Şimdi Ara

Ekran kartı ısı ve fan problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 1.5 yıllık bir bilgisayar sahibiyim daha önceleri hiç yapmazdı fakat son 1-2 aydır bu problemle karşı karşıyayım.

    Gigabyte Aorus RTX 2080 Xtreme Ekran Kartına sahibim bilgisayarın diğer bileşenleri de gayet üst seviyede fakat ne zaman PUBG-Mount Blade vbg. yüksek grafik isteyen oyunları açsam bir an da fanlar deli gibi dönmeye başlıyor kasa modelim açık olduğu için sesi rahat duyabiliyorum normalde de tabii ses var fakat inanılmaz bir hızda dönmeye başlıyor ve bunu her 30 saniyede bir tekrarlıyor bunun sebebi ne olabilir?
    Bazı günler 10-15 sayfa Firefox açınca da bunu yapıyor ama tek sefer oyun oynarken sürekli yapıyor bunu ve beni tedirgin ediyor sizce ne yapmalıyım?
    Bazen düşük grafik isteyen oyunlarda bile yapmaya başladı normal hızının x3 katı diyebilirim.







  • Kurdugunuz bir fan kontrol programi vb mudahalede bulunuyor olabilir. Guncel kurdugunuz Fanspeed, MSI Afterburner, HWinfo vb ne kadar uygulama varsa hepsini kaldirin. Display Driver Uninstaller ile ekran karti driver'ini silip yeniden temiz kurulum yapin.

    Sorun cozulmezse, en kotu MSI Afterburner ile sabit bir fan ayari ayarlar kullanirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Kurdugunuz bir fan kontrol programi vb mudahalede bulunuyor olabilir. Guncel kurdugunuz Fanspeed, MSI Afterburner, HWinfo vb ne kadar uygulama varsa hepsini kaldirin. Display Driver Uninstaller ile ekran karti driver'ini silip yeniden temiz kurulum yapin.

    Sorun cozulmezse, en kotu MSI Afterburner ile sabit bir fan ayari ayarlar kullanirsiniz.
    MSI Afterburner kullanıyorum ama uzun süredir kullanıyorum oradan sabit bir ayara geçsem bile yüksek grafikli uygulamlarda ses artıyor direk.

    Fakat şunu fark ettim tüm fanları kapattım şu an sıvı soğutmanın sesi yüksek geliyor bilmiyorum pek anlamadığım bir durum ama sıvı soğutma da 3 fan var Cooler Master ML360R Sıvı Soğutma kullanıyorum kasanın görselini ekledim sesin sizce sıvı soğutmadan yani işlemciden geliyor olma ihtimali var mı acaba?

    Ekran kartı ısı ve fan problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apache0990 -- 15 Mayıs 2020; 23:8:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.