Şimdi Ara

Ekran kartı 0,8 volt istiyor ama anakart 1,5 verebiliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen konuya giriyorum,

    Sistemim şöyle:

    Anakart : Abit KV8-Max3
    İşlemci : AMD Athlon 64 3200+ (S754)
    Ram : 2 x 512 DDR 400 Twinmos
    HDD : 1 Pata + 3 Sata Seagate
    PSU : TT Toughpower 750

    Bu sistemle birlikte Sapphire X1950 GT AGP kullanıyorum fakat oyunlarda ve hatta bazen internette gezinirken bir anda ekran kararıyor ve sistemdeki tüm aktivite bir anda duruyor. Bir dahaki açılışta da Windows "donanımlarınızdan bir ya da birkaçı aşırı ısındığından sistem kapanmıştır" gibisinden bir uyarı mesajı çıkıyor.

    Baya bir uğraştım sorunlar neden kaynakalıyor acaba diye, hatta tek HDD ye düşürdüm sistemi ama yine de sonuç alamadım. En sonunda ekran kartının kutusunu dikkatlice bir daha okudum ve aşağıdaki resimde işaretlediğim yere takıldım. Ekran kartı AGP 8X çalıştığında 0,8 volt, 4X çalıştığında da 1,5 volt bağlayın yazıyor.

    Kutudaki Yazının Resmi

    Sonra hem Guru dan hem de Bios üzerinden baktığımda, AGP yoluna verebildiğim en düşük gerilim 1,5 volt olduğunu gördüm. Ben de şimdilik kartı 4X olarak kullanıyorum.

    Sizce ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenngiz -- 30 Kasım 2008; 20:45:37 >







  • daralıyorum.

    bilgisayarı kaldırıp camdan atasım var!!!
  • Arkadaşımın bilgisayarında aynı sorunu yaşadık. Bir sürü başlık açtık burada, hiçkimse tam bir teşhis koyamadı ama sonra aynı sizin gibi kutuyu okuduk ve ardından akartın sitesinden indirdiğimiz klavuza baktık, tam olarak sizinki gibi bir sorun olduğunu gördük. Ne yaptıysak çözemedik malesef ve şimdi komple sistemi değiştiriyor...
  • Ya benim de gidişat aynı yönde. ama yakında askerlik olduğu için pek te içime sinmiyor sistemi yenilemek. malum dönünce yine eskimiş olacak sistem.

    Ben yarın Sapphire e bir mail atmayı düşünüyorum. gerçi teknik desteği ati (AMD) veriyo ama yine de bir iki soruma kısa zamanda cevap almıştım daha önce. Bir de kutunun üzerinde 8X için 0.8v (küçük "v" ile) yazıyo diğer taraftan 4X için 1.5V (büyük "V" ile) yazıyor. acaba yorum hatası mı yapıyoruz? küçük "v" genelde versiyon manasında kullanılır. Ya da baskı hatası olabilir.

    Ben yarın en iyisi bir mail atıp sorayım. Buraya da yazarım eğer bir sevap gelirse.
  • Yok dostum sanırım baskı hatası sendeki küçük "v", bizdeki kutuda büyük yazıyor. Biz de hem AMD'ye hem HIS'e hem de Gigabyte'a mail attık konuyla ilgili ama üç gün geçmesine rağmen henüz bir yanıt gelmedi hiçbirinden. Hal böyle olunca kartı aldığımız yerle görüştük (hepsiburada), bugün ürünü kargoya veriyoruz, yerine muhtemelen 3850 ya da 8800gt alacağız... Pci-e olacak tabi..
  • hayırlısı olsun kardeş,

    inşallah kısa zamanda çözülür problem. benim şu aşamada değiştirmek ya da sistemi yenilemek gibi bir şansım yok malesef. onun için biraz daha kurcalayayım diyorum. baktım olmuyo gaz döküp yakacam zaten.
  • Hay Allah! Bir üstteki mesajı yazdıktan sonra maillerimi kontrol ettim, his'ten cevap gelmiş, kullandığınız power en az 350watt olsun demiş, bir de anakartın biosundan ekran kartını 256mb'a getirin demiş... Bios'u da epey kurcalamıştık ama bunu denemişmiydik hatırlamıyorum, sen bir dene istersen, bizim için epey geç bunu denemek için


  • Geç gelen kınayı ....... diyosun. Sen de haklısın.

    Bu bahsettiğin maili buraya da yapıştırabilir misin. Hem ben de uygulayayım söylenenleri, hem de belki başka arkadaşların da işini görür.

    Teşekkürler
  • Aynen yapıştırıyorum:

    quote:

    Dear Cagatay,

    Have you connected the external power cable which at the top right corner of the VGA (4pins connector like floppy)? What is the watt of your power supply? We suggest 350W or above. You can also try to increased the (AGP or memory) Aperture in the motherboard Bios from 64mb - 256mb. I have checked the latest driver for this card is 8.501. Please download it, remember to uninstall the driver before to install a new one.

    http://www.hisdigital.com/un/download1-361.shtml

    Regards,

    HIS support




  • Teşekkürler,

    Yeni birşey söylememişler aslında. Böyle bir durumda onlara mail atabilen birisi, bu yazılanları denemiştir büyük ihtimalle. En azından Türkiyeden gelen maillerde biraz daha detaylı çözümler anlatabilirler

    Anlaşılan gittiği yere kadar kullanacam sistemi. Başka yol gözükmüyor. Nerde tırak orda bırak durumu.
  • Aynen dediğin gibi, çok üstünkörü bir cevap vermişler... Bir de bu maile cevap veremiyorsun, ya da siteden konu hakkında yeni soru gönderemiyorsun. Tekrar soru sormak istesek hikayeyi baştan anlatmamız lazım yani, hatta anlatıp üstüne siz de şöyle şöyle demiştiniz, ama bak aslında öyle değil böyle vs. vs.


    Sana da hayırlı tezkereler bu arada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.