Şimdi Ara

Eğitimli Yüksek Katmadeğerli Türkler Ülkeyi Terk Ediyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
10
Favori
40.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'den geçen yıl 253 bin kişi göç etti. New York Times, "Varlıklı ve yetenekli Türkler sürüler halinde ülkeyi terk ediyor" manşeti attı. SAbancı Ailesi fertlerinin büyük bölümü ile tanınmış birçok zenginin geçen yıl Malta pasaportu aldıkları ortaya çıktı...

    http://www.internethaber.com/sabanci-ailesi-malta-vatandasi-oldu-iste-malta-pasaportu-alan-zenginler-foto-galerisi-1931714.htm

    Parası olan kaçıyor. Ya sev ya terk et dedikleri bumuydu...




  • cebinde 20 lira yok.
    burada hala yalama peşinde olanlara cevap vererek kotanızı heba etmeyin..

    mutfakta kaldıysa kemik atın önlerine.. akşama çoçuklarına çorba yapsınlar..
  • Bu ülkede kalmak için tek bir mantıklı sebep yada tek güzel bir şey söyleyin. Soyleyemezsiniz çünkü yok.



    Yurt dışında çalıştım,

    İş veren İngiliz firmaydi,



    sana insan olduğunu hatırlatiyordu.

    Hava -1 mı oldu, iş dururdu. Türkiye'de -10 çalışın birşey olmaz.

    Kar mı düştü , iş dururdu. Türkiye'de ancak ölümlü bir kaza olursa iş dururdu.

    Ppe'siz mı geziyorsun, gönderin bunu ülkesine derler, Türkiye'de ancak ihtar yersin.



    Haydin bunları geçtim,

    Devlet, insanları somurmuyor! Hersyde hile hurda. Benzin alıyorsunuz değil mi 97 oktan bile 91-93 oktan. Bunda bile hile var. En yüksek vergi de bizde. Poşet bile 25 kuruş, 15 kuruşunu devlet alıyor.

    Bu kadar haraç kesiyor ve sonra meydanlarda biz şunu yaptık, bizim sayenizde oldu diyorlar ve bunu savunuyorlar. Bu kadar vergiyle haracla devlet yönetmekte ne var?



    Eğitim yok, sağlık yok. İnsanlık yok.



    Şimdi kendini milliyetçi sanan ama milliyetciligin m sini bilmeyen biri çıkar, hainsiniz bilmem nesin der. O yüzden fazla yazmayacağım



    İmkanı olan yada imkan yaratacak olan bu ülkede durmaz. Bir kaç ay sonra gidiyorum. Bu sefer uçak mucak dusurmezlerse vatandaşlik başvurumu tekrarlamayi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha gelmedi mi bırakın gitsin bunlar biz bize yeteriz diyen hayatında başarısı olmayan yalaka grubu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkesini düşüneneler için sıkıntılı bir durum da hükümet için sevindirici bir durum! Nasılsa eğitim oranı arttıkça akp'nin oy oranı düşüyor akp'li bakanın dediği gibi. O yüzden akp sevinir bu duruma...
  • http://www.diken.com.tr/meclis-gundeminde-aselsan-sagem-taiden-100e-yakin-muhendis-hollandaya-goctu/

    quote:

    Meclis gündeminde: ASELSAN, SAGEM ve TAI'den 100 mühendis Hollanda'ya göçtü - Diken
    Elçin Poyrazlar
    2 dakika

    Hollanda şirketlerinin son dönemde Türk savunma sanayii ve teknoloji şirketlerinden 100’e yakın mühendisi transfer ettiği öne sürüldü.
    Fotoğraf: DHA

    Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre mühendisler yurt dışına gitmeden önce TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Türk Havacılık Uzay Sanayii (TAI) ve ASELSAN’da çalışıyordu.

    ‘Hollanda vatandaşlık veriyor’

    CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türkiye’deki ekonomik sıkıntı ve Hollanda hükümetinin mühendislere vatandaşlık sözü vermesinin ‘beyin göçü’nü hızlandırdığına dikkat çekti.

    Aygun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi verdi ve Meclis’e araştırma önergesi sundu.

    CHP’li vekil, mühendislerin Hollanda’ya gidişinin Türkiye için önemli bir beyin göçü olmakla birlikte, teknoloji ve savunma sanayiine yönelik stratejik çalışmaları tehlikeye düşürmesi açısından da son derece tehlikeli bir nitelik taşıdığını vurguladı.

