Şimdi Ara

EGEA CROOS MU SEDAN MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
10.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2023 Şubat ayında LPG'si ile birlikte yaklaşık 500.000 ₺'ye dolu dolu bir Egea Sedan Lounge Plus veya 20.000 ₺ fiyat farkı ile Egea Cross modelini almayı düşünüyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? Egea Cross Lounge paket olmasına rağmen aracın ön kısmında krom ızgaralar olmayıp boş durması beni Sedan modeline biraz daha yakın tutuyor. Fakat aralarında yalıtım, dayanıklılık vb. farklılıklar var mı bilmiyorum. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
    EGEA CROOS MU SEDAN MI ?
    EGEA CROOS MU SEDAN MI ?







  • egea sahibi olmadım hiç kullanmadım ama ben cross tercih ederdim trafikte görüyorum çok havalı yakışıklı araç
  • cross alın, öndeki kromlari sonradan da alıp takarsınız, çok basit bişeye takılmaya gerek yok.
  • Hangisini bulabilirseniz onu alın.

  • 2023 lounge plus paketi 500e alacağını düşünmek çok naif geldi. Bulmasını geçtim
  • Araç bulabildiniz mi bayiden 1 2 yere gittim araba yok ki

  • hidensa H kullanıcısına yanıt
    Evet bende birkaç yere sordum fakat lounge paketi bırakın, urban paket dahi şuanda yokmuş. Yılbaşı zâmı geleceği için yok diyorlar sanırım. Zâm geldikten sonra bulabileceğimizi düşünüyorum.
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Haklısınız fakat şuan ki fiyatından ve bütçemden dolayı o şekilde söylemiştim. Yani şubat ayında zâmlı fiyatlı olacağını biliyorum, o zamana kadar da bütçemin üzerine koyacağım için aynı mantığa gelecek.
  • Benim tercihim Cross olurdu. Cross çok daha babayiğit duruyor. Aracı almadan önce test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim 1.4 motorlar için çekişi zayıf diyorlar.

  • Duckylayne_ D kullanıcısına yanıt

    Hocam gittiğim yerlerde sıra usulü vardı. Önceden kaporayı veriyorsun ardından seni listeye alıyorlar sordum 450. sıradaymış bize gelene kadaaaaaarrrrrrrr :D

  • hidensa H kullanıcısına yanıt
    6 ay sürer o zaman hahahaha. Durumumuza bakın ya bu kadar da içler acısı olamaz. Dediğim gibi umarım yılbaşı zâmmı sonrası teslim süreleri biraz daha erkene çekilir diye ümit ediyorum.
  • Arkadaşım sen bir aracı bul hele hangisini alacağını ondan sonra karar verirsin . Bayilerde araba yok ki !
  • Firmada calisan biri olarak cross tercihim olur her gün surekli egea gorüyorum ancak bir tek cross kendine baktiriyor ve anlamadigim sekilde arac yetismeme durumu gercekten var. Araç uretime girdigi anda kime gidecegi(bayide siraya girenlerin listesine göre) belli oluyor yani stok vs durumu yok cidden aracin üretimi talebe yetismiyor
  • beyaz1616 kullanıcısına yanıt
    Peki şuanda istediğimiz renk ve dolulukta araç siparişi verebiliyor muyuz ? Verebiliyorsak yaklaşık kaç gün sonra teslim edilebiliyor bir bilgiliniz var mı acaba ? Şimdiden teşekkürler.
  • Duckylayne_ D kullanıcısına yanıt

    Sipariş almıyorlar, bir şekilde bugün sipariş verirsen şubatta alırsın. Ocakta Şubat'ta sıraya girersen martta nisanda anca gelir şeklinde düşünülebilir. Tabi o da led far tedariği yine aksımazsa. Led far tedariğini tekrardan yapabilmeye başlamıştı fiat bu ay ama sonraki aylarda ne olur bilinmez. Alınacaksa 2. El almanız gerekecek muhtemelen. Ben 28-29 gün önce 1.4 easy sedan aldım 0 km, sorunuz varsa sorabilirsiniz. Almadan önceki hafta 2 gün süreyle de street cross kullandım arada fark mevcut.

    1. Konfor

    Street Crossların lastik jant ölçüsü konfor odaklı ve amortisörleri de sedandan farklı (hb wagon cross koni marka progresif amortisör kullanıyor sedandaki daha farklı sert bir amortisör)

    Crossların koltuğunun görüntüsü ve döşemesi daha hoş

    Yalıtım olarak benzerler, iyi asfaltta durum ne olur bilmiyorum ancak acayip büyük fark duyamadım (mevsim kış hava rüzgarlı, asfalt kötü ve lastikler soğuk olduğu için araçlar ekstra sesli gelmiş olabilir) genel olarak ikisinin de yalıtımı iyi, 2022 modellerde sanırım iyileştirmeler yapılmış çünkü 1.4 motor özellikle ısındıktan sonra hiç ses çıkarmıyor desem yeridir. 3000 devirin üstüne çıktıkça ses belirginleşiyor.

