Şimdi Ara

Efsanenin Kitabı Renault 12 TX (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
30.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackcoupe
    renault 12, sağlam, ucuz ve cazip bir araba olabilir, ama efsane olmaktan bence fersah fersah uzaktadır. 1970 li yıllarda Chevrolet, arabalarına airbag monte etmeye başlarken, ön koltuklarında kafalık olmayan arabalar bize gazlanmıştır.. bu kadar açıktır.


    iyi ama r12'nin efsane olması teknik özellikleri çok önde bir araba olmasından değil ki, benim de içine dahil olduğum birçok insanın çocukluk ve gençlik anılarında önemli bir yer tutmasıdır... yoksa başka birşey değil...
  • R12 tx efsanedir Türkiye de. 88 model r12 tx imiz vardı o ne köy yolları aştı tarla fln dinlemezdi nereye sürsen girer ve çıkardı. Çok sağlam araçtı hele ki bize arkadan çarpan tek kapılı hondanın pert hali aklıma geldikçe gülerim. Hondanın ön ızgara+ farlar+ tampon paramparça olmuştu bizim tx tamponunda ise sadece 2 çekiç vuruşluk bi yamulma
  • Konuyu tatlıya bağlayalım kimine göre EFSANE kimine göre ÇÖPLÜK

    Bunu söyleyim ki bazı arkadaşların içi rahatlasın
  • sedanla sw arası 30cm değil 3cm uzunluk farkı vardır.

    GTS ler için Arap ülkeleri için hazırlandığı ama güçsüz geldiği için anlaşmanın iptal edildiğini bu yüzden geri gelip sadece 84 de üretildiğini duymuştum.

    GTS lerde Klima,Yeşil renkli camlar,krem ön konsol,termostatlı fan motoru vardı(diğerlerinde 2000 model dahil direk motora bağlı pervane olduğundan 12 serisinin en zayıf yanı konvoylarda çok sıcaklarda hararet yapmasıdır ama önü açılıcınca 3.viteste normal değere inerdi.Toroslarda aynı sorun devam etmişti sıcak yerlerde şehir içi sıkıntıydı)

    Bence GTS r12 serisinin en iyisiydi..

    Kapalı bir toplum olduğu için değil günümüzde olduğu gibi servisi bol dayanıklı olduğu için EFSANE olmuştur.

    Önde çift salıncak(bu sebeple çok dayanıklıydı) yumuşak süspansiyon arkada tek dingil ve arka dingil ortası salıncak sayesinde tarla gibi yollarda hatta tarlada bile alt takım istemeden sürülebilmiştir.O yollarda bahsettiğin konforlu araçlar aks keserken rot başlarını yerken rotil kırarken R12 ler yıllarca rot balansa bile ihtiyaç duymadan gezebilmiştir.
    Chevrolet mercedes gibi araçlardan daha az yakması parçasının ucuz ve tamirinin kolay olması o günler için bu aracı vazgeçilmez yapan diğer sebeplerdir.7-8lt benzin 10lt gaz tüketiyordu.

    Bu araçlar tabiki gelişmekte olan ülkelerde satışa devam edecektir.Teknoloji kimdeyse güç ondadır.Bugün etiyopyada megane3 satamazsın satsan bakımını arızasını yapacak ustaları nereden bulacaksın nasıl yetiştireceksin kaç kişi alabilecek.Bunun çözümü yerli üretim olsa olurdu ama yaptırılmadı bugün bile yerli üretime karşı direnç gösterelenler var.

    R12 beğenmesenizde efsanedir çünkü Yolda kolay kolay kalmaz sahibini üzmez .Bence tek ama tek sorunu fan motoru olmayıp direk pervaneyle soğutulmasıdır ve oyak renault un torosta bile bu kitapçıkla aynı aracı üretip geliştirmeyip 2000 yılına kadar satmasıdır tabi 2000 yılında bir anda hava yastıklı hidrolik direksiyonlu daha komforlu clio symbol üretimi başlamıştır..Bu arada toroslarda 12ts lerde olan akü durum göstergesi 98 ve sonrasındada motor devir göstergesi kaldırılmıştır.

    Günümüzde böyle duble yollarda kullanılacak araç değildir ama o dönemin efsanesidir.Artık herkes yakıt pahalıda olsa klimalı abs li güvenliği yüksek güçlü ve ekonomik araç alabilmektedir bu araçta ilk aşk gibi olduğundan gençliği bu araçla geçenler unutamaz :)




  • Bencede çok güzel bir paylaşım.Böyle eskileri bulmak zor oluyor
  • Herkese selamlar saygılar. Bizde 87 model TX var. İlk çalıştırmada benzinde çalışmıyor. Normalde herkesin arabası gazda çalışmaz ama bizimki benzinde çalışmıyor. Önce gaza alıp birkaç saniye gazda beklettikten sonra benzine geçebiliyorum. Bir kere çalıştıktan sonra diğer kontak açmalarımda benzinde çalışıyor.


    Sorun ne olabilir? Bu konuda tecrübeli abilerimden kardeşlerimden yardım bekliyorum.



    Karbüratörü değiştirmeyi de düşündüm ama çoğu tamirci yeni karbüratörlerin sıkıntı çıkardığını söyledi. Karbüratör değişimi yapanlar konuya tecrübelerini yazarsa çok memnun olurum



    (NOT: Karbüratör temizlendi, diyaframları, şamandırası, contaları, eğri iğnesi, ana meme vs.. hepsi değişti benzin otomatiği değişti, benzin boruları yenilendi. araçta benzin filtresi yok)

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.