Şimdi Ara

Ekmek,reflü,sindirim sistemi ilişkisi ve yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Yıllardır reflüm vardı.Bu yüzden her sabah mide koruyucu (ppi) kullanıyordum.Her reflü hastası gibi ne zaman doktora gitsem antiasit şurupları hapları dayayıp gönderiyorlardı.Araştırdıkça ppi lerin uzun vadede birçok yan etkisi olduğunu öğrendim.En kötüsüde mide asidini sürekli düşük tuttuğu için asidik ortamda ölmesi gereken zararlı bakteriler ölmüyor ve yine asidik ortamda çözülmesi gereken vitamin minareller boşa gittiği için metabolizmada birçok sorun ortaya çıkıyor.Yani mide asidi olması gereknden daha az olmamalıydı.Dolayısıyla ilaçlar günü kurtarıyor daha çok ilaca bağımlı hale getiriyordu.Ameliyat olanlar ise maalesef memnun değillerdi.Ameliyat olup ilaç kullanmaya devam edenler vardı. Son birkaç yıldır ise mide bağırsak sistemim çok kötü durumdaydı.Ne yesem,ne içsem gaz,şişkinlik,ağrı,acı,kramplar,sindirim sorunu kullandığım onca ilaca ve bitkisel ürünlere rağmen geçmek bilmiyordu.

    birkaç gün önce ilginç birşey oldu.Birkaç öğün ekmek yemedim.Bu arada ekmeği çok yerim.ekmek yemeyince sindirim sorunlarımın ve reflümün hafiflediğini hissettim.3 gündür ekmek yemiyorum ama yine unlu gıdaları tüketiyorum.İşte burası ilginç.sorun unda değil ekmekte.Ve şunu düşünmeye başladım.Ekmekte olup unda olmayan ne var? nasıl bir katkı maddesi var ki sindirim sistemini mahvediyor?

    3 gündür mide koruyucu kullanmıyorum.Bırakın 3 günü,1 gün bile kullanmasam midem alev topuna dönerdi.Tabi ufak ataklar oluyor ama zamanla mide sistemi oturunca onunda geçeceğini düşünüyorum.

    Benzer durumu yaşayan,bilgisi olan arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmak isterim.

    Bu arada ufak tefek ataklar olduğunda süt içiyorum.


    Edit: Maalesef yanmalar yine başladı.Hemde eskisinden daha kötü.Tekrar ilaca başladım.artık ameliyatı ciddi olarak düşünüyorum.Bu işi en iyi yapan uzmanlardan birisi Ahmet Türkçapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 28 Ekim 2023; 11:40:45 >







  • Maya…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.