    Aygun, savunma sanayinde çalışan mühendislerin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirecek düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı, ‘beyin göçü’nü önlemek için başka ne gibi önlemler alınacağı hakkında bilgi istedi.


    http://www.diken.com.tr/new-york-times-turkiyeden-gocu-inceledi-yikim-oncesi-ulkelerde-gorulen-durum/




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Adamların asgari ücretlisi garsonu vs. bizim dekan veya profesörün maaşına denk :) Siz olsanız o kadar emek vereceksiniz ve aynı maaşla çalışacak. Adama bir araştırma yapıyım dese proje yapıyım dese sermayesi oradaki garsonla bir. Dahası 5 yıldızlı otellerimizde krallar gibi ağırlıyoruz adamları.

    Durum kötü güle güle demekle bu işlerin olmayacağını anlayın artık.
  • Bi dünya şey yazdım ama sildim hepsini. Artık bu sitenin fişleyici olduğunu düşünmeye başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insan hiç mi bıkmaz bu ülkeyi kötülemekten, siz her sabah bugun neye sinirlensemde hükümete ülkeye sövsem diyemi uyanıyorsunuz. Doğal düşmanımız ingilizin yayın kuruluşundan haber paylaşıyorsunuz. Bu adamlar türkiye leyhinde haber yapar mı.
    Habere gelince, haberin sonundaki yıkım muhabbeti akılsahibi sorgulayan bir insan için ne kadar maksatlı bir haber olduğunu belli ediyor.
    Bu arada bu ülkede her zaman batıya göç etmek modaydı. Hem yurt dışına kaçan fetöcüler hemde nitelikli insan gücünün artıp aynı oranda iş imkanlarının büyümemesi bu göçü hızlandıran sebebler. Ülkenin geleceğine gelince bu ülkeye yatırım yapan kazanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahlanıyoruz uçuyoruz sıkı tutunun. Tek rakibimiz tanzanya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışından ülkeye yatırım yapan birçok şirket kurum kuruluş var. mesela vw Türkiyede fabrika açacak. çünkü burada iş gücü diğer dünya ülkelerinden çok daha ucuz. diğer ülkelerde işçiye 5 veriliyorsa bize 1 veriliyor siz de bunu kar olarak sayıyorsunuz dönün bakın bi ülkenin haline döviz kuru nerelere gitti ekonomi coştu diyen yetkililer 1 2 günde çöken coşmuş ekonomi karşısında ezildiler avrupalıların amerikalıların 0.5 vererek aldığı malı ben 5 vererek alamıyorum. araba alıyorum vergi veriyorum yetmiyor bi vergi daha veriyorum o da yetmiyor verdiğim verginin de vergisini veriyorum. yeryüzünde bu şekilde bi sistemi olan bırakın dünya ülkesini galaksi bile yok. yabancıya zengine 1 liraya satılan mazotu benim domatesimi salatalığımı sebzemi meyvemi yetiştiren çiftçi 6 liraya alıyor. onu bunu geçtim enflasyon verilerinin düşük gösterilmesi, yolsuzluk yapılan belediyelerin haddi hesabı yok bunları araştıran sayıştay görevlilerinin işten çıkarılanlarının sayısı belli değil 15 yıldır yerli otomobil dediler nerede üretiliyor kim üretiyor nasıl bişey bilen yok. köprü yaptırıyorsun arasını şirketlere ödetiyorsun şu kadar araç geçecek taahhüdü veriyorsun beklenen sayıya ulaşamayınca köprü bedelinden fazla para kasadan çıkıyor. duble yollar yapıyorsun çift şeritli yola 50 km hız limiti koyuyorsun. geçene maaşının 3 katı ceza. kamuda memurum 14 ay kira hariç geri kalan paramı biriktirdim yetmedi 30 ay geri ödemeli kredi çektim bizi kıskanan almanyanın çöpçüsünün 2 ayda alabileceği aracı anca aldım. dolara euro ya %100 kur farkı girerken vergilere cezalara %100 bindirilirken cep telefonu imei kaydetmeye %150 gömdürülürken işçinin maaşına &20 yi memurun maaşına %10.7 yi çok gördüler. müslüman emekli kesmin yılbaşında 2000 vererek gidebildiği umre organizasyonuna şu an 5000 verse gidemiyor. bizim 2 yıl para biriktirip 1 hafta tatil yapamadığımız güney kesimlerimizde elin avrupalısı benim ülkemde benden daha lüks hayat yaşıyor.sadece zengin kesim değil fakir kesim de emin olun bu ülkeden gitmek istiyor ama bu defa da artan pasaport bedelleri engel teşkil ediyor. bu ülkede yaşamak aslanın ağzından ekmek almaktan daha zor. gitmek isteyene tutan yok diyorsunuz da imkan olsa 1 dakika kalmayacak insanlar biliyorum ben. yazık valla yazık...




