Şimdi Ara

Egzoz Emisyon'dan Kaldım (Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: talhamahmut Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımı muayneye soktum herşeyden geçti egzozdan geçemedim. Değerlerler resimde var.
    Bir keresinde aracım bilgisayara bağlandığında Oksijen Sensörü hatası vermişti. Bundan kaynaklanabilir mi bunu bilen Antalya'da bir usta yok.
    Sanayide 10 tane usta gezdim hepsi topu birbirine atıyor. Egzozcu Mekanikçiye, Mekanikçi Egzozcuya yönlendirip durdu. Kimisi daha bakmadan Katalitik Konvertör değişecek 1200 lira masraf dedi. Kimisi başka şeyler.


    Yalnızca CO değeri yüksek. Bu neden kaynaklanır bunu bilen birisi yardımcı olabilir mi acaba ??? Egzoz Emisyon'dan Kaldım (Acil Yardım)







  • depoya 4-5 lt etanol koy. sonra yarım saat kadar arabayla dolaş. ardından egzoz muayenesine gir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 24 Haziran 2020; 16:4:16 >
  • 1,5 ay önce ben de kalmıştım. Oksijen sensörünü ve katalitik konvertörü değiştirerek geçebildim.
  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Bu iki şeyi değiştirmem yaklaşık olarak 1500-2000 lira gibi bir masraf oluşturuyor. Bu benim şuan ki durumum için tam bir faciaya dönüşür
  • HeredotEngin kullanıcısına yanıt
    1600 + 80 tl vererek muayeneden geçtim mecbur.
  • Oksijen sensörü etkiler katta etkiler egzoz ölçümünü dışarıda yaptırın yaptırmadan önce yarım depo yakıta benzin katkısı atın sonra 40-50km kadar devirli kullanın ondan sonra deneyin.
  • İlginiz için teşekkür ederim. Özellikle dizelde ve benzinli araçta bu işlemin motordan egzoza giden ısının 400-650 derece olması gerekiyorimiş. Ben 10 km yol yaptıktan sonra girdim geçmedi. Ardından özel bir kuruluşta yaptırmadan önce 30 km yüksek devir kullandım ardından stop etmeden direk teste girdim ve sıkıntısız geçtim. Bunun dışında Tek yaptığım şey hava filtresini yenilemek oldu. Bir nebze de olsa o da fark ettiriyor bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskıden degerler dusuk olurdu..devlet yukselttı boylece herkes kalıyor ve 1500 tl verıp yaptırıyorsun
    devlette ötv kdv den 300 tl sını vergıyı falab cepe atıyor boyle oluyor
  • Tam yazmaya geldim zaten Keşfetmişsiniz. Benim de eski arabayı verdiğim takipçi buz gibi motorla emisyona girip kalmıştı. Aynı şekilde anlayan kimse cikmadı, 2-3 bin kitlemeye çalıştılar. Hava filtresini orjinal alıp sıcak motorla Kendim girdim sorunsuz geçti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mayıs ortası bostancı sanayide emisyon kontrolüne gittiğimde sabah 9 gibiydi, usta arabada torque programının çalıştığını görünce cat ısısı kaç diye sordu 500 ü biraz geçti demiştim 5-10 dakika 2000-2500 devir çevir ısı 750 ye gelsin demişti 10 dakika sonra gelip baktı tamam şimdi gir içeri ölçüm yapalım dedi ve geçtik araç 9 yaşında
  • Katalizör ve oksijen sensörü değiştirmeden önce, aracınızı benzine alın ve şöyle 70-80 km kadar benzinde kullanın. Hiç gaza almadan bir LPG'ciye gidin, egzoza makineyi bağlayıp ölçüm yaptırın. Eğer o şekilde değerler düzelirse gaz ayarınızı yaptırın, muayeneye öyle gidin.

    Yok o şekilde de ayarlar bozuk çıkıyorsa o zaman ucuzdan başlayarak (Buji v.b) ateşleme ile ilgili parçalara bakın. Katalizör dediğiniz parça kolay bozulan bir parça değil, benim 21 yaşındaki arabada orijinal katalizör duruyor.
  • Egzoz muayenesinden kalanları görünce çok şaşırıyorum.

    Pul işini özellerde yapmaya başladığından beri daha çevrem kalan olmadı.

    Araç kanala giriyor fotoğrafı çekilip pul veriliyor ölçüm falan hak getire.

    Ben en son gittiğimde ise egzoz ucuna takması gereken ölçüm cihazını aracın altına atıp fotoğraf çekip hayırlı olsun demişlerdi. Hoş zaten ölçüm yapsa bile araç kalmazdı ama dediğim gibi bu tarz konuları görünce baya şaşırıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

    Egzoz muayenesinden kalanları görünce çok şaşırıyorum.

    Pul işini özellerde yapmaya başladığından beri daha çevrem kalan olmadı.

    Araç kanala giriyor fotoğrafı çekilip pul veriliyor ölçüm falan hak getire.

    Ben en son gittiğimde ise egzoz ucuna takması gereken ölçüm cihazını aracın altına atıp fotoğraf çekip hayırlı olsun demişlerdi. Hoş zaten ölçüm yapsa bile araç kalmazdı ama dediğim gibi bu tarz konuları görünce baya şaşırıyorum.
    Şaşırmaya devam et.

    Bizim en büyük sorunumuz, her işin üç kağıtçılığına kaçmak. Asla medeni olamayacağımızın en büyük kanıtı...




  • 10 km benzinde 5-6 bin devirde sürdüm mü tamamdır
  • emisyon testi saçmalık. madem devlet olarak çevreye önem veriyorsun. eski araçları hurdaya ayırttır ve araç fiyatlarında da indirim yap. bak o zaman emisyon canavarı eski arabalar kalıyor mu geriye ama işte vergi baldan tatlıdır.
  • Bugünkü deneyimimi anlatıyorum. Sabah Tüvtürk Tuzla'da egzoz muayenesinden kaldım. Sonra hemen sanayiye gittim, araca hiçbir müdahale yapılmadan muayeneden geçtim. Sanayideki adam aracında hiçbir problem yok, soğuk vermişsin dedi. Özetle, egzoz muayenenizi sanayide yaptırın.

  • kkayacan K kullanıcısına yanıt

    Egzoz için tuva mi gidilir Allahim yarabbimEgzoz Emisyon'dan Kaldım (Acil Yardım) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sokakta kara duman ata ata gezen belediye otobüsü ,dolmuş,şahin ve bilimum garip araba nasıl geçyor ? hikaye,sırf millete zorluk çıksın. bu tüvde çalışanlar zaten kafasına göre araç yorumluyor. o kadar keyfi ki . belli bir yaşın üzerindeki araçlara saçma sapan şeyler yazıp duruyorlar. prim mi alıyorlar ne yapıyorlar allah bilir . takipçiye verilip de kalan araç görmedim çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 27 Mart 2022; 14:12:14 >
  • kkayacan K kullanıcısına yanıt

    Ben de 30’un da gireceğim Egzozdan kalmamak için püf noktalar var mı?

    Veya sanayi de yaptırsak tüvtürke gidince tekrar sokuyorlar mı yoksa sanayide ki ölçüm yeterli mi? Bazıları tekrardan sokuyorlar diyorda yeni sisteme göre


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.