Şimdi Ara

Ekran karardı??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Dizüstü Dell ekranı birden karardı ve çok çok koyu nerdeyse görünmeyecek şekilde ekran. Garantisi doldu. Ne yapmalıyım sizce?



  • LCD panelin arka aydinlatmasi ile ilgili bir sorun gibi duruyor.

    Yapabilecegin tek sey LCD panelin icini acip sorunun tam olarak ne oldugunu anlamaya calismak.

    Oncelikle cevirici(inerter) baglantilarinda bir sorun var mi onu kontrol edeceksin, eger kablolari gevsemis veya cikmis ise kolayca halledilir. Eger baglantlarda sorun yok ise lamba ya da cevirici devrenin kendisinde sorun var demektir. Lambayi degistirmekten baska caren yok, cevirici devresini de tamir etmeye(ettirmeye) calisabilirs. Ben ugrasamam dersen teknik servise goturup onlarin ugrasmasini bekliceksin o zaman. Ancak fiyat olarak standart servis ucreti uzerine parca parasi alacaklardir, teknik servis tamir etmek yerine degistirmeyi tercih edecektir, sonucta sana 60 dolar gibi bir fiyata maal olmasi lazim.

    abuk sabuk fiyatlar isterlerse farkli yerlere goster, adamlarin yapacagi is malzeme degistirmek oldugu icin is kalitesi konusunda endise etmen yersiz, bosuna fazla para verme.
  • sorun büyük ihtimalle inverterden kaynaklanıyor benimde başıma gelmişti açtığım konulara bakarsan resimlerini felan görebilirsin benim ivverterde soğuk lehimler temassızlık yapmıştı bende sıcak lehimle yeniledim hepsini şimdi epeydir kullanıyorum yaklaşık 6 ay kadar oldu sıcak lehimden sonra iki kere daha oldu ben arızanın hangi parçada olduğunu bulduğum için ekranın florasanı sönünce cımbızla temas ettiriyorum oluyor
    eğer senin sorununda inverterdense benim gibi yapabilirsin yada yeni bi inverter alabilirsin benim inverterden aradım bulamadım ama sorun ekranın florasanlarındada olabilir kolay gelsin
  • Şarjı Bitmiştir Yada Darbe Felan Yediyse Ufan Kabloları Temaazsızlık Yapmıştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.