Şimdi Ara

egea 1.6 benzinli tam otomatik 2 bin devirlerde gelen ses

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkes selam,
    Fiat egea 1.6 e-torq tam otomatik vites aracımda son günlerde fark ettiğim ve sinirimi bozan bir sesten bahsetmek ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Seyir halinde iken ve özellikle motor yükte iken 2 bin devire ulaşınca kısa bir süre motor sesi biraz değişiyor ve motor sesine bir boğulma/horlama sesi ekleniyor. Ses yüksek bir ses de değil ancak ben çok dikkat ettiğim için fark ediyorum. Devir yükselmeye başlayınca bu ses kesiliyor ve motor normal sesiyle devam ediyor. Kısaca 1-2 saniye duyuyorum bu sesi. Tüm viteslerde yapıyor. Çekişte gidişte herhangi bir değişiklik olmuyor. Yokuş aşağı giderken veya araç park halinde iken gaza basınca bu sesi yapmıyor. Otomatik vites olduğu için bu sesin büyümesinden, önemli bir sorun olmasından korkuyorum, teknik yardımlarınızı bekliyorum...

    Notlar:
    1-Aracımda 3 ay önce taktırdığım LPG sistemi mevcut. LPG'ciye gidip sistemlerini kontrol ettirdim, bilgisayarlarına bağladılar ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Zira arabayı benzinle de denedim yine aynı sesi yapıyor.LPG ile alakası olmadığını düşünüyorum.
    2-Egzozla alakalı olabileceği düşünerek gittim, spiral kısmında biraz ezilme vardı, gaza basınca çok az üfleme yapıyor sanırım gözle görülmeyen delikler oluşmuş, ancak egzozcu bunun önemli bir sorun olmadığını sesin bundan kaynaklanmadığını, egzozdan olsaydı tüm devirlerde yapacağını söyledi.







  • Aman hocam egeanin rakibi s class mercedestir. Birazdan superchargeregea falan gelir linc eder sizi. Egeada sorun problem falan olmaz. Bence sizin arabaniz vw golf falan ama siz egea saniyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her araba sorun çıkarabilir. Burada insanlarla sorunumuzu paylaşıp çözüm bulmaya çalışıyoruz. Gidin isyanınızı başka bir yerde yapın.
  • Merhaba, bahsettiğiniz ses hakkında bir link gönderiyorum. Fiat 1.6 benzinli motor, aracınızda olduğunu söylediğiniz ses bu kayıtta var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konuyu hortlatayim aynı dedikleriniz bende de oldu arac e-torq sorunu cozebildinizmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, konuyu açan arkadaşın yazdığı ses aynı koşullarda ve araçta bende de var ama bana daha çok uğultu gibi geliyor. Fikri olan var mı?

  • Tarif edilen ses benim araçta da var sorunu çözen varsa yazarsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.