Şimdi Ara

EKRAN DONUYOR (DVİ NO SİGNAL ) RESET ATMAK ZORUNDA KALIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar , pc de herhangi bir oyun oynarken veya internette gezinirken bilgisayarımın ekranı donuyor ama alttaki sesler gelmeye devam ediyo (takılı kalmış şekilde sürekli tekrar ederek) . 3-4 saniye sonra ekran siyah oluyo ve dvi no signal mesajı geliyo. Bundan sonra reset atmak zorunda kalıyorum. Ancak bi seferinde internette gezinirken yine ekranım dondu ancak ekranın yarısı siyah yarısı normal görüntüyü vermeye devam etti . Bir şekilde flash player yada shockwave playerdan olabilceğini düşündüm. Sizce ne olabilir ?

    NOT: Bidaha oldugu takdirde video yükleyeceğim.



  • emreacikay kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sorun donanımsal, kaynağı da ilk aklıma gelen VGA kart, ikinci ise PSU...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreacikay

    Selamlar , pc de herhangi bir oyun oynarken veya internette gezinirken bilgisayarımın ekranı donuyor ama alttaki sesler gelmeye devam ediyo (takılı kalmış şekilde sürekli tekrar ederek) . 3-4 saniye sonra ekran siyah oluyo ve dvi no signal mesajı geliyo. Bundan sonra reset atmak zorunda kalıyorum. Ancak bi seferinde internette gezinirken yine ekranım dondu ancak ekranın yarısı siyah yarısı normal görüntüyü vermeye devam etti . Bir şekilde flash player yada shockwave playerdan olabilceğini düşündüm. Sizce ne olabilir ?

    NOT: Bidaha oldugu takdirde video yükleyeceğim.

    Kardeşim kanımca termal macunların iyice kurumuş. Bunun için işlemci yada ekran kartın ısınıyor ve pcnin kapanmasına neden oluyor. ben sana bir program verim, bu programdan işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını izle. 70 - 80 derecelere çıkıyorsa muhtemelen sorunu ısınmadır.

    *http://indir.gezginler.net/i/16209/31363230395f323031352d30372d3032/ *

    - Resimde morla çizdiğim yerler maximum ısı sıcaklık değerleri. Sol üst kısımlarına neler olduklarını yazdım.


     EKRAN DONUYOR (DVİ NO SİGNAL ) RESET ATMAK ZORUNDA KALIYORUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostBlade465 -- 3 Temmuz 2015; 15:07:18 >




  • teşekkürler cpu sıcaklığım 40 dereceyi geçmiyo sürekli izliyorum ve ekran kartıda yaklaşık 36 derece eğer ısınsaydı ekran kartının fanları otomatik hızlanırdı diye tahmin ediyorum . yani 70-80 derece çok çok uç noktalar benim için .Önceden de belirttiğim gibi bu masaüstündede gerçekleşti bir kez.
  • psu 1000 w civarı hani darboğaz vs diyicem ama o da olmaz.Peki bu dairedeki elektrik tesisatından kaynaklanabilirmi voltaj düşüklüğü vs . Bazen ses sistemim açılmıyor fişi çekip yeniden takıyorum vs . Şu anda çoklayıclar la beraber bi prize 11 fiş bağlı .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreacikay

    psu 1000 w civarı hani darboğaz vs diyicem ama o da olmaz.Peki bu dairedeki elektrik tesisatından kaynaklanabilirmi voltaj düşüklüğü vs . Bazen ses sistemim açılmıyor fişi çekip yeniden takıyorum vs . Şu anda çoklayıclar la beraber bi prize 11 fiş bağlı .

    Bence ondan dolayı olabilir. Güç yetersiz geldiği için sistemde aksaklıklar meydana geliyor olabilir. 11 tane fişi tek bir yerden değilde başka prizlere bölerek dene. Belki sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.