor yani intelle. hata kodu : 0x00000116 ben donanımsal oldugunu dusunuyorum. sızınde yardımınıza ıhtıyacım var tamır edılcek bıseymı yazılımsal bısekılde duzeltılebılırmı ve tamır edılemesse masrafım ne kadar olur. sımdıden tesekkurler. bılgısayarcı da kabul etmıyo sucunu cok ıyı aıle cocuguymus.



  • hocam bence b.sayarcı fanları düzgün oturtamamış yada macunlamadan takmış olabilir.. muhtemelen ısı sorunun var.. OpenHardwareMonitor programını yükleyip ısıları kontrol et..
  • bu arada ekran cipsetin çok ısındığı zaman kendini devreden çıkartır dolayısıyla makine mavi ekrana düşer.. ekran kartı çalışmayı durdurduğu için makine ilk onboarddan açıyor eğer fan ve ekran çipsetin kolay ulaşılabilir bir yerdeyse ( kapağı falan varsa ) macunla.. bu şekilde uzun süre dayanmayıp yanacaktır sonunda.
  • hocam ısı sorunu zaten var bılgısayarda ama bu ondan degıl bence cunku dırek actıgımda denıyorum oyuna gırmeyı ısınmasına zaman kalmıyo yanı ama bu fan benım arızalıydı kendı kendıne kapanıyodu bılgısayar ondan dolayı hasar almıs olabılırmı bıde nasıl tamır ettırebılırım yada yenısını alabılırım hıc bı yerde bulamıyrum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.