Şimdi Ara

Egea cross 1.4 lounge vs golf 8 impression (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Golf tavsiye ederim. Golf 7 kullanıcısı olarak. Ben de 8e geçmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside teneke. Gözümde bir fark görmüyorum.


    İnsanlar nasılda abartmış. Yorumları okurken sanki Egea vs Mercedes E Class karşılaştırılıyor sandım.


    Golf 8'in kalitesi Polo'dan hallice. Golf 7.5 makyajlı kasa ile adamlar zirve yaptı. Golf 8 ile içine ettiler.


    Burda abartıldığına bakma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    30km hızda 3. Vitesi isteyen araba değil sizsiniz :) yani o hızda araba 1. Viteste de gider ama 7 litre yakacağınız yerde 10 litre yakarsınız.


    Bu sebeple otomatikte alsanız 30 la giderken 3 le gidecektir. Sadece siz uğraşmayacaksınız.


    golfun egeadan iyi yani, sürüş pozisyonu vs düzgün bir araç. Vites direksiyona yakın. Direksiyon dik vs. Yani çok trafik olmayan açık bir yolda manuel golfü kullanmak güzel oluyor. İkiside manuel olsada egea ile bir tutmayın. Egea ticari arabadan hallice.


    ama diyelim dur-kalk trafikte hergun 1 saat geçiriyorsanız type r olsa manuel alınmaz.


    o yüzden bu iki araç arasındaki tercihi sizin kendinizin kullanım koşullarını değerlendirerek yapmalısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Yol bilgisayarinin gosterdigi vites degisimine gore degistiriyorum 30 biraz abarti olabilir 35ten sonra genelde 3e atiyorum. Vites araligi 4. Vitese kadar asiri sık oluyor bu beni yoruyor. Mesela ailemde 1.3 multijet 2005 model albea var inanin onda vites gecisinde yorulmuyorum.

    Yakit onceligim oldu malesef. araba oyle yatiyor. lpg taktirsam degeri artmaz. amorti etmek icin 1 sene kullanmam lazim, zaten cekis problemi yasiyorum Adana'dan pozanti rampasina cikarken vites kucultmeye gidince kafadan 10km hiz dusuyor arac geri gelene kadar agir kaliyor pozantiya git gel 7.1 ortalama yakiyor arac ki cok yuksek bi oran. Hani tamam gucsuz olsun da bari yakit tasarrufu yapsin o da yok


    Ekleme: golfun sehirici ortalama 25km/h ne kadar yaktigini bilmem de lazim toyota 4 litre civarı yakiyor diyolar bu hiz ortalamasina.

    Ikisi de yerine gore cok iyiler uzun yolda manuel de olsa golf daha az yakacak beni yormayacak rampada corolla hybrid gibi bayilmayacak ama isler sehir icine gelince corolla cok onde olacak.


    Tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 13 Eylül 2023; 10:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    Golf için söylüyorum;


    otoban olmadan 80km hız sınırı olan şehiriçi yollarda 25km sa ortalama hızla kullanıyorsanız 6 litre civarı yakar.


    eger hava çok sıcaksa klima kompresörlü sürekli devrede olacağı için 7 litre civarı yakar.


    eger ortalama hızınız 25 ise ve otobanda vs boşluklarda 130 km hızla kullanmaniza rağmen böyle çıkıyorsa 6.5 litre yakar.


    bu söylediklerime klima hep dahil.


    sehirdisi hız sınırlarına uyarak kullanırsanız yolun yokuş durumuna göre 4.1-4.7 arası yakar. Klimalı kullanım.


    yani örneğin Antalya-İstanbul arası 4.1 e düşebilirken, Antalya aydin daha yokuşlu inişli çıkışlı olmasından dolayı 4.7 yakıyor. Ben sehirdisinda bu araçla tek depo ile bin km nin üzerine rahatlıkla çıkabiliyorum.


    dizel Albea hem eski hemde dizel. 3 e atarsınız daha da ellemezsiniz. Ama bugun hangi yeni aracı alırsanız alın egeadakine benzer şekilde vites atarsınız. O albeadaki gibi olmaz. Aracınız güçlüdür diyelim egea ile 4 e 5e düştüğünüz yokuşlarda 1-2 vites yüksekte kalırsınız. Yani vites atma sıklığı olarak tek fark bu olur.


    oteki türlü albeadaki gibi kullanayım derseniz 10 litre yakarsınız.


    yani bu vites olayından şikayetçi iseniz golfte aynı yada başka x bir araçta. Otomatik bir arac almanız daha iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Vites araligi yine sık olacaksa mecbur toyota bakacagim o zaman. Cok tesekkur ederim verdiginiz degerli bilgiler icin kafamda oturdu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    toyotada güzel araba. Onuda alsanız iyi ki almışım dersiniz golfude.


    ama bence bütçeniz varsa biraz daha az yol yapmis corolla kovalayın.