    Benim aracımda 16 inç urban jantı opsiyon olarak alındığı için de farklı hissettirdiği bir gerçek ama sedanın da konforunu beğendim, 15 inçlerle baya iyi olur ama viraj performansı bir tık daha düşecektir muhtemelen.

    Yakıt: şuan 8.9l 100km de yakıyorum 17 kmh ortalama hız ile. Sakin ama seri kullanırım ki rodaj süresinde de zaten 3500 3700 deviri geçmeyeceğim.

    Elstra merak ettikleriniz varsa özel mesaj da atabilirsiniz yardımcı olmak isterim





  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkür ederim, fazlasıyla bilgilendirdiniz. Şuanda araştırma yapıyorum ve tek bir sorum olacaktı. Araca tek başıma sabah işe gitmek ve gelmek için kullanacağım, performans ile bir işim olmadığı içinde 1.4 atmosferik LPG'li bir motor işimi görür diye düşündüm. Turbo beslemeli Benzinli bir motora göre daha az yakacağı ve çoğunlukla tek başıma bineceğim için aracın gidişi anlamında bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Size sorum ise aracın performansı olacak. Sedan yerine birde Cross tercih edersem en ufak bir yokuş gördüğünde gitmez gibi bir durum söz konusu olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Duckylayne_ D kullanıcısına yanıt

    Vitesler kısa olduğu için uygun vites ve deviri tutturursanız problem olmuyor. 2. Vitesle çoğu rampayı rahat rahat çıkarsınız. Aracın tork eğrisi diğer atmosferikler gibi lineer değil, orta devir bandı güçlü olduğu için çok devir çevirmeye gerek kalmıyor. Ben de sizin gibi tek kişi ve yüksüz biniyorum Ümraniyenin rampası bol bir kesiminde yaşıyorum, çamlıca tepesine filan çıkıyoruz Ataşehir kayışdağı alemdağ taraflarına gidiyorum hiç bayılıp boğulma yaşatmadı ki dediğim gibi çok yüksek devir asla çevirmedim araç yeni diye. Rampayı görünce devir 2000 ise 1 vites küçültüp 2500 civarına getirince gayet de çıkıyorum. Aracın ne olduğunu bilerek kullanınca hiçbir sorun yaşatmaz. Cross ve sedan arasında 50 kg yakın ağırlık farkı var, buna sedandaki stepne dahil mi bilmiyorum çünkü crossda lastik tamir kiti var sedanda tam boy stepne var nereden baksan jant lastik kriko vs 25 kg olsa 50+25 diye düşünsek 75 kg=1 kişi fark eder diye kafadan bir hesap yapılabilir.


    Tek kişi sakin kullanımla hele LPG ile baya ucuza gezilir, ben yılda 4 5 bin km yapan birisi olduğum için taktırmayacağım ama çok gezen birisi taktırmalı.

    https://www.youtube.com/watch?v=A0uXl0Fu3nA&feature=youtu.be


    Turuncu olan tork, beyaz olan beygir. Turuncunun 4500 civarı sonrası düştüğünü görebilirsiniz, 2200+ devirlerde zaten yeteri kadar tork var, problem yaşanmıyor.

    EGEA CROOS MU SEDAN MI ?


    EGEA CROOS MU SEDAN MI ?

    Bu aldığım haftaki tüketim, araca alıştıkça biraz daha düşürdüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 26 Aralık 2022; 11:33:15 >




  • Duckylayne_ D kullanıcısına yanıt

    Çok fazla bilgim yok ancak sonucta siparis veriliyor istenilen araç verilebilir diye dusunuyorum sure hakkinda kesin bir sey diyemem fabrika icindeki bir muhendis arkadasim eylul basinda siparis verdi. Ona bile daha yeni teslim edicekler oyle soyliyebilirim.

  • Aynı seçenekler arasında kalmıştım bende. Ya 1.0 turbo sedan alacaktım ya da 1.4 atmosferik cross. Ben seçimim cross’dan yana kullandım. 46 gün 2022 Egea 1.3 multijet sedan easy paket kullandım o araçla sahip olduğum 1.4 Urban Cross arasında süspansiyon kalitesinden yalıtıma ciddi fark var. Cross daha kaliteli daha tok bir araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exitus112 -- 26 Aralık 2022; 23:21:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.