Şimdi Ara

EKİNALAN'DAN BOMBA GİBİ AÇIKLAMALAR !!! (işte açıklamanın tam metni)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TT’ye America Online modeli

    TT Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, ADSL’in yaygınlaşmasıyla, şirketin internet üzerinde katma değerli hizmetler sunacağını belirtti. Ekinalan, TT’nin önündeki süreci, America Online’a benzetiyor.
    Microsoft Türkiye’nin düzenlediği Microsoft Zirvesi İlkbahar 2005’te toplanan ‘Telekomünikasyon Zirvesi’nde konuşan Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, TT’nin katma değerli bilişim hizmetleri sunan bir yapıya kavuşacağını vurguladı. Ekinalan, ADSL’in 2005 sonu itibariyle 1.5 milyon kullanıcıya ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.
    TÜRK TELEKOM EKOSİSTEMİ
    NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan TT Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, TT’nin gelecekte ABD’nin en büyük servis sağlayıcısı America Online’ı andıran bir yapıya kavuşacağını ifade etti. Ekinalan bu değişimi, “Ses iletiminden, veri iletimine geçmek istiyoruz” şeklinde özetliyor.
    Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan’ın çizdiği yeni vizyonda, TT altyapı sağlayıcısı olmaktan çıkarak, bilişim teknolojileri üreten veya bunları satın alan ve çözüm ortaklarıyla bir ekosistem yaratan bir bilişim şirketine dönüşecek. TT yaratmayı düşündüğü ekosistem içinde kullanıcılara ağ güvenliği, chat, mesajlaşma, video hizmetleri, eğlence uygulamaları ve diğer kişiselleştirilmiş hizmetler sunacak.

    SES HİZMETLERİNİN PAYI DÜŞECEK
    Konuşmasında TT bilançosunda ses tabanlı uygulamaların gelirinin giderek düştüğünü, katma değerli hizmetlerin ise arttığına dikkat çeken Ekinalan, “Biz yıllardır altyapı hizmeti veren bir şirket olarak geldik, ama bu yapı hızla değişiyor, tüketici alışkanlıklarına paralel TT’nin de servis anlayışını değiştirmek amacındayız, gelecek yıllarda katma değerli hizmetlerin gelirlerimize oranı artacak” diye konuştu. TT’nin ses dışı uygulamalardan gelir payı 2003’te yüzde 5’ten 2004’te yüzde 9’a yükselmişti.

    OKULLARA ADSL OLUMLU
    Ekinalan, 2005 yılı sonuna dek, ADSL erişimi mevcut internet bağlantılarının bulunduğu kent merkezlerinin yüzde 85’ine taşıyacaklarını belirtti. Ekinalan, ADSL erişiminin yaygınlaşmasının PC satışlarını da tetikleyeceğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara ADSL bağlamasının, öğrencileri evlerinde de PC talebine yönelttiğini dile getirdi.

    ‘ÇAĞRI MERKEZİMİZİ İHALE ETTİK’
    Ekinalan, TT’nin bilişim teknolojileri üretme stratejisinin Türkiye’deki yazılım geliştiriciler ile işbirliğini kapsadığını vurgulayarak, “Tekel yapıdan geldiğimiz için paylaşmak diye bir alışkanlığımız yoktu. Önümüzdeki dönemde sektörle ticari ilişkide daha paylaşımcı bir yapıya döneceğiz. İlk uygulama olarak, çağrı merkezimizi dışarıya ihale ettik, Microsoft ile ortak çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
    ( Ntvmsnbc )







  • bunlar harranda internet gelişi için açılış yapmışlardı , kıl çadırda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.