Şimdi Ara

ekran karti doktorali arkadaslar.. 9800 mu 5900 mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hangisi
    ve
    neden?

    3dmark ve aqua da fx daha iyi aliyor

    ama hl2 ye bakip kaliyoruz, nvidia tabiki patchini cikaracak bundan once ama, 9800 u onerecek bir kisi varmi?



  • Bende ikisinin arasında kaldım.9800 yada 5900 hangisini alcam diye ama, ama gittim 5900 ultra aldım walla,bayağıda araştırdım ama sadece hl2 ye bakıp bir kart alınmaz hangisini alacağına sen karar verecen ama benim bildiğim sadece bir oyuna bakıp ekran kartı alınmaz.5900 ultra nerdeyse 10 testin 8 inde 9800 pro yu geçiyor.Sonuçta herkes valve nin ati ile,id software inde nvidia ile anlaşmalı olduğunu biliyor.Birde level dergisinde hangi sayısında olduğunda hatırlamıyorum ama, HL2 nin sunumunu yapan kişi fx5800 ler için bile çok kaliteli bir ekran karı gibi çok güsel şeyler söylemiş.Zaten bildiğim kadarı ile iki kartında genelde DırectX9 e gidiş yönleri farklı ati ler charisma diye fx ler ise cinefx motoru ile gidiyorlar.Cinefx motoru okuduğum kadarı ile directx9 dan çok daha fazlasını veriyor tabii bu nasıl kullanılır bilmiyorum.
  • bence 9800..
  • 9800 bencede
  • 9800.
    5900'ların sorunları sadece HL2 ile sınırlı değil. DX9 tabanlı çoğu oyunda yavaş kalıyorlar. Doom III bir şekilde özel kod kullanarak bunun çevresinden dolaşmış durumda, amma görünen o ki PixelShader 2.0 kullanan kodlarda NVidia zavallı kalıyor.
  • 9800.
  • Geforce FX, DX9'da sınıfta kaldı. Bu bir gerçek. Ati'nin tasarımı DX9 tasarımına paralel yapılmışken, nVidia kendi mimarisini zorlamaya çalıştı. Ati'ye yetişebilmeleri için nVidia'nın her DX9 oyunu için sürücülerini "optimize[}:)]" etmesi gerekiyor, ya da oyun yazanların bi sürü zaman harcayıp nVidia'ya özel değişklikler yapmaları gerekecek. nVidia'nın sürücüler konusunda yaptığı numaralar artık kendi hayranlarının bile midesini bulandırıyor.

    Herşey DX9 demek değil tabi ama almışken daha iyi olanı -Radeon- almalı.

    Not: Aqua'da FX daha iyi değil. O beta detanator sürücüleri "optimize" edilmiş (eksik / yanlış / kalitesiz görüntü üretiyorlar). nVidia sadece fillrate yüzünden yetişebiliyor radeon'a.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Bende ikisinin arasında kaldım.9800 yada 5900 hangisini alcam diye ama, ama gittim 5900 ultra aldım walla,bayağıda araştırdım ama sadece hl2 ye bakıp bir kart alınmaz hangisini alacağına sen karar verecen ama benim bildiğim sadece bir oyuna bakıp ekran kartı alınmaz.5900 ultra nerdeyse 10 testin 8 inde 9800 pro yu geçiyor.Sonuçta herkes valve nin ati ile,id software inde nvidia ile anlaşmalı olduğunu biliyor.Birde level dergisinde hangi sayısında olduğunda hatırlamıyorum ama, HL2 nin sunumunu yapan kişi fx5800 ler için bile çok kaliteli bir ekran karı gibi çok güsel şeyler söylemiş.Zaten bildiğim kadarı ile iki kartında genelde DırectX9 e gidiş yönleri farklı ati ler charisma diye fx ler ise cinefx motoru ile gidiyorlar.Cinefx motoru okuduğum kadarı ile directx9 dan çok daha fazlasını veriyor tabii bu nasıl kullanılır bilmiyorum<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Başka bir topikte (http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=52087) kartından memnun olmadığın halde burada neden tavsiye ediyosun?




  • Kesinlikle 9800 pro...
  • ASPART ben kartımdan memnun değilim diye hiçbir zaman birşey demedim.Orda demek istediğim,yada başka yerlerde yazdığım yerlerde söylemek istediğim benim ekran kartında sorun varmı demek istiyorum.Yani yanlış üretimmi yada sistemimdemi bir dengesizlik var demek istedim.Lütfen bir dahaki sefere bir şey söylerken daha dikkatli olurmusun.Sonuçta benim alıpta memnun kalmadığım bir şeyi başkasına önercek kadar sapık biri değilim.
  • 9800 pro bencede
  • 9800
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by LUCIFER</i>
    <br />ASPART ben kartımdan memnun değilim diye hiçbir zaman birşey demedim.Orda demek istediğim,yada başka yerlerde yazdığım yerlerde söylemek istediğim benim ekran kartında sorun varmı demek istiyorum.Yani yanlış üretimmi yada sistemimdemi bir dengesizlik var demek istedim.Lütfen bir dahaki sefere bir şey söylerken daha dikkatli olurmusun.Sonuçta benim alıpta memnun kalmadığım bir şeyi başkasına önercek kadar sapık biri değilim.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Orada kartı 9800 ile değiştirmeyi düşündüğünden bahseden ben değilim ama, sensin.
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Teşekkür ederim.
    Bende 9800 pro olarak değiştirmeyi düşünüyorum<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Lütfen biraz daha özen gösterelim.




  • Banada 9800 pro daha iyi bir kart gibi geliyor ama çok araştırmadım. yinede size şöyle bir tavsiye olacak yeni nesil ekran kartlarını eski benchmarklarla deneyenlerden kaçının derim. Örneğin ti4200, fx5600 lerden çok daha ii sonuçlar alıyor 3dmark 2001 e göre. ancak 3dmark2003 de fx5600ler geçiyor. o yüzden yeni nesil oyunları göz önüne alarak eski benchmarkları artık kale almayın.
  • Su aralar kral 5900 ultra [krl]
    ama bahsedıldıgı gıbı ılgınc stabılıte sounları var. sonuca ıkısı de parasının hakkını verecek gonul rahatlıgı ıle alabılırsın.[^] (tabı o kadar para kıyınca gonlun ne kadar rahat olursa )
    he pek onemsermısın bılmıyorum ama sen hangısını alırdın desen 9800 pro derdım. nedenı ıse;
    ATI Rulaz.[clps]
  • 9800 pro da 5900 ultrada çok pahalı alıceksin bir 5900 o/c ile ultra seviyesinde kullanacaksın...
  • 9800
  • ASPART, tamam kartımı değiştirmeyi düşündüm ama sonuçta değiştirmedim,
    ve ben burda 5900 ultra yada 9800 pro yu önermedim, sadece kendi fikrimi söyledim.Git 5900 ultra yada 5900 al demedim,yada 9800 pro al demedim farkedersen, son karar onun diye bir cümlem var.Sonuçta bir ekran kartına okadar para verirken senin benim yorumlarından çok daha fazlası gerekir.Ben sadece 5900 ultra aldım.Bilmiyorum hata yaptıysam oda bana kalmış.Neysem bence daha fazla uzatmayalım, konuyu tatlıya bağlayalım.[frndsp]Yani ikiside çok iyi kart[clvr]Bence 9700 pro ve normal 5900 da çok alınabilir bir kart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.