  • Yalan haberdir. Troller ve ben hala buradayız. Foruma yazarak teknolojinin gelişime katkıda bulunuyoruz.

    Yüzen tankımız seneye göklerde olacak. Başkanlık sistemi ile uçtuğumuzun farkına varamadınız.

    %20 enflasyon ile Avrupa ve Amerikan'ın önündeyiz. Onlar hala %2-%3 enflasyonla çok gerimizdeler. Avrupa merkez bankası kaç senedir enflasyonu yükseltmeye çalışıyor.

    Trump bey tüm dünyanın önünde rahibi bırakın diye yalvardı ve Reisimiz al hadi ağlama dedi.

    1$=5.40TL olmuş, hangisi daha büyük?

    Bakanımız Sayın Albayrak yıl sonu hedeflerimizi tutturduk dedi. %7 enflasyon hedefi varken %20 yapmışız, dünya tarihinde böyle büyük başka bir ekonomik başarı yok.

    Giden gitsin kalan araplar bizimdir, bizdendir. Sahip çıkalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gitme imkanı olan herkes bu 3. sınıf ortadoğu diktatörlüğünü terk eder zaten. imkanı olmayan bizler de sürünürüz burda.
  • Boş yapma. Yılbaşı tatiline gitmiş hepsi özel uçaklarıyla gelirler birazdan.
  • Ülkeyi iyice sürüngen ülkesi yaptın kardeş. Şimdiden başlarsan belki ölmeden sürüne sürüne gidebilirsin avrupaya.
  • Sabancı ailesinin bile neredeyse yarısı Malta vatandaşı oldu. Yani açıkçası param olsa ben de AB vatandaşı olmak isterdim. En azından kendiniz için değilse bile çocuklarınızın geleceği için en mantıklı seçim. İmkânı olup da gitmemek saçmalık!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kötü bir durum,ülkenin gelecek kaygısı olmayacak kadar parası olanı bile gelecek kaygısı yaşamaya başlamışsa vay halimize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10 sene önce mahallede sigara tiryakisi bir çocuk vardı. Merdiven aralarında oturur konuşurduk. Bir gün ortalıktan kayboldu. Sokakta göremez olduk kendisini.

    Birkaç gün sonra bakkala ekmek almaya gelirken gördük adam saçlarını sıfıra kazıtmış. Sorduğumuzda dışarı çıkmasını engellemek için bilerek yaptığını söylemişti. İnanır

    mısınız 1,5 senedir çocuğun yüzünü hiç görmedik. Lise ikinci sınıfa gidiyordu, saçları kazıyınca suratı çirkin birşeye benzemişti genelde dersleri kaale almazdı artık ne

    olduysa aklı başına gelmiş adam son seneler çok çalıştı ve üniversite kazanıp okumak için İstanbul'a gitti. Gidiş o gidiş. Bende yüksek lisans bahanesiyle Kanada'ya

    kaçmayı düşünüyorum. Valla şu saatten sonra bu ülkede ne olacağı belli değil. Bazen diyorum kendi kendime bu adam bile sürdü çaldı yaptı bir şeyler sende yaparsın ha

    gayret diye. Amerika'daki Hindistan'lı doktorlar gibi yapacağım. Adamlar açlıktan kırılan ülkeden gelip bankadan krediyle kendilerine ait klinik açıyor üstüne

    Mercedes bmw sürüyorlar. Bütün bunları bankadan okul masrafını ödeme bahanesiyle yapıyorlar. Normalde bu kadar bilgi vermem ancak ne yapacağım, cepte beş kuruş para yok

    diyen öğrenci arkadaşlara moral olsun diye yazdım. Sizinde benim gibi kitap okumaktan başka çareniz yok.




  • Ülkenin binbir emekle yetiştirdiği çuvalla para harcadığı kalifiye elemanlar elden gidiyor, bazıları burda hala defolsun vs. diyor. Bu kalifiye elemanların gittiği ülkeler beş kuruş harcamadan yetişmiş nitelikli işgücü sahibi oluyor. Ondan sonra dövünüyoruz bu ülke neden kalkınmıyor. Hoşgörü toplumu iken ne hale geldik :(
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.