Şimdi Ara

- Ekonomik KRİZ kime KRİZ? - (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
6
Favori
28.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dellci kullanıcısına yanıt

    Bu tahvillerin şuanki durumu nedir merak ediyorum.

  • 10 15 yıldır sermaye birikimi oluşuyor.


    adeletsizliğin had safhada olduğu bir sermaye birikimi.


    türkiye sermaye birikiminde çok geride olduğundan bu yaşananlar bir kriz şeklinde çıkıyor.


    bizim seçtiğimiz serbest piyasa ekonomisi acımasız ve de hiç de sosyal bir ekonomik sistem değil.


    kapitalizmin en bebe safhasına yeni geçtik olacak bu krizler.

  • Forumun en eski konusu falan mı
  • En son 7 yıl önce yazdığım yazıda bol para dönemi bitiyor demişim .

    Bu durum covid ile maalesef değişti ,hem de ne bol para herşeyi yıkacak kadar dolar basıldı ve basılmaya devan edecek .Bu durumdan dolayı dünyadaki negatif faiz ile birleşince ,bizim gibi ülkelere gelen sıcak para dolarda geçici düşüşü gerçekleştirmiştir .

    Bu son 10 yıl içinde kasadaki para sıfır ve devamında eksi bakiyeye getirilerek aşırı kırılgan bir durum hasıl olmuştur .

    Ülkemizin durumu belli bunu çok fazla yazmaya gerek bile kalmadı, ancak bu aşırı dolar bolluğu ve negatif faiz ortamı yatırımcılar açısından da ülkemizi cazip hale getirmektedir .

    Başta çinli firmalar olmak üzere arılar gibi yatırım yaparak ülkemize gelmesi söz konusu olabilir .Ancak bu noktada çok tehlikeli bir durum söz konusudur ,yakında gerçekleşecek bir borsa krizi onlarca yıllık firmaların sahiplerini çinli veya ucuza hazır yatırım yapmak isteyen arap kökenli aslında ingiliz sermayesi olacak firmalara devri söz konusu olacaktır.

    Milliyetçilik fikri ile elimizde olanı kaptırmamak esas politika olmaz ise ,t0m çalışanların 2025 sonrası maaşlı köleler haline dönüşmesi kaçınılmazdır .

    Bu tehlikeli durumu engellemek için başta madenlerinizi yabancılara kaptırmamak temel politika olmalıdır. Bizim olmayacak ise bırakın yer altında kalsın.Aynen savunma sanayi gibi yerlilik oranı artırılarak çok da teknşk olmayan madencilik ile ülkemizin zor zamanlarda çıkış yapması son kurşunu olacaktır .

    Kağıt para ve borç krizi tüm dünyada tetiklendiginde ,emtialar ve değerli madenler onlarca kat değerlenerek tüm borçları ödemesi söz konusu olması durumu,akıllarda tutulmalıdır .




  • Bana sorarsan yaşayan her canlıya kriz.. Hayvanlara, ağaçlara bile.

  • Bu sonbahar ve kış çok sıkıntılı geçecek ,sinyaller hep sıkıntıların artık üstünün kapatılamayacağını gösteriyor .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Söylemeyi unutmuşum ,enerji fiyatları dolar bazında patladı,özellikle doğalgaz fiyatları 4 katına varan artışları tüm diğer enerji ürünlerini patlatacak zaten yükseliş başladı,elektrik ve kömür başta bir de dolar kuru yüzünden ciddi kriz yaratacak.

    Bu öngörümü tüm Avrupa ve Dünya için düşünün ,zincirleme olarak ithal mal girdileri artarak tüm ara mallarda euro veya dolar bazımda artış olması yüksel muhtemel,bu da enflasyonu tetikleyerek yeni bir finansal krizi tetikleyecektir.

    COVİD NEDENİYLE üretimin kısılması krizi sadece ötelemiştir ,ancak sonuç değişmez zaman meselesi artık,büyüme artışı ile beraber beklenen ekonomik çöküş öne çekilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 22 Eylül 2021; 17:41:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son mesajımı yazdığımdan beri epey bir değişme oldu.

    Özellikle rusya hamlesi kısa vadede bitecek gibi görünmüyor ,ayrıca FED faizleri artırmaya başladı devam edeceğini de beyan etti .Bu karar çok önemlidir çünkü piyasaları vuracak hamleleri başlattı ,dılar değerlenirken diğer para birimleri görece olarak azalmaya başladı , coin piyasasını da vurdu asıl vurgun yazın yaşanacak ,bu piyasadan para çıkışı olması muhtemel ,ileride ne olır bilinmez ama önünüzdeki 3 ayncoin piyasası için kritik olacak .

    Ülkemizde de maaşesef dolar yaz boyunca artacaktır büyük atakları eylül sonrasına bekliyorum .

    Büyük çöküşe yani shutdown için artık sadece seneler kaldığını ifade edebiliriz ,rusya hamlesi bu kaçınışmaz sona giden hamlenin devamıdır .Aralarında bir çatışma var gibi gözükse de her adım çöküşün ayak izlerini geride bırakacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bu foruma yazalı beri en ağır krizi yaşayan Türkiye'm yapılan hatalı aksiyonların sonuçlarını yaşamakta .

    Aslında dünyanın büyük ekonomileri de çok büyük sıkıntı altında ,ancak merkez bankalarında basılan para ile piyasadaki yangını şu ana kadar durdurmuş görünüyor.

    Bütün bunlar bir yanılsama, çünkü patlatılan savaş ekonomisinin üzerine örtmek istediği en büyük sorun basılan tüm dolarların euronun karşılıksız olmasıdır.

    Piyasalar bir fitili bekliyor ve bu fitil bankalar iflası ve arkasından merkez bankaları iflasları ile ilerleyecek .

    Dünyada savaş çanları çalıyor ise mutlaka öncesinde büyük ekonomilerin borçlarını çevirme zorluğu vardır.

    Birinci ,ikinci dünya savaşlarını inceleyebilirsiniz en az on yıllık bir ekonomik çöküşün sonucu olduğunu ve savaş sonrasında canlanmanın yaşandığını göreceksiniz .

    Şimdi durum ise eskisine çok daha ağır ekonomik sıkıntıyı öngörüyor zaten büyük ekonomiler en son çöker, ilk önce zayıf olanlardan başlar bu zincirleme reaksiyon .

    Ülkemiz de bu zayıf ekonomik dengede olan ülkelerden birisidir .Arjantin başta gelir .
    Ancak öz kaynakları yeraltı zenginlikleri olmayan ülkeler birinciliği paylaşırlar .

    Önümüzdeki 18 ay büyük olayların zincirleme ekonomik sıkıntıları tüm dünyada göreceğiz.Bizler yüksek enflasyona alışkın olmamıza rağmen Avrupa ve amerikada olan değişimlerin yansımasını bizler de yaşayacağız .

    Bekleyerek izleyelim .

    Maalesef kötü bir film senaryosu izleyeceklerimiz olanlar....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.