Şimdi Ara

efsane tartışma amd mi intel mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical.assistance

    quote:

    Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

    Pentium 4 ün FX işlemciden üstün performans verdiğini söylüyorsunuz?
    fx 6300 ve fx8350 kullanmış ve satmış biri olarak söylüyorum atıyorsunuz.
    Böyle birşey olabilmesi mümkün değil.
    FX işlemcileri geçtim en dandik atnlon tek çekirdekli işlemciler bile daha iyi performans gösteriyordu P4'lerden.

    benim söyleyişim p4 ' ile apu dan daha iyi performans aldığım.
    fx serisi neden alınmaz şöyle diyim tek çekirdek performansı beni tatmin etmedi sanki birşey tutuyormuş işlemciyi hissi veriyor.
    birşey attıgım fln yok sadece kazandığım tecrübemi foruma yazdım hepsi bu..
    ALINTI :

    Intel'in çekirdeklerinin içinde 1milyar 400milyon transistör var, AMD'nin içinde 1milyar 200Milyon. Sen i5 veya i7 alırsan 4 çekirdekli olduğu için (I7'ler 8 çekirdekli gibi çalışır) çekirdek başına 350Milyon transistör, FX 8350 aldığında 8 çekirdekli olduğu için çekirdek başına 150 milyon transistör, FX 6300 aldığında 6 çekirdekli olduğu için çekirdek başına 200Milyon transistör mevcut oluyor. Yani Intel'in 1 çekirdeğinin içinde AMD'den daha fazla transistör olduğu için daha performanslı.

    Şimdi aklına şöyle bir soru gelebilir. FX 8350 içinde daha az transistör var neden FX 6300'den daha performanslı diye sorarsan ? Bu durum transistörlerin iç yapısına bağlı yani FX 8350 içinde transistörler daha iyi FX 6300'den o yüzden daha performanslı, aynı I7 ile ı5 arasında olduğu gibi.

    Ayrıca son Intel'in işlemciler 1150 pin, AMD ise 938pin. Bu durum veriyolu ile alakalı yani Intel işlemciler içinde daha fazla pin olduğu için anakart ve onun üzerinde bulunan parçalar ile olan iletişim daha iyi. Bu nedenlerden dolayı Intel işlemciler daha performanslıdır.

    AMD ise dengeyi sağlamak için ne yapıyor. İşlemci hızlarını daha yüksek tutuyor. Dikkatli incelersen AMD işlemcilerin hızları Intel'den daha yüksektir. Bu şekilde aradaki farkı azaltmaya çalışyorlar ama yine Intel daha iyidir AMD'den.

    transistör sayısına göre kıyaslayamazsınınz iki farklı işlemciyi
    "2012 itibariyle, en yüksek transistör sayısına sahip piyasada satışa sunulmuş CPU 2.5 milyar transistöre sahip, Intel'in 10-çekirdekli Xeon Westmere-EX'i.FPGA'da 6.8 milyar transistörle Xilinx hala daha "dünya-rekoru"nu elinde tutuyor" vikipedide böyle bir bilgi var buna göre bu işlemciler en iyi diyemeyiz.en hızlı diyemeyiz.
    fx8350 nin transistörleri fx6300 dan daha iyi diyosan 6300 intelden daha iyi olabilir buna böyle karar veremeyiz




  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    AMD'nin DEC'den aldığı CMT lisansı ile bulldozer'den itibaren modül mantığını kullanmaya başladı.Her modülün içinde bağımsız 2 tane x86 çekirdeği ve ortak kullanılan x87 FPU(kayar nokta) unitesi var.İnteldeki hyper-threading(htt) yerine hardware-htt diyebiliriz bu modül yapısına.
    Windowsun %50 sanal %50 gerçek çekirdekliymiş gibi görmesinin sebebi modül yapısını bilmeyen programların işlemci çekirdeklerine dengesiz bir biçimde yüklenmesini önlemektir.
    (M$ bunun için Win7'ye patch çıkardı bknz:KB2645594)
    Her modülün içerisindeki 1. çekirdek gerçek, 2. çekirdek intelin htt teklonojisindeki gibi sanal olarak algılanıyor.
    Eğer dikkat ettiysen 5800k'da işlemci %40 veya üzeri kullanmda 1 ve 3 çekirdek diğerlerine göre daha fazla çalışıyor olmalı.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.