    80 binde alacağınız araç illa lastigiydi, trigeriydi, freniydi vs masraf açabilir.


    yahut bu hibrit corollalar şirketlere çok fazla satıldı. Hoplayıp zıplayarak kullanılan bir araca denk gelme ihtimaliniz yüksek.


    bildigim kadarıyla sıfırları 1.5 milyon. Siz 80 binde olanına 980 vereyim diyorsunuz. Bence 100 daha verin 10-20 bin kmde sıfır gibi bir araç kovalayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    Hibrit motorlar normal benzinli modellere göre daha uzun ömürlü oluyor. İlk kalkışı vs genellikle elektrik motoru yaptığı, şehir içi trafikte vs benzinli motor normale göre daha az çalıştığı için daha az yoruluyor. Uzun olmasının diğer sebebi de benzinli motorun atkinson çevrimle çalışması. Bu sayede daha az yoruluyor motor. Şanzıman da zaten dişli yok, elektrik motoru direk şafta bağlı. Oradan da kurtarıyor. Geriye bir tek pil kalıyor. Onda da modül modül değiştirebiliyorsunuz ya da çıkma vs bulunuyor. Kullanıma bağlı olsa da 200bin km'den önce değişeceğini sanmıyorum. Toyotadan ekstra ücret vererek pillerin garantisi 10 yıla çıkarılabiliyor.


    Balataları da uzun ömürlü.

  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Butcem yetersiz kaliyor 1milyondan yukari cikamiyorum. Elimdeki egeayi 902bin yazdim sari siteye arayan soran yok ekstra istemiyorum 16 binliralik boya koruma yaptirdigim halde onu da kullandigima sayiyorum ama yine soran yok. Piyasa du an asiri durgun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Sirket arabasi da olsa ekspertiz de saglam sorunsuz ciksa alinir mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    Alınır hocam. Günlük kiralık değilse genelde temiz oluyor. Müdürlere, satışcılara falan veriyorlar. Genelde temiz oluyor.

    Bizim komsuda vardı corolla. Her gün git gel 200km ye yakın uzun yol yapıyor. Temiz kullanır, hız yapmaz, bakımları zaten aksamaz. Neden alınmasın ki?

    Geçen egea sw baktım, 190bin km'de. Tertemiz duruyor. Müdür kullanmış uzun yolda. Tüm bakımlar kayıtlı. Kaza boya yok. Direksiyon derisi yeni gibi. İçinde en ufak aşınma yok. Sözde filo arabası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlamayın mal sizin malınız. İsterseniz 2 milyon yazın ancak sizin satabileceğiniz rakam maksimum 840. Sıfırı 892 binmiş.


    bende golf aracımı cupradaki kampanyayı yakalamak için satmaya çalışıyorum. 3. Gün oldu. Tmm araç satılmadı ama 70 favori oldu. Bir 10 kişide mesaj atarak veya arayarak iletişime geçti.


    şuan hemen her marka model araç var. Sıfır fiyatına hatta üstüne satma dönemi geçti. Birçok markada da ciddi indirimler var. Liste fiyatını söyleyen alman markaları dışında kalmadı. Onda da bazı modeller liste fiyatı. Tiguan, passat modelleri Seat, Cupra markaları ciddi indirimli liste fiyatından. Fiat markası benim ilgi ligimin dışında olduğu için hiç sormadım ama muhtemelen onda da indirim vardır.


    Egea cross 1.4 lounge vs golf 8 impression

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Haklisiniz neden yanlis anlayayim. Egeada arac kitligi var malum en ucuz araba bu. 900 yazdim araca ki renk ucreti de var. Benim araca +40 istiyorlar zaten onlar alsatci. Belki firsat arac bulabilsem hic 880 870e razi olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021 Passat sahibiyim, 2019 egea da ailemizde mevcut. Kusura bakmayın da passat almadan önce bayide rline golf 8 test sürüşü ve incelemesi yaptım. Araba aşırı dandik, dandik ama neye göre tabi ki golf 7 ye göre. Sert plastik, hissi kötü. Zaten sonrasında passat aldım. Egea ya gelincelounge paket egea dan inip impression golfe geçilmez. Golf 8 çok şekil güzel ama kalite olarak yerde bir otomobil. Gören de Egea yı çok kötü sanacak. Fiyatına göre değerlendirin derim. O ne sunuyor bu ne vaad ediyor.

    Ailemizdeki egea 65 bin kmde ve ilk sahibiyiz. Ben Türkiye şartlarında bu kadar iyi araba görmedim henüz. Altı yerden yüksek, geniş, lpg uyumlu ama biz taktırmadık, yakıtı ideal, donanımı yeterli, basit ve arıza verecek parçası yok, servis bakım fiyatları aşırı uygun. Fiyatına göre konfor donanım yerinde ergonomi güzel bazı hataları mevcut ancak hyundai reno falan bunlardan kat kat iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lego95 -- 14 Eylül 2023; 14:14:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Methotrexate kullanıcısına yanıt

    Hocam suan otomobilde düşen bir piyasa trendi var.


    talep azaldığı için hemen her markada indirimler var. Yani egea süper eşsiz bir araç değil ki şuanki konjonktürde bahsettiğiniz gibi bir stok sorunu olsun. Bu stok sorunu olmasına rağmen insanlar sıraya girsin ekstra para versin.


    ornek veriyorum bugün hyundaide style paket otomatik bayon vardı. Beyaz renk 1005 lira. Hani stok sorunu olsa bunda olur ki fiyatı çok uygun olduğu için en bulunamayan araçlardan biriydi.


    ki yerinizde olsam bu aracı da değerlendirirdim.



    Egea cross 1.4 lounge vs golf 8 impression

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.